Trainingen voor werkgevers

werkgever-trainingen

Inclusief ondernemen is inspirerend en uitdagend. Werkgevers vertellen ons dat zij en hun medewerkers veel leren van de diversiteit in hun personeelsbestand. Het geeft elan aan je organisatie. En je bedrijf is een goed ingewerkte medewerker rijker!

“Je aannames worden verlegd, je blik wordt ruimer…”

Via Werkzaak kun je als werkgever een aantal interessante workshops en trainingen volgen. Verbeter bijvoorbeeld je gespreks- en coachingsvaardigheden en je kennis rond stijlen van leidinggeven. Of leer mensen motiveren of omgaan met cultuurverschillen.

Dat kan bij ons in Geldermalsen of online. Maar wij verzorgen ook presentaties en workshops op je eigen bedrijfslocatie waarbij je tevens je (netwerk)partners kunt uitnodigen om deel te nemen.

Wij hebben de volgende kosteloze trainingen, workshops, bijeenkomsten en podcasts voor werkgevers:

1. MentorWijs

Mentorwijs is een training bedoeld voor werkgevers die een van onze talenten in dienst hebben genomen, dit gaan doen of hier benieuwd naar zijn.

Dit is succesvolle training waaraan ruim honderd leidinggevenden van diverse bedrijven en organisaties uit de regio al deelnamen. Je leert er vaardigheden, houding en specifieke kennis die je kunt toepassen tijdens de dagelijkse begeleiding en coaching van kwetsbare medewerkers op de werkvloer.

Wat levert het op?

  • Een gemotiveerde, betrokken en goed ingewerkte medewerker.
  • Een snellere acceptatie door collega’s op de werkvloer.
  • Een unieke kans om je eigen medewerker verder te ontwikkelen.
  • Vaardigheden en kennis die je ook kunt benutten om al je medewerkers te begeleiden.

De volgende onderwerpen komen aan bod: matching, introductie, communicatie, stijlen van leidinggeven, observeren, competenties bevorderen, opbouwende feedback geven, acceptatie door collega’s, integriteit en openheid en omgaan met psychische beperkingen.

De training bestaat uit 6 avondsessies van 2 uur. Deze training wordt vier keer per jaar gegeven. Hij vindt plaats bij Werkzaak Rivierenland, Poppenbouwing 18 in Geldermalsen. Wij kunnen hem ook online geven.

De eerstvolgende begint 1 november 2022. 

Wil je meedoen met deze training? Mail naar: opleiden@werkzaakrivierenland.nl

 

“Mentorwijs biedt ruimte om op een 'open' manier over mensen met een beperking te spreken. Behandel hen vooral niet anders. Met de juiste benadering kun je hetzelfde zeggen en doen. Je moet ze zeker niet zielig vinden.”

Deelnemer van Mentorwijs

2. Cultuurproof (alleen incompany)

In deze workshop leren je leidinggevenden en andere professionals omgaan met cultuurverschillen en communiceren met migranten.

Zij krijgen inzicht in de cultuur van de nieuwe medewerker(s), in de waarden en normen van jouw bedrijf en in overeenkomsten en verschillen tussen culturen. Zij leren de communicatie op de werkvloer te verbeteren, een inwerkplan op te stellen en hoe je asielstatushouders begeleidt en coacht tijdens het werk.

Deze workshop duurt een halve dag. Mail voor informatie naar opleiden@werkzaakrivierenland.nl of bel Annemarie van Schaik: 06 39303390.

3. Netwerkbijeenkomsten, presentaties en workshops door onze adviseurs

Werkzaak organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten, presentaties en workshops over actuele thema's. Dit doen onze adviseurs bij ondernemersverenigingen, bij jou in de organisatie of op onze eigen locaties.

We bespreken thema’s zoals sociaal ondernemen, personeelstekort oplossen, innovatieve manieren van werken, migratie en migranten in dienst nemen, circulaire economie, werkgeluk, inclusie, slim personeelsbeleid, werken met arbeidsgehandicapten, en nog veel meer.

Neem contact op met onze adviseurs als je hiervoor uitgenodigd wilt worden of als je ons wilt vragen om te komen.

4. Podcasts Werk Inzicht

Wij delen nieuwtjes over de inclusieve arbeidsmarkt in Rivierenland graag met je via onze podcasts. Per aflevering vertellen een ondernemer en een werkzoekende hun verhaal. Zij spreken over hun persoonlijke drive, hun talenten, hun ondernemerschap, hun twijfels, etc. 

Wij stellen vragen zoals wat het betekent voor een onderneming om gevestigd te zijn in Rivierenland en wat de medewerker uit Rivierenland typeert. Telt iedereen mee in deze regio? Kortom, hoe inclusief is Rivierenland eigenlijk? Beluister hier onze podcasts.