Nieuws

Deel deze pagina:

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en inspirerende voorbeelden.

 • Werken aan taal bij Itho Daalderop

  (26-05-2020)

  Itho Daalderop in Tiel werkt al jaren succesvol samen met Werkzaak Rivierenland. Ruim 30 mensen werken via Werkzaak bij Itho Daalderop. Achttien medewerkers, waarvan vijf van Werkzaak, volgden via Itho Daalderop taallessen. Een bijzonder goed initiatief, want laaggeletterdheid komt nog steeds voor.
   

  Meer info
 • Perspectief op werk

  (03-04-2020)

  Sinds de opstart van de projecten in september 2019 is er enorm veel goed werk verricht om mensen aan het werk te helpen. En ondanks de vele beperkingen nu tijdens de coronacrisis gebeurt er, daar waar mogelijk, ook nu nog veel. In de Update Perspectief op Werk worden een aantal projecten uitgelicht.

 • Meer dan 22.000 Gelderlanders vragen uitkering aan door corona

  (03-04-2020)

  Meer dan 22.000 zelfstandigen in Gelderland hebben een uitkering aangevraagd bij de gemeente. Dat blijkt uit een rondvraag van Omroep Gelderland. Het aantal is gebaseerd op de antwoorden van 47 van de totaal 51 gemeenten. Apeldoorn spant de kroon: 2664 ondernemers hebben de gemeente laten weten dat zij financieel niet rondkomen. Lees hier het volledige artikel op Omroep Gelderland.

 • Coronamaatregelen en dienstverlening Werkzaak Rivierenland

  (16-03-2020)
  virus afbeelding

  De verspreiding van het coronavirus in ons land raakt steeds meer ons werk en dagelijks leven. De dienstverlening van Werkzaak Rivierenland gaat door. We hanteren een aantal ingrijpende maatregelen. Natuurlijk conform de instructies van de overheid. Wij updaten de informatie op onze site dagelijks, zo bent en blijft u op de hoogte.

  Meer info
 • De WAB! Wat betekent dat voor u?

  (29-11-2019)

  Op 1 januari 2020 treedt een nieuwe wet in werking die het huidige arbeidsrecht gaat aanpassen: dit is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Met de invoering van de WAB wil het kabinet werkgevers stimuleren werknemers sneller in vaste dienst te nemen. Ook wil het kabinet met de nieuwe maatregelen flexibel werk beter reguleren. Lees er alles over in het online magazine WAB

 • Avri en Werkzaak Rivierenland ondertekenden samenwerkingsovereenkomst

  (11-11-2019)

  Avri en Werkzaak Rivierenland ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren. De afspraak is dat Avri via Werkzaak mensen een werkplek geeft of de kans biedt om zich binnen Avri te ontwikkelen. Dat kan door bijvoorbeeld leerwerkplekken, tijdelijke inleen (groeps-)detacheringen.

  Meer info
 • Werkzaak is sterk door samenwerking van alle 8 regiogemeenten

  (04-11-2019)

  Gezien de uitstroom naar werk en de beoordeling van de kwaliteit van de dienstverlening door belanghebbenden kan worden geconcludeerd dat Werkzaak beantwoordt aan haar doelstelling en goed presteert tegen reële kosten. Dit schrijft BMC Advies B.V., in het evaluatierapport dat zij onlangs, in opdracht van het bestuur van Werkzaak, afrondde.

  Meer info
 • Loonkostensubsidie voor werkzoekenden uit de Participatiewet? Wat betekent dat voor mij als werkgever?

  (11-10-2019)

  De loonkostensubsidie (LKS) is bedoeld om werkzoekenden uit de Participatiewet die moeilijk werk vinden, makkelijker aan een baan te helpen. Hier vallen ook de werkzoekenden onder die in het doelgroepregister zijn opgenomen. U als werkgever krijgt deze subsidie als u zo’n werkzoekende in dienst neemt.

  Meer info
 • Inspiratie

  (01-10-2019)

  Meer info
Archief
 Naar boven