Nieuws

Deel deze pagina:

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en inspirerende voorbeelden.

 • Actieweek Rivierenland: winnaars All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2020

  (26-10-2020)

  Afgelopen maart is de uitreiking van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2020 vanwege corona niet doorgegaan. Ondertussen hebben we niet stilgezeten en vindt de digitale uitreiking deze week plaats tijdens de landelijke actieweek van de 1000 voorbeelden. 

  Meer info
 • Werkzaak staat voor u klaar!

  (14-10-2020)

  Na de persconferentie van 13 oktober en de aankondiging van een gedeeltelijke lockdown, willen we werkgevers en werkzoekenden in Rivierenland laten weten dat we voor jullie klaar staan. Wij hebben geen routekaart, dat is niet nodig. Het is eenvoudig om ons te bereiken via mail of telefoon.

  Meer info
 • Interview Elfriede

  (08-10-2020)

  Elfriede is geïnterviewd door het Ondernemersbelang. Dit artikel word deze maand gepubliceerd. Lees hier alvast het interview.

  Meer info
 • Werkgevers anno nu zien kansen, ook in crisistijd

  (21-09-2020)

  Werkzaak helpt met het vinden en verbinden van personeel. Met ondersteunende subsidies en regelingen. De nieuwe campagne Werkgevers anno nu helpt ons om nog beter herkenbaar, vindbaar en bereikbaar te zijn voor werkgevers in Rivierenland. 

  Meer info
 • Nieuwe training Mentorwijs start in november

  (24-08-2020)

  De afgelopen jaren deden we veel positieve ervaring op met de training Mentorwijs. Ruim honderd leidinggevenden van diverse bedrijven uit de regio zijn al opgeleid. U of collega's uit uw bedrijf kunnen de training in november / december ook volgen, gratis! Deze bestaat uit vijf bijeenkomsten. De trainingsdata zijn 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december en er is nog plek.

  Meer info
 • Puur Betuws is gestart

  (07-07-2020)

  Puur Betuws en Werkzaak bezorgen vanaf vandaag aan huis! Fruit uit de Betuwe, maar ook Betuwse kaas, vlees, wijn, groente en houdbare producten. Vanaf vandaag wordt het allemaal bezorgd door de nieuwe online winkel Puur Betuws. Je bestelling wordt thuis of bij je bedrijf of instelling bezorgd met de duurzame Puur Betuws-bestelwagen door drie medewerkers van Werkzaak: Hans de Gier, Real de Groot en Wim van Ingen. Het motto van het bedrijf is lokaal, sociaal en lekker. 

  Meer info
 • Frank wil aan de slag als taxi-chauffeur

  (06-07-2020)

  De 26-jarige Frank uit Tiel werkt als vrijwilliger bij AutoMobiel. Frank: "Ik zit helaas in de bijstand en op deze manier ben ik bezig en kan ik wat terugdoen voor de maatschappij. Ik fungeer als taxi met mijn privéauto voor mensen die zelf geen vervoer hebben."  Frank vindt het chauffeurswerk zo leuk dat hij zijn taxipas heeft gehaald om als taxichauffeur aan de slag te gaan. Nu nog een betaalde baan!

  Meer info
 • Meerjarenbeleidsplan ook online

  (02-07-2020)

  Werkzaak denkt, werkt en innoveert in lijn met de toekomstvisie uit het meerjarenbeleidsplan 2020-2023. Het is nu  online en als boekje beschikbaar.

  Meer info
 • Staatssecretaris van Ark op online werkbezoek bij Werkzaak Rivierenland

  (23-06-2020)

  ​Maandag 22 juni bracht Staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Tamara van Ark een online werkbezoek aan Werkzaak Rivierenland om meer inzicht te krijgen in de uitvoering van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers ‘ (Tozo) in de praktijk. Werkzaak voert de Tozo-regeling uit voor zelfstandig ondernemers in de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. 

  Meer info
 • Een leven lang ontwikkelen

  (19-06-2020)

  Werkzaken is een magazine waarin we toelichting geven over actuele onderwerpen. In deze editie staat Een leven lang ontwikkelen centraal. Er zijn nog te veel mensen die langs de kant staan omdat ze vaardigheden missen. Juist omdat we goed geschoold personeel keihard nodig hebben, is een leven lang ontwikkelen van groot belang. 

 • Werkzaak Rivierenland, Mozaïek en Avri maken samen mondkapjes

  (05-06-2020)

  De mensen van Avri en Werkzaak blijven ook in tijden van corona hun werk doen, hier en daar met aanpassingen. De mondkapjes die zij dragen tijdens hun werk worden nu gemaakt door werkzoekenden van Werkzaak uit Syrië, Eritrea en El Salvador. Ze mogen hiervoor de ruimte gebruiken bij Dynamiek, locatie van Mozaïek. Lieke van der Heijden, Coördinator van de locatie Dynamiek geeft aan dat het een echte voor- en door-activiteit is, “Ze leren van en met elkaar, dit is precies waar we voor staan.” Avri zorgt voor het gebruikte textiel waarvan de kapjes gemaakt worden. In elk mondkapje komt een label te hangen over de samenwerking Werkzaak-Mozaïek-Avri.

  Meer info
 • Werken aan taal bij Itho Daalderop

  (26-05-2020)

  Itho Daalderop in Tiel werkt al jaren succesvol samen met Werkzaak Rivierenland. Ruim 30 mensen werken via Werkzaak bij Itho Daalderop. Achttien medewerkers, waarvan vijf van Werkzaak, volgden via Itho Daalderop taallessen. Een bijzonder goed initiatief, want laaggeletterdheid komt nog steeds voor.
   

  Meer info
 • Meer dan 22.000 Gelderlanders vragen uitkering aan door corona

  (03-04-2020)

  Meer dan 22.000 zelfstandigen in Gelderland hebben een uitkering aangevraagd bij de gemeente. Dat blijkt uit een rondvraag van Omroep Gelderland. Het aantal is gebaseerd op de antwoorden van 47 van de totaal 51 gemeenten. Apeldoorn spant de kroon: 2664 ondernemers hebben de gemeente laten weten dat zij financieel niet rondkomen. Lees hier het volledige artikel op Omroep Gelderland.

 • Perspectief op werk

  (03-04-2020)

  Sinds de opstart van de projecten in september 2019 is er enorm veel goed werk verricht om mensen aan het werk te helpen. En ondanks de vele beperkingen nu tijdens de coronacrisis gebeurt er, daar waar mogelijk, ook nu nog veel. In de Update Perspectief op Werk worden een aantal projecten uitgelicht.

 • Coronamaatregelen en dienstverlening Werkzaak Rivierenland

  (16-03-2020)
  virus afbeelding

  De verspreiding van het coronavirus in ons land raakt steeds meer ons werk en dagelijks leven. De dienstverlening van Werkzaak Rivierenland gaat door. We hanteren een aantal ingrijpende maatregelen. Natuurlijk conform de instructies van de overheid. Wij updaten de informatie op onze site dagelijks, zo bent en blijft u op de hoogte.

  Meer info
 • De WAB! Wat betekent dat voor u?

  (29-11-2019)

  Op 1 januari 2020 treedt een nieuwe wet in werking die het huidige arbeidsrecht gaat aanpassen: dit is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Met de invoering van de WAB wil het kabinet werkgevers stimuleren werknemers sneller in vaste dienst te nemen. Ook wil het kabinet met de nieuwe maatregelen flexibel werk beter reguleren. Lees er alles over in het online magazine WAB

 • Avri en Werkzaak Rivierenland ondertekenden samenwerkingsovereenkomst

  (11-11-2019)

  Avri en Werkzaak Rivierenland ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren. De afspraak is dat Avri via Werkzaak mensen een werkplek geeft of de kans biedt om zich binnen Avri te ontwikkelen. Dat kan door bijvoorbeeld leerwerkplekken, tijdelijke inleen (groeps-)detacheringen.

  Meer info
 • Werkzaak is sterk door samenwerking van alle 8 regiogemeenten

  (04-11-2019)

  Gezien de uitstroom naar werk en de beoordeling van de kwaliteit van de dienstverlening door belanghebbenden kan worden geconcludeerd dat Werkzaak beantwoordt aan haar doelstelling en goed presteert tegen reële kosten. Dit schrijft BMC Advies B.V., in het evaluatierapport dat zij onlangs, in opdracht van het bestuur van Werkzaak, afrondde.

  Meer info
 • Loonkostensubsidie voor werkzoekenden uit de Participatiewet? Wat betekent dat voor mij als werkgever?

  (11-10-2019)

  De loonkostensubsidie (LKS) is bedoeld om werkzoekenden uit de Participatiewet die moeilijk werk vinden, makkelijker aan een baan te helpen. Hier vallen ook de werkzoekenden onder die in het doelgroepregister zijn opgenomen. U als werkgever krijgt deze subsidie als u zo’n werkzoekende in dienst neemt.

  Meer info
 • Inspiratie

  (01-10-2019)

  Meer info
Archief
 Naar boven