José heeft nog nooit thuis gezeten

Deel deze pagina:

José praat honderduit over haar werk. Ze werkt al bijna veertig jaar onafgebroken en weet nog precies wat ze allemaal voor werk deed: inpakwerk, vulwerk, montagewerk, vouwen van slabbetjes, bestek sorteren en oppoetsen. José: ‘Ik heb gelukkig nooit thuis gezeten. Ik ben een Amsterdamse en tot 1993 op een sociale werkplaats in Amsterdam gewerkt. Daar kwam ik op advies van mijn leraren na het speciaal onderwijs terecht. Zij vonden het voor mij beter als ik in een beschermde omgeving zou komen te werken.

In 1993 ben ik met mijn ouders verhuisd naar Tiel. Daar kon ik ook meteen weer aan de slag. Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad.”

“Het is fijn om onder de mensen te zijn en een gezond ritme te hebben.”

Inmiddels woont José op haar zelf, haar ouders zijn beiden overleden. Omdat ze altijd bij haar ouders woonde, was dat wel even wennen. Maar ze redt het prima. En haar broer en schoonzus wonen dichtbij en zijn haar steun en toeverlaat als dat nodig is.

Bij Werkzaak werkt José op de afdeling waar autospiegels in elkaar worden gezet. José vertelt: “Mijn collega’s en ik verzorgen allemaal een handeling. Maar ik zet soms ook wel van het begin tot het eind een spiegel in elkaar. Het is afwisselend werk en ik heb een fijn groepje collega’s om me heen. Lieve mensen, die net als iedereen, ook wel eens een pestbui hebben, zo is het leven. Toen ik hier kwam werken, was ik wel bang dat ik niet goed in zo’n grote ruimte met zoveel mensen kon werken. Het was wennen maar nu heb ik het vertrouwen en dan lukt het prima. Het is fijn om onder de mensen te zijn en een gezond ritme te hebben.”

 Naar boven