Lekker bezig zijn dat is wat Hennie wil

Deel deze pagina:

Hennie van Verseveld is een zeer ervaren medewerker. Drie jaar geleden vierde hij met zijn collega’s bij LANDER zijn veertigjarig jubileum met een etentje bij de Wok. Zijn jubileum was best wel bijzonder als je bedenkt dat Hennie als jonge man te horen kreeg dat een baan voor hem om meerdere redenen niet was weggelegd. Hennie: “Gelukkig vond mijn huisarts dat  ik bezig moest zijn en onder de mensen moest blijven”.  Daarna vond Hennie een baan in een beschutte werkomgeving. En in zo’n omgeving werkt hij bij Werkzaak nu nog steeds.

Hennie heeft in al die jaren veel verschillende klussen uitgevoerd. Van montagewerk zoals het in elkaar zetten van hobbylampen en afzuigkappen, tot heel fijn werk zoals dopjes op gehoorapparaten zetten. Op de foto staat Hennie met een element van de firma Itho Daalderop. Dat is een onderdeel van een boiler en hij voert  de controlewerkzaamheden uit en kijkt of het element goed in elkaar zit. Door een beperking aan zijn hand is dat priegelwerk soms wel lastig, maar Hennie geeft niet gauw op.

Ondanks dat Hennie een paar jaar voor zijn pensioen zit,  heeft hij nog steeds een volle werkweek. Vijf dagen per week is hij bijna 12 uur per dag de deur uit en reist hij met het openbaar vervoer van en naar zijn werk. Het is al over zessen als hij ’s avonds weer thuiskomt in Tiel, in zijn eigen huisje. Hij runt  daar in zijn eentje het huishouden en dat lukt heel goed, vertelt hij zichtbaar trots.

’s Avonds is er dan tijd om op de bank te zitten, samen met zijn konijn. En als hij puf heeft, is er nog tijd voor zijn grote hobby: treinen. Modeltreinen wel te verstaan. Lekker bezig zijn, zowel op zijn werk als thuis, dat is wat Hennie wil.”Dat is toch veel beter dan achter de geraniums zitten”, zegt Hennie.

 Naar boven