Werkcoach Team Onderzoek en Ontwikkeling

Deel deze pagina:


Werkzaak is op zoek naar een Werkcoach Team Onderzoek en Ontwikkeling voor 32- 36 uur per week. Interesse? Reageer dan voor 29 oktober 2017 op deze vacature!


De functie

  • Je begeleidt en ontwikkelt medewerkers op een interne werkplek. Je stimuleert medewerkers in het nemen van eigen regie en inzet en ontwikkeling van talenten.
  • Je voert regie over de trajecten op o.a. doorlooptijd, ontwikkeling, arbo, werkplekaanpassingen. Je werkt nauw samen met de praktijkbegeleiders binnen het team, zij sturen de medewerkers aan.
  • Je vertaalt de externe klantvraag naar de interne werkplek. Je stimuleert ontwikkeling en doorstroom van medewerkers naar regulier werk door inzet van training en creëren van leersituaties. Waar nodig pas je verdiepende diagnose toe.
  • Je signaleert wanneer medewerkers kunnen doorstromen naar een externe werkplek en brengt ze intern in beeld bij collega werkcoaches en accountmanagement.
  • In samenwerking met de accountmanagers draag je bij aan het matchings- en bemiddelingsproces van de medewerker.Je werkt nauw samen met werkcoaches uit de regioteams en het team groepsplaatsingen zorgt voor de afstemming in de realisatie van gezamenlijke doelen.


Team Onderzoek en ontwikkeling
Het team realiseert doorstroom en ontwikkeling van intern geplaatste medewerkers naar regulier werk door begeleiding in een werksituatie. Waar nodig biedt dit team verdiepende diagnose en onderzoek, een tijdelijke aanlandplek tussen twee reguliere werkplekken en een beschutte werkplek voor medewerkers die niet regulier kunnen werken.


We zoeken 
Een werkcoach met ervaring in arbeidsontwikkeling die gericht is op het toevoegen van klantwaarde voor werkgevers en werkzoekenden.  Je bent bekend met de doelgroep én wet- en regelgeving van de Participatiewet (WSW, WWB, Wajong).  Je bent op de hoogte van de klantvraag en hebt een netwerk/ kennis van de werkgevers in de regio Rivierenland.  Je hebt HBO werk- en denkniveau en beschikt over een eigen auto en rijbewijs B.


Werkgevers en werkzoekenden zien onze kernwaarden (ROB) in jou terug:

  • Resultaatgericht: we stellen en realiseren doelen, voegen waarde toe en doen wat we beloven.
  • Ondernemend: we vertalen ontwikkelingen en kansen in nieuwe werkwijzen en diensten waarbij de vraag van de klant centraal staat.
  • Betrokken: we werken samen voor het beste resultaat en stellen het gezamenlijk belang boven eigen belang .


We bieden
Kom je bij Werkzaak Rivierenland werken dan bouw je mee aan de organisatie! Je komt in een team met enthousiaste collega’s in een nieuwe samenstelling. De werksfeer die bepaal je met elkaar. Werken bij Werkzaak Rivierenland doe je met plezier. Je talenten worden ingezet en ontwikkeld én je krijgt de ruimte om bij te dragen aan continu verbeteren en innoveren van onze dienstverlening. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen en je werkt tijd- en plaatsonafhankelijk. WIJSwerken noemen we dat; op verschillende locaties, thuis of bij werkgevers. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van maximaal € 3.712,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 9). We volgen op hoofdlijnen de arbeidsvoorwaarden van de CAO Gemeenten.


Informatie
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Roelf Munneke, teammanager. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Yvonne van Hal, P&O-consulent. Beiden zijn bereikbaar via 088-9375000.  


Solliciteren?
Mail dan uiterlijk 29 oktober 2017 je motivatie met CV naar https://www.jobsrepublicone.nl/vaclink/LRvvcYGNo/tab/form. Het eerste gesprek is gepland op donderdag 2 november. De vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie voor deze vacature is niet gewenst.

 Naar boven