Trainingen voor werkgevers

Afbeelding: Man die training geeft

Inclusief ondernemen is inspirerend én uitdagend. Om beter met die uitdagingen om te kunnen gaan geeft Werkzaak kosteloze trainingen en informatiebijeenkomsten aan teamleiders en andere geïnteresseerden. Door wat tijd te investeren, is je bedrijf al snel goed ingewerkte medewerkers rijker! 

“Je aannames worden verlegd, je blik wordt ruimer…”

Wij hebben de training MentorWijs en een workshop Cultuurproof. Verbeter bijvoorbeeld je gespreks- en coachingsvaardigheden en je kennis rond stijlen van leidinggeven. Of leer mensen motiveren. Of leer hoe je om kunt gaan met cultuurverschillen.

Dat kan bij ons in Geldermalsen, Tiel of online. Wij verzorgen ook presentaties en workshops op je eigen bedrijfslocatie waarbij je tevens je (netwerk)partners kunt uitnodigen om deel te nemen.

Wij hebben de volgende kosteloze training, workshop, bijeenkomsten en podcasts voor werkgevers:

1. MentorWijs

Mentorwijs is een gratis training bedoeld voor werkgevers die een van onze talenten in dienst hebben genomen, dit gaan doen of hier benieuwd naar zijn.

Dit is succesvolle training waaraan ruim honderd leidinggevenden van diverse bedrijven en organisaties uit de regio al deelnamen. Je leert er vaardigheden, houding en specifieke kennis die je kunt toepassen tijdens de dagelijkse begeleiding en coaching van kwetsbare medewerkers op de werkvloer.

Wat levert het op?

  • Een gemotiveerde, betrokken en goed ingewerkte medewerker.
  • Een snellere acceptatie door collega’s op de werkvloer.
  • Een unieke kans om je eigen medewerker verder te ontwikkelen.
  • Vaardigheden en kennis die je ook kunt benutten om al je medewerkers te begeleiden.

De volgende onderwerpen komen aan bod: matching, introductie, communicatie, stijlen van leidinggeven, observeren, competenties bevorderen, opbouwende feedback geven, acceptatie door collega’s, integriteit en openheid en omgaan met psychische beperkingen.

Deze training vindt plaats in ons nieuwe Leerlab bij Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen. Wij kunnen hem ook incompany en online geven.

Startdatum

De training start 11 september 2024. De 3 modules zijn op 11, 18 en 25 september. 

De training bestaat uit drie bijeenkomsten op Woensdagmiddag en is inclusief lunch

We starten met een lunch om 12.30 uur. En er is koffie en thee. Het programma is van 13.00 tot 16.30 uur.
Lokatie: Werkzaak Rivierenland, Poppenbouwing 18 in Geldermalsen. 

Het onderling leren tussen deelnemers van verschillende organisaties heeft veel meerwaarde. Daarom kunnen per organisatie maximaal 3 personen deelnemen.

Wil je meedoen met deze training? Mail naar: opleiden@werkzaakrivierenland.nl

Bekijk hier het Werkboek van MentorWijs

“Mentorwijs biedt ruimte om op een 'open' manier over mensen met een beperking te spreken. Behandel hen vooral niet anders. Met de juiste benadering kun je hetzelfde zeggen en doen. Je moet ze zeker niet zielig vinden.”

Deelnemer van Mentorwijs

2. Cultuurproof (incompany én intekenlijst)

In deze workshop leer je of leren je leidinggevenden en andere professionals omgaan met cultuurverschillen en communiceren met statushouders.

De deelnemers krijgen inzicht in de cultuur van de nieuwe medewerker(s), in de waarden en normen van jouw bedrijf en in overeenkomsten en verschillen tussen culturen. Zij leren de communicatie op de werkvloer te verbeteren, een inwerkplan op te stellen en hoe je statushouders begeleidt en coacht tijdens het werk.

Deze workshop duurt een halve dag. Wij geven hem incompany, maar je kunt je ook inschrijven voor de intekenlijst. Wanneer er genoeg individuele inschrijvers zijn prikken wij samen met de aanmelders een datum.

Mail voor aanmelden én informatie naar opleiden@werkzaakrivierenland.nl of bel Annemarie van Schaik: 06 39303390.

Bekijk hier het Werkboek van Cultuurproof

3. Netwerkbijeenkomsten, presentaties en workshops door onze adviseurs

Werkzaak organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten, presentaties en workshops over actuele thema's. Dit doen onze adviseurs bij ondernemersverenigingen, bij jou in de organisatie of op onze eigen locaties.

We bespreken thema’s zoals sociaal ondernemen, personeelstekort oplossen, innovatieve manieren van werken, migratie en migranten in dienst nemen, circulaire economie, werkgeluk, inclusie, slim personeelsbeleid, werken met arbeidsgehandicapten, en nog veel meer.

Neem contact op met onze adviseurs als je hiervoor uitgenodigd wilt worden of als je ons wilt vragen om te komen.

4. Podcasts Werk Inzicht

Wij delen nieuwtjes over de inclusieve arbeidsmarkt in Rivierenland graag met je via onze podcasts. Per aflevering vertellen een ondernemer en een werkzoekende hun verhaal. Zij spreken over hun persoonlijke drive, hun talenten, hun ondernemerschap, hun twijfels, etc. 

Wij stellen vragen zoals wat het betekent voor een onderneming om gevestigd te zijn in Rivierenland en wat de medewerker uit Rivierenland typeert. Telt iedereen mee in deze regio? Kortom, hoe inclusief is Rivierenland eigenlijk? Beluister hier onze podcasts.

Nieuwsbrief voor werkgevers ontvangen?

Wil je de twee-maandelijkse nieuwsbrief ontvangen over o.a. sociaal ondernemen, technologie voor inclusie, omgaan met cultuurverschillen en nog veel meer?