Leerwerkroute ICT

afbeelding Man achter computer

Bij een leerwerkroute leer je het grootste deel van de tijd door te werken bij een werkgever. Iedere week volg je enkele uren tot maximaal een dag opleiding. De leerwerkroute is gericht op het leren van het vak en vaardigheden.

Samen met jou bepalen we jouw route op weg naar een baan. Jouw inzet is minimaal 20 tot maximaal 36 uur per week.

Kom werken in de ICT!

Voor de Leerwerkroute ICT zoeken we mensen die graag werken in de automatisering. Kom je bij ons werken en leren? Dan ontwikkel je jouw talent verder met werken, stages en scholing. Je leert steeds nieuwe werkzaamheden en ontwikkelt je uiteindelijk tot bijvoorbeeld: medewerker Servicedesk, netwerkbeheerder of appbouwer. De leerwerkroute ICT heeft drie richtingen: support, technisch en nieuwbouw. Per richting geven we aan wat we je bieden en wat we van je verwachten. Jouw eigen route helpt je stap voor stap op weg naar een baan bij een werkgever. Bij deze leerwerkroute werken we samen met opleidingen: ROC, One2train en App Academy.

Wat voor werk doe je in de leerwerkroute ICT

  • Support: Je wordt functioneel beheerder op een Servicedesk bij een bedrijf of organisatie. De Servicedesk is binnen de organisatie de plek voor alle ICT vragen. Jij registreert dagelijkse problemen en zorgt voor oplossingen.
  • Technisch: Je wordt technisch beheerder bij de ICT afdeling van een bedrijf of organisatie. Jij houdt met je collega’s de informatiesystemen, netwerken en applicaties storingsvrij.
  • Nieuwbouw: Je wordt Appontwikkelaar. Je leert om gestructureerd apps te bouwen. Je werkt samen aan nieuwe toepassingen. ‘Bij een leerwerkroute komen we samen met jou tot maatwerk waardoor jij straks een baan vindt.‘ Nieuwbouw: een app-bouwer kan: gestructureerd werken, overzicht houden, plannen, overleggen, duidelijk communiceren en creatief zijn.

Vragen aan jou?

  • Je wilt je inzetten voor jouw leerwerktraject voor een periode tot maximaal 1 jaar.
  • Je hebt er zin in om te leren en je te ontwikkelen. Zo kun je de verschillende onderdelen leren.
  • Je kan en wil op flexibele werktijden werken (ochtend, middag en /of avond). Afhankelijk van de richting die je kiest kan dit vaak of minder vaak voorkomen.
  • Je hebt een laptop.

Wij bieden Een leerwerkplek. Je krijgt de kans om het vak te leren in een echte werkomgeving. Je werkt samen in een leuk team van collega’s met passie voor het vak. Je hebt een leermeester; met zijn enthousiasme daagt hij jou uit. De leermeester geeft je vertrouwen. Je leert je grenzen te verleggen. Je mag leren en groeien in een werkomgeving die jouw talent tot bloei brengt. Een werkcoach volgt samen met de leermeester je ontwikkeling.

De functie is een opstap naar een baan. Daarom kun je maximaal 1 jaar de leerwerkroute volgen.

  • Maand 1-3 Leren en werken met behoud van uitkering bij de externe werkgever.
  • Maand 4-12 Leren en werken met een dienstverband bij Werkzaak Plus en detachering naar een externe werkgever met de loonwaarde die voor jou van toepassing is.
  • Vanaf maand 13 Dienstverband (tijdelijk of vast) bij de werkgever.

Start leerwerkroute

De leerwerkroute start op diverse momenten. We kiezen jouw startmoment in overleg met jou.

Hoe kom jij bij de leerwerkroute?

Ben je enthousiast? Wil je meer weten? Neem dan contact op met jouw werkcoach bij Werkzaak. 

Samen bespreek je de leerwerkroute en de mogelijkheden. Gezamenlijk besluiten jullie of je wordt aangemeld. Na je aanmelding krijg je een intakegesprek

‘Bij een leerwerkroute komen we samen met jou tot maatwerk waardoor jij straks een baan vindt.‘