Tugce heeft haar zelfvertrouwen weer

Deel deze pagina:

Tugce zat na haar opleiding marketing en communicatie 3 jaar thuis met een nekhernia. Ze sliep en at slecht en ze durfde het huis niet meer uit. Ze solliciteerde naar passende vacatures maar dat leverde geen succes op. Tugce volgde via Werkzaak verschillende workshops, zoals sollicitatiebrieven schrijven en kwam zo terecht op de afdeling Communicatie van Werkzaak Rivierenland.

Uitgeschakeld door overbelasting
Ik ben 27 jaar en deed een de kappersopleiding. Na het behalen van mijn diploma en werken in een kapsalon merkte ik dat het kappersvak toch iets te vermoeiend was waardoor ik besloot om de opleiding Marketing & Communicatie MBO-4 te gaan volgen, ik behaalde mijn diploma. Na mijn opleiding kon ik 3 jaar niet werken door mijn nek en schouder klachten. Na lange behandelingen bij de neuroloog werd er geconstateerd dat ik een nekhernia en een afstaand schouderblad heb waardoor mijn nek en rechterarm niet goed functioneren. Later kwamen er ook psychische klachten naar boven, wat mijn situatie nog moeilijker maakte.

Ik voelde me een nutteloos persoon die niks kon bereiken in het leven. Het slapen ging slecht, het eten werd minder en mijn klachten namen toe. Ik wilde het huis niet meer uit en durfde niet meer te werken omdat ik dacht dat ik toch niks wist. Hoewel ik een Mbo-4 diploma heb. Er waren dagen dat ik mijn kamer niet uit wilde en niemand om me heen had om mijn verhaal aan kwijt te kunnen. Ben bij diverse artsen onder behandeling geweest en toch kwam ik geen stap verder. Ik zag mijn leeftijdsgenoten werken en studeren, en dat wilde ik ook. Na die 3 jaar probeerde ik naar mezelf te luisteren, wat wil ik bereiken? Dat vroeg ik me steeds af. Ik begon met solliciteren naar passende vacatures maar dat leverde geen succes op.
 

 

Ik heb mijn zelfvertrouwen weer. Ik voel dat ik gelukkig ben, en dingen kan bereiken in het leven. Ik probeer een ritme in mijn leven te krijgen door te werken.

Gezien als een echte medewerker
Ik kwam terecht bij Werkzaak Rivierenland. Moest eerst een traject volgen zoals sollicitatiebrieven schrijven, CV bijwerken en kijken wat je sterke/zwakke kanten zijn, vervolgens werd ik geholpen met werk zoeken, ik moest solliciteren naar passende vacatures. Ik kreeg van mijn werkcoach de kans om bij Werkzaak Rivierenland mijn ervaring op te bouwen. Ik mocht 'stage' lopen bij de afdeling marketing & communicatie wat goed aansluit op mijn afgeronde opleiding. 

Team communicatie heeft mij een hoop geleerd, ik mocht dezelfde taken uitvoeren zoals, nalezen van verslag, contacten leggen met collega’s, assisteren bij bijeenkomsten, teksten schrijven en publiceren. Ik werd gezien als een echte medewerker. Ik voelde me zeer geaccepteerd binnen het team, waardoor ik het nog meer naar mijn zin kreeg.

Trots op mezelf
Toen pas leerde ik mezelf kennen, mijn kwaliteiten kwamen naar voren en voelde ik me weer fit. Zo kreeg een ritme in mijn leven en ik voelde dat ik op mijn eigen benen kon staan. Ik was trots op mezelf maar mijn collega’s ook, dat voelde ik. Ik bereikte dingen pas nadat ik geloofde in mezelf, daarom geloof eerst in jezelf en maak je dromen waar pas dan kan je het waarmaken! Inmiddels ben ik aangenomen voor een nieuwe baan en kan ik mijn ervaring verder uitbreiden.

Ik wil team Communicatie, mijn werkcoach Jacky Otten en Werkzaak Rivierenland bedanken voor deze leerzame periode. Ik weet nu wat mijn kwaliteiten zijn, als ik de kans niet had gekregen dan had ik hier nooit achter kunnen komen.

 Naar boven