Werkzaak helpt handje mee bij Dynamiek in Tiel

fotocollage dynamiek

Dynamiek is een activerings- en participatiecentrum in Tiel-West waar ze de competenties en vaardigheden van de deelnemers en vrijwilligers zoveel mogelijk proberen te ontwikkelen en waar mogelijk hen te helpen dichter bij de arbeidsmarkt te komen. Dynamiek biedt een groot aantal praktische en sociale diensten en activiteiten.

Onze waarden in praktijk brengen

Meedoen, verbinden en ontwikkelen zijn de waarden van Werkzaak Rivierenland, samen maken we het verschil! En je kunt altijd wat extra's doen! Daarom gingen we met een groepje medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en kantoorpersoneel een handje helpen bij Dynamiek.

Helpende handjes bij Babbelton, fietslessen en in de keuken

Wij hielpen mee met een fietsles, de bingo tijdens de babbelton en met wat lekkers bakken in de keuken.

  • In Nederland is fietsen heel gewoon. Als je uit een ander land komt is dat meestal een heel ander verhaal. Kunnen fietsen heeft veel voordelen. Als je kan fietsen ben je mobieler en zelfstandiger. Daarnaast is fietsen goedkoop, leuk en gezond.
  • De babbelton is een activiteit waarbij geoefend wordt met taal. Gezellig en leerzaam.
  • Verder bakten de groep nog een heerlijke boterkoek. Het eten uit de keuken wordt gemaakt door vrijwilligers die koken leuk vinden.  Mensen uit de buurt kunnen van de wereldse keuken goedkoop genieten, zodat iedereen een gezonde maaltijd kan eten. Ook met een kleine portemonnee.

Remy: “Vanuit Dynamiek vonden we het een leuke middag. Gezellig en interessant dat medewerkers van Werkzaak bij ons achter de schermen kwamen kijken en een handje hielpen. Zo konden ze zelf zien en ervaren wat Dynamiek doet. En andersom is het een mooi moment om een aantal medewerkers van Werkzaak beter te leren kennen. Dat kan onze samenwerking alleen maar meer versterken.”

Kans op werk vergroten: werkervaringsplek

Sommige werkzoekenden die door Werkzaak begeleid worden hebben niet de juiste werkervaring of opleiding, of weinig zelfvertrouwen, of ze spreken de taal niet goed.

Dan kijken de werkcoaches van Werkzaak wat iemand nodig heeft  om werk te vinden. Een van de middelen is een werkervaringsplek voor iemand regelen. Zodat iemand daar zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen.

Een aantal maanden geleden zijn er vanuit Werkzaak twee nieuwe vrijwilligers (leer & ervaringsplek) bij Dynamiek begonnen. De twee heren komen uit Libië. Ze zijn momenteel op de donderdag werkzaam bij Dynamiek in de keuken om een maaltijd te maken voor het team en andere betrokkenen van Dynamiek. Zij eten zelf dan ook mee. Het is een gezellig sociaal gebeuren met elkaar. Zij spraken nog geen Nederlands toen ze begonnen. Maar nu gaat dat veel beter. En ze maken de lekkerste gerechten! Zij doen ook mee aan de Nederlandse les bij Dynamiek. De intentie is dat ze zoveel mogelijk hun talenten ontdekken en ontwikkelen, de taal leren, ervaring op doen en op deze manier een stapje dichterbij een betaalde baan komen.

Iedereen doet mee!

Iedereen doet mee in de samenleving. Daar gelooft Werkzaak in. Werkzaak begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Als het nodig is bieden we inkomensondersteuning of werk in een aangepaste omgeving. Mensen worden gelukkiger als ze aan het werk zijn. Het zorgt voor zelfvertrouwen, (financiële) zelfstandigheid en sociale contacten. Wij adviseren en helpen ook werkgevers bij het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Samen maken we het verschil in Rivierenland: werkgevers, maatschappelijke organisaties, opleiders, gemeenten, werkzoekenden en de medewerkers van Werkzaak!

 

Wil jij ook invulling geven aan inclusief werkgeverschap? Bel vrijblijvend met één van onze adviseurs.

Succesverhalen

Successverhalen