Hmida werkt al 16 jaar in Nederland

Deel deze pagina:

Hmida Amrhar komt uit Marokko maar woont en werkt al zestien jaar in Nederland. Hij had verschillende banen in fabrieken, trouwde en kreeg twee kinderen. Nu werkt hij al drie jaar in de productie van Werkzaak Rivierenland.


“Het is goed dat ik 3 dagen per week bij Werkzaak ben”

Op zijn afdeling voeren ze werkzaamheden uit voor een wasserij. Hmida vouwt daar samen met een grote groep collega’s washandjes op. Het is werk waar hij rustig van wordt. En die rust kan hij goed gebruiken, want hij heeft de laatste jaren veel problemen in zijn privésituatie gehad. Op dit moment woont hij alleen en gaat vanaf zijn woonplaats Tiel met het openbaar vervoer naar zijn werk bij Werkzaak. “De ene dag gaat het beter dan de andere dag”, zegt hij. “Het blijft moeilijk dat ik hier verder weinig familie heb. Maar het is goed dat ik 3 dagen per week bij Werkzaak kan zijn. Dan ben ik onder de mensen en probeer ik mijn werk netjes, rustig en goed uit te voeren.”

“Dat rustige herken ik inderdaad in Hmida”, zegt zijn praktijkbegeleider bij Werkzaak Ad van Keulen. "Hmida is een goeie kracht die rustig en kalm werkt en doet wat hem gevraagd wordt. Ik denk dat het voor hem fijn is om in een vertrouwde omgeving aan de slag te kunnen.”

 Naar boven