Rowdy wilde geen uitkering toen hij even geen werk had

Deel deze pagina:

Rowdy Akihary is een alleskunner. Zo werkte hij in een boekbinderij in Culemborg en bij een tuinschermbedrijf in Zaltbommel.  Hij is via Lander en opvolger Werkzaak Rivierenland al meer dan 10 jaar gedetacheerd bij verschillende bedrijven. “Maar mijn huidige baan in het groen bij Bron uit Geldermalsen vind ik echt het leukste tot nu toe”, zegt Rowdy. “Ik wil graag buiten werken en ben echt heel blij met mijn baan!"

" Ik ben bij Bron heel goed opgevangen en mijn collega’s en ik kunnen prima met elkaar overweg. Ik leer veel van ze én ze houden rekening met mijn achtergrond.”

Elke dag als Rowdy bij Bron arriveert, is het eerst even koffiedrinken met zijn collega’s. Vervolgens hoort Rowdy waar hij de dag naar toe gaat om te werken. Meestal is dat in de buurt. Maar soms gaat hij met zijn collega’s in een busje naar Amsterdam of Hilversum. Dat de plek waar hij aan het werk gaat regelmatig weer een verrassing is, vindt Rowdy prima.  Wel is het van belang dat hij door zijn beperking goede instructies krijgt zodat hij weet wat er van hem verwacht wordt.

‘Ik ben geen type dat zegt ‘ik heb geen zin om te werken’

Rowdy vindt het heel belangrijk dat hij werk heeft en zit niet graag thuis. ‘Thuis’ is bij zijn moeder in Culemborg waar hij sinds een aantal jaren weer met veel plezier woont.  “Ik wilde ook geen uitkering toen ik in 2012 plotseling een paar maanden thuiszat zonder werk. ‘Ik ben geen type dat zegt ‘ik heb geen zin om te werken’. Ik belde zelf mijn oude werkcoach en kon daarna snel aan de slag in het groen”, zegt Rowdy. Art van Werkzaak is de huidige én trotse werkcoach van Rowdy.  “Rowdy doet het heel goed en ook zijn baas is heel tevreden. Rowdy boft want Bron is een hele sociale werkgever. Minimaal 10% van het personeelsbestand bestaat uit werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

 Naar boven