Janna kijkt uit naar de toekomst

Deel deze pagina:

Janna Jansen (32) staat 10 jaar aan het roer van haar eigen bedrijf. Ze is een bevlogen journaliste en staat midden in het leven. Tot Janna een herseninfarct krijgt en niets meer kan zien. “Ik was alles kwijt. Zowel mijn zicht als mijn blik op de toekomst!”


Janna blijkt het Antifosfolipiden syndroom (APS) te hebben; een auto-immuunziekte.

“Ik kon niet meer werken en moest stoppen met mijn bedrijf. Een bijstandsuitkering aanvragen bij Werkzaak Rivierenland was de enige optie.”

Graag aan de slag
Na 1,5 jaar werkloos thuis zitten komt het zicht van Janna langzaamaan terug. Ze wil graag weer aan de slag. Werkcoach Jurjen van Ligten stelt voor te starten in de Leerwerkroute Schoonmaak. Dat was niet direct wat Janna wilde. “Schoonmaken was niet waar ik gelijk aan dacht. Ik wilde wel heel graag weer werken. Ik zag het als kans en dat pakte goed uit! Na 2 dagen begon ik met schoonmaken bij de basisschool de Hoeksteen in Maurik."

'Hier werk ik nu één jaar, inmiddels als voorvrouw. Ik heb het enorm naar mijn zin!“

Er zit meer in Janna
Abele de Jager, coördinerend voorman Speciaal Facilitair, ziet talent in Janna. “Ik wil mensen vooruit helpen. Janna heeft veel capaciteiten. Ze is een loyale medewerker met het hart op de goede plaats. De functie als voorvrouw is haar op het lijf geschreven. Toch denk ik dat er meer inzit. Werkcoach, praktijkbegeleider of weer terug naar de journalistiek. Ze heeft hier een mooie indruk achtergelaten."

"Ik gun het haar om zichzelf verder te ontplooien. Dat verdient ze.”

 Naar boven