Rinus kan zijn ei kwijt in de 3d-wereld

Deel deze pagina:

Rinus Onink kreeg in 2015 via Werkzaak de kans om bij Ultimaker in Zaltbommel fulltime aan de slag te gaan. “Dit is mijn wereld geworden”, zegt Rinus. “Het is toch prachtig dat je bij één van de grote spelers op de wereldmarkt van 3D-printers aan de slag kan? Ik zet nu een printer van het begin tot het eind in elkaar. Geweldig vind ik dat!”

“Ik zet een printer van het begin tot het einde in elkaar”

Lange tijd had Rinus psychische problemen. Rinus daarover: “Ik raakte mijn vaste baan kwijt, mijn moeder en vriend stierven vlak achter elkaar en ik kon niet voor mijn geaardheid uitkomen. Ik werkte jarenlang met vallen en opstaan op beschutte werkplekken. Het was op een gegeven moment zo erg met me dat ik mijn afscheidsbrief klaar had liggen. Gelukkig is het zover niet gekomen. De stap naar Ultimaker was een goede. Toen ik snel daarna zelfstandig printers mocht gaan bouwen, ging het steeds beter. Ik heb weer plezier in mijn werk en ben uit de kast gekomen. Ik kreeg veel steun van mij praktijkbegeleider bij Werkzaak. En van mijn collega voorman Hennie. Bij hen kon ik altijd mijn ei kwijt.”

Het gaat stukken beter met Rinus. Maar zelf zegt hij: “Ik zal nooit zeggen dat ik er helemaal vanaf kom. Maar ik ben hier op mijn plaats. Wel blijft het oppassen met hoge werkdruk. Ook de omgang met mijn collega’s gaat prima. Ik merkte in het begin wel dat ze hier niet precies wisten wat ze van me konden verwachten. Hoe ik zou zijn in de omgang, bijvoorbeeld. Maar dat veranderde binnen no time. Iedereen hier op de vloer accepteert me nu. Mijn leven is enorm veranderd. Door mijn werk hier is er veel meer structuur in mijn leven gekomen.”

Ultimaker en Werkzaak werken samen

 Naar boven