Lorenzo is iedere dag vroeg uit de veren

Deel deze pagina:

Begin 2016 volgde Lorenzo Schoots praktijkonderwijs op het Lingecollege in Tiel. Hij ging nog één dag per week naar school en liep stage bij Werkzaak Rivierenland. Hij rondde school af met een aantal certificaten en kon blijven bij Werkzaak. Eerst werkte hij intern op de productie. Lorenzo: “Maar mijn praktijkbegeleider van de productie vond dat ik beter een baan kon hebben buiten de deur.” Werkzaak bemiddelde en Lorenzo kon aan de slag in de spoelkeuken van Ziekenhuis Rivierenland waar hij door Werkzaak werd gedetacheerd.  

“Ik sta elke werkdag om kwart over vijf naast mijn bed”

Helaas voor hem liep zijn contract na een paar maanden af, ze kozen voor iemand met meer ervaring. Werkzaak moest dus weer op zoek naar een nieuwe werkplek voor Lorenzo. De werkplek werd gevonden in de schoonmaakbranche. Lorenzo was eerst niet enthousiast. Hij zegt: “Ik zag schoonmaakwerk helemaal niet zitten. Maar de werkcoach vond dat ik het eerst drie maanden moest proberen.” Praktijkbegeleider Leo Raaphorst knikt: “Teruggaan naar de beschermde werkplek bij Werkzaak, was voor Lorenzo geen optie. Daar is hij veel te goed voor.”

De drie maanden zijn inmiddels verstreken en Lorenzo werkt nog steeds bij het schoonmaakbedrijf Speciaal Facilitair. Lorenzo vertelt: “In het begin ging het hartstikke goed. Maar na een week of vier kreeg ik een terugval. Een goede vriend had veel problemen en daar had ik zoveel last van, dat ik op mijn werk vaak een grote mond gaf. En ik vergat dingen omdat mijn hoofd te vol zat. Ik trok het even niet meer. Maar Werkzaak en het bedrijf hebben het goed opgepakt en nu werk ik met een andere groep collega’s binnen het bedrijf. Op het werk gaat alles nu weer goed. Ik sta vijf dagen per week om kwart voor 5 naast mijn bed en wordt om kwart voor 6 opgehaald om naar het werk te gaan. Omdat ik ’s middags al op tijd uitgewerkt ben, heb ik daarna tijd voor mezelf.” 

 Naar boven