Leerwerkroute Techniek en Bouw

Afbeelding: Bouwvakker aan het werk

Bij een leerwerkroute leer je het grootste deel van de tijd door te werken bij een werkgever. Iedere week volg je enkele uren tot maximaal een dag opleiding. De leerwerkroute is gericht op het leren van het vak en vaardigheden.

Samen met jou bepalen we jouw route op weg naar een baan. Jouw inzet is minimaal 32 tot maximaal 40 uur per week.

Kom werken in de techniek of bouw!

Voor de Leerwerkroute Techniek en Bouw zoeken we mensen die graag werken in de elektrotechniek, metaal, afbouw bouw, motorvoertuigentechniek, installatietechniek, mechatronica of de bouw. Kom je bij ons werken en leren? Dan ontwikkel je jouw talent verder met werken, stages en scholing. Je leert steeds nieuwe werkzaamheden en ontwikkelt je uiteindelijk tot bijvoorbeeld : lasser, elektromonteur, CV monteur, schilder, stucadoor, metselaar, timmerman en automonteur. Afhankelijk van het soort werk word je opgeleid door ROC (Rivor), Bouwmensen, Schildersvakschool of OBM.

Jouw eigen route helpt je stap voor stap op weg naar een baan bij een werkgever.
Bij de Leerwerkroute Techniek en Bouw kun je op verschillende plekken werken. Er wordt vaak verwacht dat je met eigen vervoer naar de bouwplaats komt. Het is een voordeel als je technisch inzicht hebt en flexibel en leergierig bent.

Wat voor werk doe je in de leerwerkroute Techniek en Bouw

 • Je werkt aan het ontwikkelen van technische of bouw vaardigheden. Welke dit zijn hangt af van de richting die je belangstelling heeft.
 • Je leert vooral vaardigheden in de praktijk, door het te doen, bijvoorbeeld een elektrische leiding maken of een muur metselen in een proefopstelling.

Vragen aan jou

 • Je wilt je inzetten voor jouw leerwerktraject voor een flexibele. Afhankelijk van het soort werk is de opleiding enkele maanden tot max 2 a 3 jaar, op basis van leren en (betaald) werken (BBL-opzet)
 • Je hebt er zin in om te leren en je te ontwikkelen. Zo kun je de verschillende onderdelen leren.
 • Je kan en wil op flexibele werktijden werken (ochtend, middag en /of avond). Afhankelijk van de richting die je kiest kan dit vaak of minder vaak voorkomen.
 • Je bent gezond en fit. Bepaalde werkzaamheden binnen de techniek vergen lichamelijke inspanning.
 • Vaak is het belangrijk dat je op de werkplek kunt praten over technische onderwerpen. Je leert vaktaal.

Wij bieden

Een externe leerwerkplek. Je krijgt de kans om het vak te leren in een echte werkomgeving. Je werkt samen in een leuk team van collega’s met passie voor het vak. Je hebt een leermeester; met zijn enthousiasme daagt hij jou uit. De leermeester geeft je vertrouwen. Je leert je grenzen te verleggen. Je mag leren en groeien in een werkomgeving die jouw talent tot bloei brengt. Een werkcoach volgt samen met de leermeester je ontwikkeling. Ben je er helemaal klaar voor? Dan zoeken we samen met jou een baan bij een werkgever waar je aan de slag kunt.

De functie is een opstap naar een baan.

 • Max 3 maanden leren en werken met behoud van uitkering bij de externe werkgever
 • Daarna leren en werken met een dienstverband bij een externe werkgever of vanuit detachering bij een externe werkgever met de loonwaarde die voor jou van toepassing is
 • Vervolgens vervolg dienstverband bij de werkgever (tijdelijk of vast)
 • Voor de opleidingen in de techniek werken we meestal samen met ROC Rivor, Bouwmensen Rivierengebied, Schildersvakschool of OBM. Je krijgt zoveel mogelijk maatwerk.

Start leerwerkroute Techniek en Bouw

De leerwerkroute Techniek en Bouw start op diverse momenten. Soms valt de start van de route samen met de start van BBL-opleidingen in Techniek bij opleidingen die lopen via ROC (Rivor); 1 a 2x per jaar. Toch hoef je niet stil te zitten als je enthousiast bent voor bepaald soort werk. We kiezen jouw startmoment in overleg met jou.

Hoe kom jij bij de leerwerkroute?

Ben je enthousiast? Wil je meer weten? Neem dan contact op met jouw werkcoach bij Werkzaak. 

Samen bespreek je de leerwerkroute en de mogelijkheden. Gezamenlijk besluiten jullie of je wordt aangemeld. Na je aanmelding krijg je een intakegesprek.

‘Bij een leerwerkroute komen we samen met jou tot maatwerk waardoor jij straks een baan vindt.‘