Netwerken Werkt! voor 50-plussers

afbeelding camera die interview filmt

Wat is ‘Netwerken Werkt!’?

Netwerken Werkt! is een project voor 50-plussers die werk zoeken. De deelnemers spreken met een werkgever met een groot netwerk (directeur, wethouder, manager, enz.). Van dit gesprek werd een kort pakkend filmpje gemaakt waarin de werkzoekende zichzelf presenteert. De werkgever deelt het filmpje vervolgens in zijn of haar netwerk en helpt de werkzoekende hiermee een baan te vinden.

Workshops

De deelnemers volgden 4 workshops als voorbereiding. In deze workshops werkten ze aan het persoonlijk profiel en cv en natuurlijk was de elevatorpitch een belangrijk onderdeel. Hoe presenteer je jezelf goed in een filmpje? 

De werkzoekenden waren enthousiast na afloop van de workshops. Zij vonden het prettig om in contact te komen met 'lotgenoten' en heel waardevol om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Er heerste een fijne, open sfeer waarin veel werd gezegd en hard werd gewerkt.

Resultaten

De filmpjes zijn geslaagd. We hadden een interessante combinatie van werkzoekenden en netwerkers met veel raakvlakken en waar mooie gesprekken uit voortkwamen. De werkzoekenden hebben zichzelf goed neer kunnen zetten. De eerste contacten zijn inmiddels al gelegd! 

Deel de filmpjes vooral in je eigen netwerk en help zo deze 50-plussers aan een nieuwe baan of klus.

Bekijk de video's van alle kandidaten:

Hans, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Willem, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Peter, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Wim, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Jacqueline, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Dick, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Ed, werkzoekende van 50+ in gesprek met...
Diana, werkzoekende van 50+ in gesprek met
Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Succesverhalen

Successverhalen