Regelingen en subsidies

Afbeelding: man op lift van shovel

Biedt jij werk aan minder kansrijke werkzoekenden in de regio Rivierenland? Bijvoorbeeld omdat zij een arbeidshandicap hebben? Werkzaak adviseert je over de verschillende soorten regelingen en subsidies zoals loonkostensubsidie die je daarvoor kunt krijgen.  

Deze regelingen en subsidies verkleinen de financiële risico’s en vergroten de kans op een succesvolle en blijvende invulling van je vacature.

Personeel met subsidie, hoe werkt dit?

Onze adviseurs wijzen je graag op slimme instrumenten die bij je personeelsvraag passen en welke subsidiemogelijkheden daarbij horen. Werkzaak helpt je kosteloos met de aanvraag. Dit zal jou tijd en kosten besparen. 

Instrumenten

 • Met een proefplaatsing onderzoek je of een baan en de kandidaat echt bij elkaar passen.
 • Met een werkervaringsplek biedt je iemand een kans om te leren én kun je bepalen of er een blijvende match is.
 • Met een loonkostenplaatsing ontvang je een vergoeding voor het deel dat de medewerker minder productief is.
 • Bij detacheren heb je een flexibele oplossing voor extra capaciteit.
 • Met een leerwerkroute leidt je iemand op voor een baan binnen je organisatie of geef je iemand de gelegenheid om een vak te leren.
 • Een werkcoach kan de nieuwe medewerker kosteloos op de werkvloer begeleiden. Dit scheelt inwerktijd en verkleint de kans op uitval.

  Regelingen & subsidies

  • De no-riskpolis verzekert personeel met een arbeidsbeperking tegen uitval door ziekte. Zo loop je minder risico.
  • Een loonkostensubsidie compenseert de verminderde productiviteit.
  • Een aanpassing van de werkplek zoals een speciale bureaustoel, een traplift, een voorleesbril en een exoskelet maakt werken mogelijk. Daarnaast zijn er vergoedingen voor hulpmiddelen zoals een rolstoeltaxi, vertaalapparaat en een gebarentolk. 

  Er zijn nog meer regelingen en subsidies zoals:

  Het Lage inkomensvoordeel (LIV) voor de jeugd, Loonkostenvoordeel (LKV) voor mensen ouder dan 56 jaar, vergoedingen voor trainingen zoals leerstage, scholing, werkervaringsplek, leer-werktraject en traineeship, financiële tegemoetkomingen zoals bonussen, loondispensatie e.a. Onze adviseurs zijn experts op dit gebied. Vraag hen om vrijblijvend advies.

  Lees hier meer over de loonkostensubsidie en andere regelingen en subsidies.

  “Een loonkostensubsidie is altijd maatwerk, neem contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen je graag.”

  Banenafspraak

  Werkgevers- en werknemersorganisaties in Nederland spraken met de overheid af in 2026 te zorgen voor 100.000  werkplekken voor mensen die een arbeidsbeperking ervaren. Dit noemen we de banenafspraak. De doelgroep van de Participatiewet valt hier ook onder. Doe jij ook mee? Onze adviseurs adviseren je graag over de mogelijkheden om ook deze werkzoekenden een plek te bieden binnen je organisatie en welke ondersteunende regelingen en subsidies er dan beschikbaar zijn voor jou als werkgever.

  Inspirerende verhalen van talenten en hun werkgevers

  Successverhalen