Studietoeslag

Als student met een arbeidshandicap kun je onder bepaalde voorwaarden een Studietoeslag aanvragen. Dit is inkomensondersteuning voor studenten en leerlingen die door een medische beperking naast de studie niet structureel kunnen bijverdienen.

De Studietoeslag is bedoeld om een hogere studieschuld te voorkomen. Werkzaak Rivierenland voert namens je gemeente de Studietoeslag uit.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je staat ingeschreven bij de gemeente Culemborg, Maasdriel, West Betuwe, Tiel, West Maas en Waal of Zaltbommel. *Woon je in de gemeente Buren of Neder Betuwe, vraag het dan bij je eigen gemeente aan.
  • Je ontvangt studiefinanciering (op grond van Wet studiefinanciering 2000) of een tegemoetkoming voor schoolkosten (WTOS). Of je komt hiervoor in aanmerking.
  • Je ontvangt géén Wajong-uitkering van het UWV.
  • Je kunt door een structurele medische beperking tijdens de studie geen inkomsten verwerven. Een uitzondering op inkomsten zijn (ontvangen) alimentatie en inkomsten uit stage.

Voorwaarden

  • Ontvang je inkomsten vanuit je stage, dan mag je hier € 211,67 per maand van houden. Alles wat hierboven komt, wordt maandelijks afgetrokken van de studietoeslag. Is deze situatie op jou van toepassing? Dan is het belangrijk dat je dit meteen doorgeeft.
  • Ga je toch werken terwijl je Studietoeslag ontvangt, dan wordt de Studietoeslag stopgezet. Geef het op tijd aan ons door als je kunt gaan werken, om te voorkomen dat de studietoeslag terugbetaald moet worden.

Bedragen Studietoeslag

Per 1 januari 2023 zijn landelijk de volgende bedragen vastgesteld:

Leeftijd  

Netto bedrag
per maand

21 en ouder      € 352,80
20   € 282,23
19   € 211,67
18   € 176,40
17   € 139,35
16   € 121,71
15   €  105,84

 

Vraag de Studietoeslag aan via 'zelf regelen' op Mijn Werkzaak. Je hebt je DigiD nodig.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Type je vraag in de zoekbalk.

Als het niet lukt, neem dan contact op. We helpen je graag.