Carl-Peter bouwt weer aan de toekomst

Deel deze pagina:

Carl-Peter Goossen is een succesvolle architect die met zijn 59 jaar volop in het leven staat. De diagnose kanker komt dan ook als donderslag bij heldere hemel. Als hij na zijn revalidatie weer aan de slag gaat, durven klanten niet meer met hem in zee te gaan. De projecten drogen op waardoor hij de hypotheek en arbeidsongeschiktheidsverzekering niet meer kan betalen.

De diagnose
Carl-Peter is een bezige bij en werkt mee aan de meest prestigieuze projecten. Zoals de muziekgebouw aan ’t IJ, nieuwe beglazing voor de verkeerstoren van Schiphol en hij schrijft een belangrijk whitepaper over digitale gebouwmodellen die nu standaard is geworden in de markt. Naast zijn drukke baan is hij voorzitter van de Vereniging DNA (De Nieuwe Aanpak) in de Bouw en een fanatiek kanoër. Als Carl-Peter op een dag bloed in zijn urine ontdekt gaan alle alarmbellen rinkelen. Carl-Peter gaat met spoed naar het ziekenhuis. Hier krijgt hij de diagnose kanker.

Bang
“Mijn linkernier wordt verwijderd en na 3 maanden intensieve revalidatie en professionele begeleiding van het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel ga ik weer aan de slag. Ik had in die periode nauwelijks aan acquisitie gedaan en klanten durfden het niet meer met mij aan. Ik zag mijn klanten twijfelen. De situatie was zo onzeker. Dit vond ik moeilijk en het maakte mij bang.”

"En alsof dat nog niet genoeg was wordt mijn vrouw ook ziek. Door hartritmestoornissen krijgt ze een ICD geïmplanteerd en wordt borstkanker geconstateerd. Ik voelde mij door het ijs zakken. Ik wist mij geen raad en zag de toekomst somber in. “

Hulp van Werkzaak
Dan ontmoet Carl Peter Willem Bouman van BBZ en gaan zij in gesprek over de mogelijkheden. Na grondig onderzoek ziet Werkzaak nog steeds potentie in het bedrijf van Carl-Peter. Werkzaak verstrekt Carl-Peter een lening van 12 maanden om BouwQuest weer levensvatbaar te maken. En dat lukte! Het bedrijf is inmiddels een BV geworden en uitgegroeid van 1 naar 7 medewerkers.

Eigen kracht
Carl-Peter begrijpt de schroom die ondernemers voelen om hulp aan te nemen van Werkzaak. “ Ik schaamde mij er ook voor en het voelde als falen.” Nu deelt hij zijn verhaal om anderen bewust te maken van de mogelijkheden.

“Zonder hulp van Werkzaak had BouwNext BV niet bestaan. Werkzaak gaf mij weer vertrouwen te geloven in mijn eigen kracht. En dat is ook mijn levensmotto: “Kijk vanuit je eigen kracht; ieder mens heeft een eigen kracht!”

Heeft u financiële problemen met uw eigen bedrijf?

Dan is de volgende ondersteuning mogelijk:
- een Bbz-uitkering zodat u uw kosten van levensonderhoud kunt blijven betalen.
- een lening om te investeren in uw bedrijf of uw schulden mee te betalen (dit bedrag hoeft u niet altijd terug te betalen).

Meldt u zich dan eerst bij de Bbz-consulent. U belt met 088-9375 000 of u stuurt een mail aan bbz@werkzaakrivierenland.nl
De consulent maakt een afspraak met u.

Bouwnext staat voor degelijk integraal projectadvies op gebied van bouwprojecten. Betaalbaar, duurzaam en comfortabel bouwen met een mensgerichte en realistische aanpak. www.bouwnext.nl

 Naar boven