Hoda blijft liever bij Werkzaak

Deel deze pagina:

Werkzaak Rivierenland heeft verschillende productieafdelingen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een beschermde omgeving werken. Het uiteindelijke doel is om ze naar een ‘gewone’ baan te begeleiden. Hoda Al Sabiri werkt op één van deze interne productieafdelingen. Elke ochtend doet ze inpakwerk. Voor haar is dat ideaal. Ze kan haar werk zittend doen waardoor ze minder lichamelijke klachten heeft en minder gauw moe wordt.

Behalve haar lichamelijke beperkingen is er ook nog de Nederlandse taal. Ja, dat blijft ze moeilijk vinden en dat maakt haar onzeker. Een baan buiten de deur van Werkzaak ziet ze daarom niet zitten. “Ik blijf liever hier bij Werkzaak”, zegt ze.

“Ik vind mijn werk prachtig en het past heel goed bij mij “

Hoda vluchtte in 2001 met man en twee kinderen uit Irak. Ze kwamen in Geldermalsen terecht en woont daar nog steeds. “En ik kreeg daar ook nog een Nederlands cadeautje”, zegt ze lachend. “Een derde kind. Ik ben heel blij met mijn werk Ik vind het prachtig. Het past heel goed bij mij en ik heb veel contacten met mensen vooral met mijn collega’s. En er is bij Werkzaak een prima begeleiding op het werk. En ook toen ik een keer privé een advies nodig had, was mijn begeleider er ook voor mij.”

 Naar boven