Gewoon doen bij Medimpex

Deel deze pagina:

Vader Cees (64) en zoon Niels (42) Vos staan samen aan het roer van het prachtige Tielse bedrijf Medimpex. Medimpex is al 35 jaar een belangrijke speler in de zorgsector als importeur van innovatieve producten. Ruim tien jaar geleden nam Cees Vos voor het eerst iemand aan met een arbeidsbeperking. Dat beviel zo goed dat dit structureel beleid is geworden. Medimpex laat zien dat iedereen meetelt op de arbeidsmarkt.

Cees is 24 jaar als hij zijn studie Psychiatrie afrond. Hij start als leidinggevende bij een psychiatrische instelling. Daar maakte hij de planningen nog zonder computer en medicijnkarren bestonden niet. “De medicijnkar is momenteel het meest verkochte product van Medimpex. We verkopen tussen de 50 en 200 medicijnkarren per jaar.”

Er werken nu 3 mensen via Werkzaak Rivierenland bij Medimpex


“We willen goed personeel met kwaliteit. In alle niveaus van ons bedrijf, in de productie en op kantoor. Dat kan via Werkzaak Rivierenland. Samen gaan we op zoek naar de geschikte kandidaat. Het is heel waardevol om iets te betekenen voor de toekomst van een ander. Met Werkzaak-accountmanager Carla Rooyens, organiseerden we een rondetafelgesprek met zes Wajong-kandidaten voor de functie orderpicker. De keus viel op Bjorn. Bjorn zet samen met Gaby, ook via Werkzaak, wasverzamelaars in elkaar. We zijn heel blij met ze. De laatste aanwinst is de veelzijdige Angelique in de functie van commercieel medewerker binnendienst. Na een proefplaatsing van twee maanden werkt Angelique hier nu inmiddels een half jaar.“


Angelique heeft het naar haar zin
Angelique werkt 28 uur per week en dat is goed te combineren met het moederschap. Angelique neemt de telefoon aan, verwerkt orders, verzorgt de website en de webshop en ontvangt particuliere klanten in de showroom. Angelique is heel blij met deze baan. “Deze baan past precies bij mij. Ik kan hier mijn ei kwijt! Het is een leuke, veelzijdige en afwisselende functie. Ik maak iedere dag weer iets nieuws mee. En ik leer producten kennen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin!”
Carla, is het vaste aanspreekpunt en trots op de hoge betrokkenheid van Cees en Niels: “Medimpex heeft een groot hart voor de doelgroep en is ambassadeur voor het bedrijfsleven in onze regio. We hebben een goede verbinding en kijken altijd naar wat er nog beter kan.”


Geen gezeik
Medimpex denkt graag mee en vooruit. “We ontwikkelden ons eigen product om urinegeur en –vlekken te verwijderen. Deze hebben een nadelig effect op het levenscomfort van patiënten en cliënten. Het middel is biologisch afbreekbaar en kostenbesparend omdat lakens, kussens, hoezen, vloeren en tapijten niet vervangen hoeven te worden. Het product wordt veel gebruikt in zorginstellingen, scholen en kinderdagverblijven.”


Gewoon doen
Voor andere organisaties die nadenken over maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Cees wel een advies: “Gewoon doen! Het is een voordelige manier om een kwalitatief goede medewerker aan te nemen. Daarnaast profiteer je van de goede begeleiding en een prettige sparringpartner die Werkzaak is. Sta er voor open en nee zeggen kan altijd!”

 Naar boven