Talent Event Rivierenland drukbezocht

Deel deze pagina:

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Op donderdag 12 april presenteerden 50 regionale werkgevers zich aan mensen die op zoek zijn naar werk tijdens het Talent Event Rivierenland. Ruim 600 werkzoekenden bezochten deze tweede editie van het groots opgezette evenement. Werkgevers zijn tevreden

Ruim 600 werkzoekenden ontmoeten 50 werkgevers

Het Talent Event stond open voor iedereen die werk zoekt of zich oriënteert op een nieuwe uitdaging. Schoolverlaters van de mbo en hbo instellingen, stagezoekers en mensen die op zoek zijn naar werk; iedereen die graag wil werken in regio Rivierenland was van harte welkom tijdens het Talent Event.

Voor iedereen die op zoek is naar werk

Er was volop gelegenheid om contacten te leggen met regionale bedrijven, te netwerken en de diverse workshops te bezoeken. De workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, CV-building, sollicitatietraining en social media werden dan ook druk bezocht. Ook konden bezoekers een kijkje nemen in de ‘Future Room’, waar een blik op de arbeidsmarkt van de toekomst werd geworpen. Met robots, cobots, virtual reality brillen 3D-printers en drones, konden bezoekers zelf ervaren hoe werken er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Volgend jaar weer

Werkgevers waren positief over Talent Event Rivierenland. Tijdens de afsluitende borrel werd via een online onderzoek meteen de eerste ervaringen gepeild. De resultaten:  het Talent Event editie 2018 is als inspirerend met een energieke sfeer ervaren, aldus de aanwezige werkgevers. Nieuwe medewerkers vinden op het Event wordt als belangrijkste verwachting aangegeven en is bij 75% van de aanwezigen uitgekomen. Kortom, als het aan de werkgevers ligt, komt er ook in 2019 een Talent Event Rivierenland.  

Het Talent Event Rivierenland is een initiatief van het Regionaal Werkbedrijf – Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Rivierenland in samenwerking met ROC Rivor, Werkzaak Rivierenland,  UWV en Servicepunt Leren en Werken Rivierenland www.talenteventrivierenland.nl

 Naar boven