Vrouwelijke statushouders: stuk voor stuk powervrouwen

afbeelding: portret van vrouw

In de indrukwekkende documentaire staan de powervrouwen Douaa Assaf en Tabarak Darwish centraal. Zij kwamen zo’n vijf jaar geleden uit het door oorlog geteisterde Syrië naar Nederland. Inmiddels zijn ze statushouders en bezig zich hier te settelen met hun gezin. Douaa en Tabarak volgden de empowerment training K!X Works bij Werkzaak Rivierenland. 

Onderstaande video ‘Stuk voor stuk powervrouwen’ geeft een mooi inkijkje achter de schermen van het project K!X Works en het leven van de deelnemers. Over ambities, dromen, drijfveren en te overwinnen tegenslagen. 

Bekijk deze 17-minuten durende documentaire: 

Laura Snoek, werkcoach statushouders en migranten, co-trainer en kartrekker:

“Uit onderzoek is gebleken dat er landelijk minder aandacht is voor vrouwelijke statushouders. De focus ligt vaak op de mannelijke statushouders. Dit gaat vaak ten koste van de nareiziger; de vrouw. Als er minder aandacht is voor de nagereisde partners, wordt soms de potentie van de meest kansrijke niet benut.

Mijn visie is: elke vrouw zou de mogelijkheid moeten hebben haar talenten te ontplooien, financieel onafhankelijk te zijn en haar kwaliteiten op de arbeidsmarkt waar te kunnen maken. Ik deed daarom een aanvraag voor een innovatieproject en ging vervolgens met Movisie aan de slag met een groepsgewijze aanpak, genaamd K!X Works.”

Succesverhalen

Successverhalen