Als je aan Stefan komt, kom je aan de hele groep

Deel deze pagina:

Stefan Onink en zijn begeleider Jan van Neerbos van het bedrijf King Nederland, zijn een goed duo. Jan begeleidt Stefan al dertien jaar op zijn werkplek. Na het speciaal onderwijs werkte Stefan eerst een paar jaar in de productie bij LANDER, de voorloper van Werkzaak Rivierenland. Zijn begeleider daar wilde voor Stefan een ‘gewone’ baan en niet een beschutte werkplek. Zo kwam Stefan 13 jaar geleden bij het Tielse bedrijf terecht.

Begeleider Jan zegt: “King wil maatschappelijk verantwoord ondernemen en we hadden destijds nieuwe mensen nodig. Daarom wilden we het wel proberen met Stefan. Hij heeft extra begeleiding nodig en een overzichtelijke en afgebakende taken. We zijn hartstikke tevreden over hem. Als hij niet was bevallen, was hij al lang weer weg geweest.”

"Ik rijd iedere dag met mijn scooter naar het werk."

En niet alleen Jan en zijn collega’s zijn enthousiast. Dat is Stefan zelf ook. Een groot deel van zijn vijfdaagse werkweek rijdt hij op een orderpicker door het gigantische magazijn van King. Hij verzamelt de producten voor een order, een taak die hem goed ligt. En soms is het ook gewoon flink sjouwen met de producten, dus naar de sportschool hoeft hij niet meer. Stefan besteedt zijn vrije tijd liever aan zijn grote hobby. “Ik ben scheidsrechter bij de voetbalclub in Maurik”, vertelt hij enthousiast. “En ik ben best een strenge hoor. Laatst heb ik nog een jochie uit het veld gestuurd toen hij mij uitschold. Zelf woon ik in Zoelen, samen met mijn vriendin Jantine. Ik rijd iedere dag met mijn scooter naar mijn werk in Tiel, lekker dichtbij.”

Aan een andere baan denkt Stefan niet. Hij wil gewoon bij King blijven, hard werken in het magazijn en op zijn tijd een dolletje met Jan en de andere collega’s. Jan zegt daarover: “We zijn een hecht team geworden. Als je aan Stefan komt, kom je aan de hele groep.”

 Naar boven