Terugblikken op een succesvol 2018

Deel deze pagina:

Dit item is verlopen op 14-11-2019.

Werkzaak Rivierenland brengt haar online jaarverslag en jaarrekening 2018 Iedereen doet mee en verdient een kans uit. In dit online jaarverslag staan de cijfers, de ontwikkelingen en innovaties, verhalen van werkzoekenden die de betekenis van weer aan het werk kunnen gaan uitleggen én voorbeelden van de meerwaarde van samenwerken met werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten.

We blikken terug op een succesvol jaar
De inhoudelijke operationele resultaten overtreffen veelal de Werkzaakdoelstellingen én het landelijk beeld in positieve zin. De daling van het aantal werkzoekenden met Inkomensondersteuning (6.3%) is circa 1% hoger dan de landelijk gemiddelde daling over 2018 van circa 5.3% (bron: CBS). We zijn trots op deze behaalde resultaten.

 
Directeur Elfriede Boer:
‘Wij werken op het snijvlak van commerciële doelen met harde cijfers en maatschappelijk verantwoord ondernemen en streven naar meer sociaal ondernemerschap in Rivierenland. Het is uiteindelijk ook weer hard te maken dat door te investeren in werkzoekenden maatschappelijk voordeel ontstaat. Naast de kosten van de uitkering worden mensen zonder baan sneller ongelukkig en daardoor makkelijker ziek of kunnen voor andere problemen in de maatschappij zorgen. Juist daarom is het zo belangrijk dat we in Rivierenland het gedachtegoed van de inclusieve maatschappij omarmen
.’

 Naar boven