Nieuws

Deel deze pagina:

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en inspirerende voorbeelden.

 • Nieuwe training Mentorwijs start in november

  (22-10-2019)

  De afgelopen jaren deden we veel positieve ervaring op met de training Mentorwijs. Ruim honderd leidinggevenden van diverse bedrijven uit de regio zijn al opgeleid. U of collega's uit uw bedrijf kunnen de training in november ook volgen, gratis! Deze bestaat uit vijf bijeenkomsten.  Door een intake met de deelnemers sluiten we onze training aan op uw wens en leervraag als werkgever.

  De trainingsdata zijn 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december en er is nog plek.

  Meer info
 • Proeftuin voor kwetsbare jongeren uit Tiel

  (17-10-2019)

  Brede zorgschool de Cambier, Avri, gemeente Tiel en Werkzaak Rivierenland hebben de handen ineengeslagen voor kwetsbare jongeren uit Tiel. Vanaf 7 oktober is de stadhuistuin in Tiel een officiële LOL-plek (Leren Op Locatie) voor leerlingen van de Cambier. Vijf leerlingen houden de komende 6 maanden iedere maandagochtend, onder begeleiding van Avri, de stadhuistuin onderhoudsvrij om zo werkervaring op te doen.

  Meer info
 • Werkzaken; het nieuwe informerende en inspirerende online magazine voor werkgevers!

  (16-10-2019)

  In deze 1e editie geven we een toelichting op wat de loonwaardemeting precies is, geven we informatie over loonkostensubsidie en benoemen we de voordelen voor de werkgever. We sluiten af met een prachtig voorbeeld uit de praktijk!  Talent werkt voor Rivierenland.

 • Trots op je werk

  (06-09-2019)

  Doen, doen, doen. Halen, halen, halen. Het zijn mantra’s van Elfriede Boer, directeur Werkzaak Rivierenland.  De afgelopen drie jaar bouwde zij met haar teams aan een nieuw sociaal werkbedrijf. Welke rol spelen kwaliteit en de lerende organisatie daarin? Lees het in dit artikel

 • Terugblikken op een succesvol 2018

  (28-06-2019)

  Werkzaak Rivierenland brengt haar online jaarverslag en jaarrekening 2018 Iedereen doet mee en verdient een kans uit. In dit online jaarverslag staan de cijfers, de ontwikkelingen en innovaties, verhalen van werkzoekenden die de betekenis van weer aan het werk kunnen gaan uitleggen én voorbeelden van de meerwaarde van samenwerken met werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten.

  Meer info
 • Werkzaak Rivierenland bestrijdt laaggeletterdheid

  (27-06-2019)

  Werkzaak Rivierenland tekende eind 2017 met inmiddels 46 andere organisaties het Taalakkoord Rivierenland 2018-2020. Werkzaak bestrijdt op verschillende manieren laaggeletterdheid. Om onze medewerkers goed te informeren en te inspireren maakten we een Magazine laaggeletterden. Dit Magazine is ook voor andere professionals en geïnteresseerden in de regio Rivierenland interessant.
   

  Meer info
 • Kennis en expertise centraal tijdens EXpertise INclusief

  (25-06-2019)

  Meer dan 200 mensen bezochten op 13 juni het congres EXpertise INclusief van Cedris en SBCM. Samen dachten zij na over de kennis en expertise die nodig is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar werk te begeleiden. Werkzaak was er ook bij! Bekijk hier de interessante workshops, presentaties en het inspiratie magazine.

   

  Meer info
 • Werkzaak betreurt voornemen Tiel tot uittreden Werkzaak

  (15-05-2019)

  Maandag 13 mei nam het bestuur van Werkzaak Rivierenland kennis van het voornemen van de gemeente Tiel om uit Werkzaak Rivierenland te treden per 1-1-2021. Het bestuur van Werkzaak betreurt het zeer dat Tiel zich genoodzaakt ziet tot dit besluit.

  Meer info
 • Tweede editie Betuwse Ondernemersdag

  (12-04-2019)
  Logo Betuwse Ondernemersdag


   
   

  Op woensdag 8 mei organiseert Communicatieregisseurs* uit Dodewaard de tweede editie van de Betuwse Ondernemersdag. Een inspirerende dag voor regionale ondernemers. Kennismaken, kennis halen, kennis delen staan op deze dag centraal. De Betuwse Ondernemersdag vindt plaats in één van de sfeervolle zalen van Molen de Zwaluw in Kesteren: Salon de Chateau.

  Meer info
 • Als we het doen, doen we het goed

  (02-04-2019)

  Blokker is een werkgever die anticipeert op personeelstekorten in de toekomst. Ondernemend als ze zijn, zoeken ze naar creatieve oplossingen. Rond de zomer kwam de mogelijkheid om met statushouders te werken in beeld. In Rivierenland Business evalueren Bart Mesman en Gertie Evers van Blokker en Hetty Gielen en Sepp Lifka van Werkzaak deze eerste kennismaking.

  Meer info
 • De winnaars van de All-in werkgeversprijs Rivierenland 2019

  (14-03-2019)

  Vandaag, op de Dag van de 1000 voorbeelden, zijn in Rivierenland de winnaars van de All-in werkgeversprijs Rivierenland 2019 bekend gemaakt. Vergezeld met de bokaal en een traktatie voor het hele bedrijf bezochten de acht wethouders van de gemeenten in Rivierenland de winnaars om ze te feliciteren met deze prachtige prijs.

  Meer info
 • Statushouders maken stappen naar onderwijs en werk

  (07-02-2019)

  Met veel enthousiasme en betrokkenheid zijn er in 2018 weer stappen gezet om statushouders naar onderwijs, werk of een combinatie van werk en onderwijs te leiden en beter te laten participeren. Lees er meer over in de voortgangsrapportage.

  Meer info
 • Elfriede Boer roept u op om te nomineren voor de all-in werkgeversprijs

  (24-01-2019)

  Een inclusieve arbeidsmarkt is voor Elfriede Boer (directeur Werkzaak Rivierenland) van groot belang. Daarom ook haar oproep om een nominatie uit te brengen op goede voorbeelden van inclusieve werkgevers in Rivierenland. Iedereen in Rivierenland mag één werkgever nomineren voor de ‘All-in werkgeversprijs 2019’.
   

  Meer info
 • Arbor Houtproducten timmert aan de weg

  (17-01-2019)

  Arbor Houtproducten vindt dat iedereen in Nederland mee kan doen, en draagt daarom haar steentje bij. Arbor en Werkzaak Rivierenland werken al jaren intensief samen. De samenwerking is onlangs geïntensiveerd van 6 naar maar liefst 13 medewerkers.

  Meer info
 • Directeur Elfriede Boer heeft een droom

  (14-01-2019)

  Elfriede Boer is vanaf de start van Werkzaak Rivierenland in 2016 de directeur met een droom: iedereen doet mee en verdient een kans. En daar is de hele samenleving bij nodig en bij gebaat. Geen makkelijke droom om uit te voeren. Wel een fantastische uitdaging! In Rivierenland Business leest u waar de afgelopen drie jaar belangrijke stappen in zijn gezet.

  Meer info
 • UWV Rivierenland stapt in leerwerkroutes Werkzaak

  (11-01-2019)

  Werkzaak lanceerde ruim anderhalf jaar geleden leerwerkroutes om werkzoekenden in een periode van een tot twee jaar op weg te helpen naar een baan.  UWV gaat nu ook meedoen met deze acht leerwerkroutes. De routes worden opengesteld voor mensen met een Wajong, Wia of WGA uitkering. De opzet van de leerwerkroutes kan voor deze groep een belangrijke bijdrage leveren in de route naar werken. Rian Lukassen, regiomanager UWV Rivierenland en Elfriede Boer, directeur Werkzaak Rivierenland tekenden de overeenkomst.

  Meer info
 • Statushouders bieden kansen voor werkgevers

  (13-12-2018)

  Werkzaak Rivierenland ontwikkelde eind 2018 de nieuwe training Cultuurproof om werkgevers handvatten te bieden bij de begeleiding van statushouders op de werkvloer. Werkt u al met statushouders van Werkzaak Rivierenland of heeft u het goede voornemen dit in 2019 te gaan doen? Dán is de training Cultuurproof écht iets voor u!

  Meer info
 • Wie is de meest inclusieve werkgever van Rivierenland?

  (16-11-2018)

  Wie is de meest inclusieve werkgever van Rivierenland? Welke ondernemer is een inspirerend voorbeeld en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en biedt werknemers met een arbeidsbeperking een kans? Kortom: wie komt in aanmerking voor de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2019?

  Meer info
 • Kruidvat en Trekpleister maken als eerste werkgevers landelijke afspraken voor werving van medewerkers met afstand tot arbeidsmarkt

  (08-11-2018)

  A.S. Watson Benelux, de moedermaatschappij van Kruidvat en Trekpleister heeft vandaag met 33 arbeidsmarktregio’s een overeenkomst ondertekend waarin zij afspreken zich in te zetten voor een sterke vereenvoudiging van de werving van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers van de Programmaraad Arbeidsmarkt heeft dit proces begeleid. A.S. Watson is met dit initiatief de eerste landelijk opererende werkgever in Nederland. Het maken van eenduidige afspraken met de arbeidsmarktregio’s, past binnen de ambitie van de drogisterijketens om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven in één van haar winkels aan de slag te gaan.

  Meer info
 • Regio Rivierenland in Beeld

  (05-11-2018)

  De arbeidsmarkt in Rivierenland is steeds krapper. Steeds meer vacatures zijn moeilijk vervulbaar. Maar waar zitten de personeelstekorten in Rivierenland? En welk potentieel is beschikbaar in Rivierenland? En wat doen UWV en Werkzaak Rivierenland hierin? Hoe zetten zij zich samen in om mensen aan het werk te krijgen en te houden. Lees er alles én meer over in de Regio in Beeld oktober 2018

  Meer info
 • Projectmanager Theo Niënhaus vertelt over zijn burn-out

  (30-10-2018)

  Sprank is hét vakblad van Divosa voor beslissers in het sociaal domein. Sprank interviewt onder andere leidinggevenden in het sociaal domein over hun ervaringen 'aan de andere kant van het loket'. Deze keer staat er een mooi, open en inspirerend interview met Theo Niënhaus in. Theo is projectmanager bij Werkzaak Rivierenland. Daarvoor zat Theo 3 jaar thuis met een burn-out en was hij 'compleet van de wereld'.

  Meer info
 • Voortgangsverslag project Verbinding GGZ - Werk

  (19-10-2018)

  Werk draagt vaak bij aan behoud van gezondheid en het herstel van psychisch kwetsbaren. Reden om samenwerken rond Psychische kwetsbaarheid een flinke impuls te geven in Rivierenland met dit project. Psychisch kwetsbaren kunnen succesvol aan het werk met individueel maatwerk en ondersteuning.
  Lees het voortgangsverslag.

 • Tempo-Team en UWV/Werkzaak Rivierenland starten pilot voor ‘kwetsbare’ groepen

  (15-10-2018)

  Op zolder bij Tempo-Team is dit idee eigenlijk geboren, vertelt Stef Visser (manager UWV). ‘De economie trekt aan en toch zijn er nog steeds mensen die niet meeprofiteren en het maar niet lukt om werk te vinden. Het moet toch mogelijk zijn om in ieder geval een deel hiervan weer deel te kunnen laten nemen, bedachten wij’.

  Meer info
 • In één jaar naar 8 leerwerkroutes

  (10-10-2018)

  Met leerwerkroutes krijgen werkzoekenden een kans om een vak te leren in een echte werkomgeving van een enthousiaste leermeester. De werkzoekende kiest zijn route naar een baan, Werkzaak coacht. In de werkomgeving leert en groeit de werkzoekende: zijn talent wordt ontdekt en komt tot bloei. De werkcoach volgt samen met de leermeester de ontwikkeling. Werkgevers bieden de werkplek in de echte werkomgeving. Na een jaar zijn er 139 werkzoekenden aan het werk in acht leerwerkroutes. In het online magazine leerwerkroutes leest u over alle facetten van het eerste jaar. Het was een leerzaam jaar en belooft meer.

 • Werken aan taal bij Itho Daalderop

  (03-09-2018)

  Itho Daalderop in Tiel werkt al jaren succesvol samen met Werkzaak Rivierenland. Ruim 30 mensen werken via Werkzaak bij Itho Daalderop. Achttien medewerkers, waarvan vijf van Werkzaak, volgden via Itho Daalderop taallessen. Een bijzonder goed initiatief, want laaggeletterdheid komt nog steeds voor.
   

  Meer info
 • Op zoek naar het schaap met de vijf poten

  (27-08-2018)

  In 2018 groeien de banen in Rivierenland met circa 1.700 tot 103.000. En een steeds groter deel is volgens werkgevers moeilijk vervulbaar. Werkzaak heeft een oplossing: durf anders te zoeken. Dan is er meer mogelijk. Maak een afspraak en verken uw opties.

  Meer info
 • Loonkostenvergoeding met de no-riskpolis

  (27-08-2018)

  De no-riskpolis is een regeling die misschien voor u geldt als u een werknemer met een ziekte of handicap in dienst neemt. Bij deze regeling kunt u een deel van de loonkosten vergoed krijgen als uw werknemer door zijn ziekte of handicap niet kan werken.

  Meer info
 • Luister naar Fred

  (27-08-2018)

  Het UWV heeft 350.000 werklozen in de bakken staan, terwijl Nederland binnenkort een record-aantal banen telt. Het is topman Fred Paling een doorn in het oog. Hoe krijgt hij deze mensen aan het werk? Want als er een moment is dat het zou moeten lukken, is het nú, nu het zo goed gaat met de economie. Werkzaak doet wat hij benoemt.


   

  Meer info
 • Danny hoeft geen dag meer te werken

  (23-07-2018)

  Danny Verschuur is 17 jaar als hij van school afgaat. De drukte en prikkels werden hem teveel. De inmiddels 34-jarige Tielenaar weet nu dat dit alles te maken had met zijn autisme. Danny hoorde vier jaar geleden de diagnose. “Een opluchting!”, vertelt Danny.”Nu weet ik wat er met mij aan de hand is. Ik kan eindelijk verder met mijn leven!”
  Lees het hele artikel in Rivierenland Business.

  Meer info
 • Van Ark presenteert resultaten drie-meting banenafspraak

  (12-07-2018)

  Staatsecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft eerder vandaag de resultaten van de drie-meting van de banenafspraak gepresenteerd aan de Tweede Kamer. De resultaten van eind 2017 laten zien dat in totaal 36.904 extra banen zijn gerealiseerd ten opzichte van de nul-meting van 1 januari 2013, terwijl 33.000 banen de doelstelling was. De sector overheid blijft echter achter bij de gestelde norm.

  Meer info
 • Online jaarverslag 2017

  (26-06-2018)

  Werkzaak Rivierenland brengt haar online jaarverslag 2017 met definitieve jaarrekening uit. Werkzaak werkt in opdracht van 9 gemeenten en legt met het jaarverslag verantwoording af. In het jaarverslag wordt naast de cijfers ook veel aandacht besteed aan innovaties, het belang van samenwerken met werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten.  Voorbeelden uit de praktijk maken duidelijk wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

  Meer info
 • Training Mentorwijs voor heel Nederland

  (19-06-2018)

  Werkzaak Rivierenland draagt de training Mentorwijs over aan Dariuz. Op 18 juni ondertekenden voorzitter van Werkzaak, Collin Stolwijk en directeur van Dariuz, Michael Eichelsheim, de overeenkomst. Mentorwijs is een compacte training voor leidinggevenden van kwetsbare medewerkers in organisaties en bedrijven. De training is effectief en wordt hoog gewaardeerd door de deelnemers. In 2017 onderbouwde TNO de training wetenschappelijk. Er kwam een handboek. De training en het handboek gaat Dariuz uitrollen in Nederland.

  Meer info
 • 'Ook bedrijven willen inclusieve samenleving'

  (18-06-2018)

  Geldermalsen, 13 juni 2018 – Migranten, langdurig werklozen, mensen met psychische of lichamelijke klachten, alle mensen van Werkzaak Rivierenland zijn bijzonder. En dat weten de bedrijven waar zij werken. Toch gaan zij met deze mensen aan de slag, vertel accountmanager Hetty Gielen. Want ook ondernemingen hebben belang bij een inclusieve samenleving en investeren duurzaam in leren en werken.

  Meer info
 • Betaling Tegemoetkoming arbeidsongeschikten wijzigt

  (18-06-2018)

  Heeft u een werknemer met een uitkering in dienst? En betaalt u de uitkering aan deze werknemer? Als deze werknemer ook recht heeft op de Tegemoetkoming arbeidsongeschikten, betaalde u tot nu toe ook deze tegemoetkoming. Dat gaat in 2018 veranderen.

  Meer info
 • Officieel: uitstel quotumheffing geldt ook voor marktwerkgevers

  (13-06-2018)

  Het kabinet heeft besloten overheidswerkgevers meer tijd te geven om het aantal banen, dat is vastgelegd bij de Banenafspraak, alsnog te halen voordat de quotumheffing daadwerkelijk wordt opgelegd. De al eerder aangekondigde wetswijziging is nu officieel. Eveneens geregeld is dat, indien nodig, ook marktwerkgevers in aanmerking komen voor jaar uitstel.

  Meer info
 • 4 juli informatiebijeenkomst Gemeenteraden

  (11-06-2018)

  Werkzaak organiseert op 4 juli een bijeenkomst voor raadsleden van 17.00 tot 19.30 uur. Locatie Poppenbouwing 18 in Geldermalsen. We bieden workshops, presentaties en ruimte voor vragen en antwoorden. Aanmelden kan via secretariaat@werkzaakrivierenland.nl

  Meer info
 • Eerste editie Werkzaam verschenen

  (05-06-2018)

  Donderdag 24 mei 2018 is de eerste editie van ‘Werkzaam’ verschenen. Dit is hét nieuwe e-magazine voor werkgeversrelaties van UWV.  De eerste editie gaat over inclusief ondernemen en hoe de landelijke werkgever Total Tankstations dit doet en de samenwerking met het landelijk en regionaal WerkgeversServicepunt. Ook wordt er informatie gegeven over de arbeidsmarkt en welke regelingen en subsidies. Lees Werkzaam hier

 • 5 statushouders succesvol in techniek

  (01-06-2018)
  medewerkers

  Begin maart startten de eerste vijf zij-instroomers in de techniekopleiding bij Bouwmensen Rivierengebied. Deze instroom geeft invulling aan de leerwerkroute techniek van Werkzaak Rivierenland. De mensen zijn aangedragen door Werkzaak. Bouwmensen Rivierengebied verzorgt de complete opleiding en doorstroom naar werkgevers. Een goed werkende krachtenbundeling waar werkgevers in de bouwsector de vruchten van plukken: zij krijgen vakmensen aangereikt.

  Meer info
 • Duurzaam met mensen en milieu

  (22-05-2018)

  Bij Verschoor Metaal Techniek (VMT) in Culemborg werken na een groeiperiode ruim 40 mensen. Door de harmonische samenwerking is het ziekteverzuim opvallend laag. Het bedrijf is zeer goed georganiseerd. Alle werkopdrachten gaan digitaal, via iPads. Een aantal nieuwe medewerkers werken sinds half 2016 via Werkzaak Rivierenland bij VMT. We spreken met Juan die per 1 maart in vaste dienst kwam. En met Henry Wisse, werkvoorbereider bij VMT.

  Meer info
 • Snel inzicht in regelingen via de Advieswijzer doelgroepregister

  (15-05-2018)

  Wilt u snel inzicht krijgen in welke regelingen er zijn als u iemand in dienst neemt of heeft die in het doelgroepregister staat? Bekijk dan de Advieswijzer doelgroepregister van het UWV.

  Meer info
 • Kennisdocument Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten

  (07-05-2018)

  Het kabinet heeft met sociale partners een afspraak gemaakt om extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te creëren. In totaal gaat het om 125.000 extra banen (ten opzichte van de peildatum 1 januari 2013). De banenafspraak is een landelijke afspraak. Via deze link kunt u het onlangs vernieuwde kennisdocument downloaden. Op pagina 4 leest u de hoofdlijnen van de banenafspraak en quotumregeling aan en geeft vervolgens antwoord op veelgestelde vragen. Dit document vervangt de versie van vorig jaar zomer 2017.

 • Doelgroepverklaringen en Loonkosten voordeel (LKV)

  (25-04-2018)

  1 januari vervielen de premiekortingen arbeidsgehandicapte werknemer en oudere werknemer. Loonkosten voordeel (LKV) kwam daarvoor in de plaats. Als reminder wijzen wij u erop dat u, als werkgever, de belastingdienst voor 1 mei moet informeren over deze aanpassing voor uw medewerkers. Hier leest u de belangrijkste weetjes over deze verandering.

  Meer info
 • Via Werkzaak meer mensen aan het werk dan landelijk gemiddelde

  (12-04-2018)
  Afbeelding jaarveslag

  Werkzaak Rivierenland brengt haar online jaarverslag 2017 uit. Werkzaak werkt in opdracht van 9 gemeenten en legt met het jaarverslag verantwoording af. De raden bespreken het jaarverslag in de april, mei en juni 2018 in hun raadsvergaderingen. In het jaarverslag wordt naast de cijfers ook veel aandacht besteed aan  innovaties, het belang van samenwerken met werkgevers, maatschappeljke organisaties en gemeenten. Lees de voorbeelden uit de praktijk van werkzoekenden,  werkgevers en maatschappeljke organisaties die ontdekken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

  Meer info
 • Werkzaak Rivierenland neemt ondernemer werk uit handen

  (04-04-2018)

  Op de werkvloer van Werkzaak in Zaltbommel is het een drukte van belang. Medewerkers zijn bezig met het assembleren van een verstelelement voor spiegels voor personenauto’s en vrachtauto’s. Ze voeren het werk uit voor het bedrijf MCi (Mirror Controls International), die dit handmatige werk aan Werkzaak heeft uitbesteed. In de Rivierenland Business editie november vertellen alle betrokkenen over deze prettige samenwerking.

  Meer info
 • All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2018 feestelijk geïntroduceerd

  (29-03-2018)

  Op de Dag van de Duizend voorbeelden, 29 maart, werd de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2018  geïntroduceerd bij restaurant BuitenSporig in Tiel. De prijs is een initiatief van VNO-NCW en het Regionaal Werkbedrijf Rivierenland Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (RW-POA) en wordt tijdens de Dag van het Sociaal Ondernemerschap in het najaar uitgereikt aan de werkgever die een inspirerend voorbeeld is voor collega’s in het praktisch vormgeven van inclusief werkgeverschap.

  Meer info
 • Statushouders onderweg naar werk

  (28-03-2018)
  Bijeenkomst statushouders

  Rond statushouders en werk zijn in 2017 belangrijke en goede stappen gezet.

  Meer info
 • Mensen verklaarden mij voor gek

  (14-03-2018)

  Op een landelijke locatie in het pittoreske Beusichem is het softwarebedrijf Modest Automatisering BV gevestigd. Directeur Mark Pronk (43 jaar) nam het stokje 12 jaar geleden over van zijn ambitieuze vader Peter Pronk. Hard werken en doorzettingsvermogen is Mark met de paplepel ingegoten. Deze houding ziet Mark ook graag terug in zijn medewerkers. Dat herkende Mark direct bij de uit Irak gevluchte Duraid. 

  Meer info
 • 19 medewerkers uit de Banenafspraak in vaste dienst bij aannemersbedrijf M.J. Smits B.V.

  (19-02-2018)

  Per 1 januari 2018 kreeg een groep van 19 medewerkers een vast dienstverband bij Aannemersbedrijf M.J. Smits uit Nederhemert. Deze medewerkers vallen onder de Banenafspraak uit de Participatiewet. Met deze unieke samenwerking hopen Aannemersbedrijf M.J. Smits, Werkzaak Rivierenland en de gemeente Zaltbommel een voorbeeld te zijn voor andere gemeenten en werkgevers.

  Meer info
 • UWV: Ook in Gelderland volop kansen op werk in de techniek

  (06-02-2018)

  Terwijl het aantal vacatures in de techniek toeneemt, groeit het tekort aan technici. Steeds meer vacatures zijn moeilijk vervulbaar. Ook in Gelderland blijft er de komende jaren behoefte aan vakmensen in de techniek. UWV werkt steeds meer samen met werkgevers om werkzoekenden om te scholen naar een beroep in de techniek, vaak met baangarantie.

  Meer info
 • Film over Werkzaak Rivierenland

  (08-01-2018)

  De bedrijfsfilm van Werkzaak Rivierenland laat zien waarom talenten een kans verdienen.

  Meer info
 • Ik ben Patrick!

  (20-12-2017)

  “Ik ben Patrick, 38 jaar door een reorganisatie kwam ik op straat te staan. Ik werkte toen ruim 10 jaar bij een bank. Ik kwam in de WW. Die stopte na 2 jaar. Het was mij niet gelukt om binnen die 2 jaar een nieuwe baan te vinden. Daarom meldde ik me bij Werkzaak Rivierenland. Zij regelden mijn bijstandsuitkering. Ook ondersteunden ze mij bij het vinden van een nieuwe baan."

  Meer info
 • Loonkostensubsidie voor werkzoekenden uit de Participatiewet? Wat betekent dat voor mij als werkgever?

  (29-08-2016)

  De loonkostensubsidie (LKS) is bedoeld om werkzoekenden uit de Participatiewet die moeilijk werk vinden, makkelijker aan een baan te helpen. Hier vallen ook de werkzoekenden onder die in het doelgroepregister zijn opgenomen. U als werkgever krijgt deze subsidie als u zo’n werkzoekende in dienst neemt.

  Meer info
 • Inspiratie

  (29-12-2015)

  Meer info
Archief
 Naar boven