Sociaal en inclusief ondernemen

Afbeelding: vrouw in rolstoel achter computer

Sociaal en inclusief ondernemen is een werkplek bieden aan mensen voor wie het moeilijker is om werk te vinden. Denk aan personen met een arbeidsbeperking, statushouders, 50-plussers, langdurig werkelozen en jongeren. 

Iedereen heeft talenten waarmee je als werkgever je vacatures kunt vervullen. De adviseurs van Werkzaak helpen je met al je vragen en adviseren je over regelingen en subsidies. Ook begeleidt Werkzaak mensen op de werkvloer als dat nodig is. Al veel bedrijven werken tevreden samen met Werkzaak. 

Een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet hoort bij deze tijd

In Rivierenland hebben we honderden mensen voor wie werken niet een vanzelfsprekendheid is. Mensen die wel graag aan de slag willen en talenten hebben. Mensen die jouw nieuwe medewerker kunnen zijn als je ze de kans en de juiste support geeft. 

Dit is waardevol voor jouw bedrijf en voor je nieuwe medewerker. Mensen worden gelukkiger als ze aan het werk zijn. Een baan zorgt voor meer zelfvertrouwen en (financiële) zelfstandigheid. Het biedt gezelligheid en een omgeving waarin mensen nieuwe dingen leren. Tenslotte geeft het de mogelijkheid om bij te dragen aan de maatschappij.

“We focussen te vaak op tekortkomingen en beperkingen in plaats van uitmuntendheden, deugden en talenten.”

Ondernemen met een missie?

Bij steeds meer ondernemers draait het om meer dan alleen maar winst maken. Zij willen met hun bedrijf ook maatschappelijke, sociale of milieuproblemen helpen oplossen. En steeds meer klanten, overheden, opdrachtgevers en medewerkers willen weten wat jij doet aan sociaal en inclusief ondernemen. Sociaal ondernemen wordt ook 'Social Return' (SROI) genoemd en biedt ook (financiële) kansen.

Ontwikkel een nieuwe kijk op personeel

Een nieuwe manier om aan personeel te komen is selecteren op welk talent iemand kan ontwikkelen. Niet iedereen die graag wil werken redt het om op eigen kracht op de arbeidsmarkt te komen. Dit komt doordat zij vaak de kennis en ervaring missen.

Werkzaak helpt haar kandidaten om zich te ontwikkelen zodat ze (weer) aan het werk kunnen. Denk aan: digitale vaardigheden, communicatie vaardigheden, (vak)taallessen, leerwerkroutes in verschillende branches, en nog veel meer. Wij zetten met hen al de eerste stap. 

Je onderneemt sociaal en inclusief als je iemand de tijd gunt om zich een functie eigen te maken.

Een nieuwe kijk op personeel kan ook inhouden dat je functies opsplitst in eenvoudiger en moeilijkere taken en dat werk verdeelt onder wat iemand aankan. Of heb je al eens gehoord van drempelloos nieuwe medewerkers aannemen via 'Open Hiring'? Onze adviseurs zijn experts op het gebied van een nieuwe kijk op personeel en denken graag met je mee!

Keurmerk aanvragen: Certificering Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Wil jij laten zien dat je sociaal onderneemt? Je kunt een keurmerk aanvragen waarmee je zichtbaar maakt in hoeverre je bedrijf werkgelegenheid biedt aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Dit heet: certificering voor de ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’ (PSO). 

Werkzaak is kennispartner van PSO Nederland. Wij hebben gecertificeerde PSO adviseurs die je graag informeren en ondersteunen bij je certificaataanvraag.

Een PSO certificaat aanvragen geeft  je meer zicht op jouw bijdrage aan de participatiewet, de banenafspraak en het gestelde Quotem. Je maakt intern en extern aantoonbaar wat jouw invulling is van het diversiteitbeleid en MVO-beleid. Je vergroot je reputatie én de gunfactor. Zo maak je meer  kans bij aanbestedingen en overheidsopdrachten en bij stakeholders die sociaal ondernemen en inclusie als het ‘nieuwe normaal’ beschouwen.

“Diversiteit verrijkt je organisatie en jou als persoon”

Wil jij een inclusieve(re) werkgever worden?

Onze adviseurs vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden bij het bieden van werk aan mensen die moeilijk zelfstandig een baan vinden. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs!

“Werkzaak helpt ons bij de werving en selectie. Het zijn hele gemotiveerde mensen en het is heel fijn om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik denk dat iedere werkgever gebruik kan maken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Mariëlle van den Bosch, Hoofd Hotel & Logistiek, Ziekenhuis Rivierenland

Succesverhalen

Successverhalen
Nieuwsbrief voor werkgevers ontvangen?

Wil je de twee-maandelijkse nieuwsbrief ontvangen over o.a. sociaal ondernemen, technologie voor inclusie, omgaan met cultuurverschillen en nog veel meer?