Banenmarkt 'Werken in het groen' druk bezocht

Deel deze pagina:

Ruim 40 enthousiaste werkzoekenden bezochten dinsdag 3 maart de banenmarkt ‘Werken in het groen’ op de Poppenbouwing in Geldermalsen. Kennis delen, motiveren en (mee) ‘doen’ stonden centraal op deze inspirerende middag. Het resulteerde voor maar liefst 15 werkzoekenden tot een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

De werkzoekenden werden ontvangen met een kopje koffie en/of thee en een groene muffin van Smaakzaak. Leo van Eeuwijk (teamleider Avri) trapte de middag af met een interessante presentatie over de vele mogelijkheden van werken in het groen en de positieve ervaringen van Avri met medewerkers van Werkzaak Rivierenland. Om dit verder toe te lichten nam Leo een ervaringsdeskundige mee: Pascal.

Pascal werkt inmiddels 2 jaar in het groen voor Avri. Hij heeft het enorm naar zijn en Avri is heel blij met hem. De weg naar werk was echter geen makkelijke voor Pascal. “Ik zat in de put en kwam er niet uit!” Karin van den Elst, accountmanager UWV/Werkzaak, ging met Pascal in gesprek: over zijn strubbelingen, het imago en hoe leuk werken in het groen is. Ook was er ruimte om vragen te stellen aan Pascal.  

“Het is meer dan alleen schoffelen en knippen. Je krijgt contact met mensen uit de wijk. Mensen praten spontaan tegen je ‘je bent er weer’ en dat is heel leuk!”

Vervolgens begon de banenmarkt ‘Werken in het groen’ met prachtige groen-bedrijven uit de regio om de bezoekers te informeren, inspireren en motiveren voor werken in het groen:

  • Donker Groen
  • Signa Terra
  • Bron
  • Aannemersbedrijf M.J. Smits BV
  • Flora Nova

Deze bedrijven hebben veel vacatures voor werk in het groen. De werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. CV’s werden uitgedeeld en er werden direct spijkers met koppen geslagen: vijftien werkzoekenden zijn uitgenodigd voor een 1e gesprek.

Het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland was aanwezig om werkzoekenden te adviseren over scholing en opleiding.

Werkgevers experimenteren met exo-skelet
De werkgevers werden voorafgaand aan het evenement welkom geheten door Stef Visser, manager Werk. Zij kregen een interessante presentatie van werkcoach Boy van Eldijk over de ervaringen en resultaten van het exo-skelet. Uiteraard werd het exo-skelet uitgeprobeerd bij een van de werkgevers.

Na afloop werden de werkgevers getrakteerd op iets lekkers van Smaakzaak en nagepraat over de middag. De werkgevers roemden de betrokkenheid en motivatie van de werkzoekenden. Ook de transparante locatie van Werkzaak werd als positief punt genoemd. Ze noemden een soortgelijke banenmarkt “meer dan voor herhaling vatbaar”.

 Naar boven