Regelingen en subsidies

Afbeelding: man op lift van shovel

Bied jij werk aan minder kansrijke werkzoekenden in de regio Rivierenland? Bijvoorbeeld omdat zij een arbeidshandicap hebben? Werkzaak adviseert je over regelingen en subsidies die je kunt krijgen voor deze medewerkers. Bijvoorbeeld loonkostensubsidie.

Deze regelingen en subsidies verkleinen de financiële risico’s. Ze vergroten de kans op een succesvolle invulling van je vacature.

Personeel met subsidie, hoe werkt dit?

Onze adviseurs wijzen je op instrumenten die bij je personeelsvraag passen. Ze informeren je over de subsidiemogelijkheden. Werkzaak helpt je gratis met de aanvraag. Dit bespaart jou tijd en kosten. 

Instrumenten

 • Met een proefplaatsing onderzoek je of een baan en de kandidaat echt bij elkaar passen.
 • Met een werkervaringsplek bied je iemand een kans om te leren én kun je bepalen of er een blijvende match is.
 • Met een loonkostenplaatsing ontvang je een vergoeding voor het deel dat de medewerker minder productief is.
 • Bij detacheren heb je een flexibele oplossing voor extra capaciteit.
 • Met een leerwerkroute leid je iemand op voor een baan bij je organisatie. Of geef je iemand de kans om een vak te leren.
 • Een werkcoach kan de nieuwe medewerker  op de werkvloer begeleiden. Dit is gratis. Dit scheelt inwerktijd en verkleint de kans op uitval.

  Regelingen & subsidies

  • De no-riskpolis verzekert personeel met een arbeidsbeperking tegen uitval door ziekte. Zo loop je minder risico.
  • Een loonkostensubsidie compenseert de verminderde productiviteit.
  • Een aanpassing van de werkplek maakt werken mogelijk. Voorbeelden zijn een speciale bureaustoel, een traplift, een voorleesbril en een exoskelet. Er zijn ook vergoedingen voor hulpmiddelen zoals een rolstoeltaxi, vertaalapparaat en een gebarentolk. 

  Er zijn nog meer regelingen en subsidies zoals:

  Het Lage inkomensvoordeel (LIV) voor de jeugd, Loonkostenvoordeel (LKV) voor mensen ouder dan 56 jaar, vergoedingen voor trainingen zoals leerstage, scholing, werkervaringsplek, leer-werktraject en traineeship, financiële tegemoetkomingen zoals bonussen, loondispensatie. Onze adviseurs zijn experts op dit gebied. Vraag hen om gratis advies.

  Lees hier meer over de loonkostensubsidie en andere regelingen en subsidies.

  “Een loonkostensubsidie is altijd maatwerk, neem contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen je graag.”

  Banenafspraak

  Werkgevers- en werknemersorganisaties spraken met de overheid af om 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Dit noemen we de banenafspraak. Doe jij ook mee? Onze adviseurs adviseren je graag over de mogelijkheden om ook deze werkzoekenden een plek te bieden binnen je organisatie. Voor jou als werkgever zijn er ondersteunende regelingen en subsidies.

  Inspirerende verhalen van talenten en hun werkgevers

  Successverhalen
  Nieuwsbrief voor werkgevers ontvangen?

  Wil je de twee-maandelijkse nieuwsbrief ontvangen over o.a. sociaal ondernemen, technologie voor inclusie, omgaan met cultuurverschillen en nog veel meer?