Nieuws

Deel deze pagina:

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en inspirerende voorbeelden.

 • Werk Inzicht: Podcast aflevering 3

  (03-09-2021)

  Fris en fruitig net als Rivierenland!

  Gasten: Heske Groenendaal (Algemeen directeur-eigenaar Metaglas) en Serap Can (op zoek naar werk).


  In deze aflevering komen veel onderwerpen aan bod zoals discriminatie, overkwalificatie, het wegtrekken van jonge mensen uit deze regio, mensen aannemen op basis van 'een klik' en competenties in plaats van functieomschrijving, waarom taal geen barrière hoeft te zijn en veel meer!

  De rode draad is inclusiviteit: deelnemen aan de maatschappij voor iedereen. 

  Meer info
 • Online Banenmarkt op 5 oktober: doe ook mee!

  (02-09-2021)

  Op zoek naar medewerkers? Op zoek naar werk?

  Op dinsdag 5 oktober van 10.00 tot 13.00 uur vindt de Online Banenmarkt van regio Rivierenland plaats. UWV en Werkzaak organiseren dit samen. Via de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Rivierenland’ plaats jij als werkgever op 5 oktober vanaf 10 uur jouw vacatures en werkzoekenden hun cv of elevator pitch. Daarna kan het matchen beginnen. De 'coronaproof' banenmarkt was afgelopen keren een groot succes!

  Ben jij er ook bij op 5 oktober? 

  Meld je nu aan via: https://www.linkedin.com/groups/9003017/

  Meer info
 • Werk Inzicht: Podcast aflevering 2

  (20-07-2021)

  Gasten: Ben en Martine van Roon (directie Van Roon Asperen) en Layefa Okunwei (op zoek naar werk).

  In deze aflevering komen veel verschillende onderwerpen aan bod maar de rode draad is inclusiviteit: deelnemen aan de maatschappij voor iedereen. Naast de serieuze onderwerpen wordt er ook veel gelachen.

  Meer info
 •  De weg naar nieuw werk in Rivierenland

  (14-07-2021)

  Hulp bij verlies baan of inkomen door corona

  Dreigt u uw baan of inkomen kwijt te raken door corona? Heeft u als werkgever in deze tijd teveel of juist te weinig personeel? Wij helpen u verder!

  Meer info
 • Werkzaak op longlist verkiezing beste overheidsinnovatie.

  (06-07-2021)
  logo prijs

  Van de 109 indicaties beschut werk zijn 44 mensen naar een betaalde werkplek bij een werkgever uitgestroomd. Het zijn opvallende cijfers van Werkzaak Rivierenland. Nederland is nieuwsgierig naar de verklaring van dit geheim. Op meerdere congressen en media komt de aanpak en pilot beschut van Werkzaak aan bod. Nu staan we ook op de longlist van de verkiezing beste overheidsinnovatie 2021

  Meer info
 • Je vacature in de techniek of bouw vervuld door een leerwerkroute. Durf jij het aan?

  (01-07-2021)

  Er zijn Technische vacatures in overvloed. Maar benut je de juiste kansen om deze te vervullen? Een leerwerkroute starten voor nieuw personeel is zo’n kans.

  Meer info
 • Gratis online bijeenkomst: Schulden op de werkvloer, hoe pak jij dat aan?

  (09-06-2021)

  Doe Maandag 21 juni van 15.30 tot 16.30 uur mee met de gratis ONLINE bijeenkomst over wat jij als werkgever kan doen om schulden op de werkvloer te signaleren, aan te pakken en te voorkomen. Beluister hier de aankondiging.

  Meer info
 • Werk Inzicht. Dé Podcast van Werkzaak

  (07-06-2021)

  Luister naar de boeiende, verfrissende en échte verhalen uit het hart van regio Rivierenland!

  Een ondernemer en een werkzoekende gaan met twee presentatoren in gesprek over hoe zij de arbeidsmarkt in de regio beleven. Met als rode draad: Deelnemen aan de maatschappij voor iedereen!

  Zij vertellen over zichzelf, hun successen, (overwonnen) uitdagingen en wat inclusie voor hen betekent. 

  Meer info
 • Online jaarverslag 2020 Werkzaak Rivierenland

  (01-06-2021)

  Bekijk hier het online jaarverslag 2020 van Werkzaak Rivierenland! Het is een magazine waarin je onze resultaten en een terugblik op onze aanpak van afgelopen jaar vindt. 

  Meer info
 • Mooie opdracht van UBRivierenland

  (20-05-2021)

  Werkzaak kreeg van UBRivierenland de opdracht om 5000 kastjes voor de meterkast te bestickeren voor het GLASVEZELNETWERK voor inwoners in de buitengebieden van Rivierenland.
   
   

  Meer info
 • Ziekenhuis Rivierenland in het zonnetje!

  (11-05-2021)

  Werkzaak Rivierenland bestaat 5 jaar en dat is iets om trots op te zijn. En wie jarig is trakteert. Nee dit keer geen taart. We geven een cadeau aan de maatschappij. We zetten dit jaar 5 keer onze talenten in om een andere organisatie te helpen.
  We gaan met een mix van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en staf en kader personeel, op pad! Samen maken we het verschil!

  Meer info
 • Werkgevers anno nu zien kansen

  (29-04-2021)

  De werkvloer van morgen vraagt werkgevers anno nu...

  Onze maatschappij verandert continu. Werkgevers anno nu zien kansen waar anderen bedreigingen zien. Met als resultaat gemotiveerd personeel op een werkplek die bij hen past.

  Meer info
 • Statushouders: samen werken aan inclusie en inburgeren in Rivierenland

  (01-04-2021)

  Met veel enthousiasme en betrokkenheid zijn er dit jaar weer stappen gezet om statushouders naar onderwijs, werk of een combinatie daarvan te leiden en beter te laten participeren.

  Wij hebben er een mooi online magazine van gemaakt met veel verhalen van onze professionals, samenwerkingspartners en de statushouders zelf.

  Meer info
 • Wie jarig is trakteert!

  (23-03-2021)

  Werkzaak bestaat 5 jaar en dat is iets om trots op te zijn. En wie jarig is trakteert. Nee dit keer geen taart. We geven een cadeau aan de maatschappij.
  We zetten dit jaar 5 keer onze talenten in om een andere organisatie te helpen. We gaan met een mix van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en staf en kader personeel, op pad!

  Meer info
 • Ondernemers in Rivierenland krijgen hulp van gemeente

  (22-03-2021)

  ​De coronacrisis heeft veel ondernemers hard geraakt. In Rivierenland deden ruim 3.000 zelfstandigen een beroep op de Tozo-regeling. Om weer perspectief te bieden en de bestaanszekerheid te versterken, komen de gemeentes in Rivierenland ondernemers te hulp.

  Meer info
 • VNO-NCW resultaten 2020

  (01-02-2021)

  Ondernemingsorganisatie VNO-NCW maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen ze zowel op nationaal als internationaal niveau. Zij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap. Zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

  Bent je benieuwd naar wat VNO-NCW Midden in 2020 heeft bereikt en wat de plannen voor 2021 zijn? Bekijk dan hier de video https://www.youtube.com/watch?v=VPYAy5Uo_Dk&feature=youtu.be

 • Directeur Elfriede Boer over 5 jaar bestaan

  (12-01-2021)

  Werkzaak bestaat dit jaar vijf jaar. Bekijk het filmpje waarin directeur Elfriede Boer iedereen bedankt en proost op een nieuw jaar en een mooie toekomst samen. Samen maken we namelijk het verschil in Rivierenland! Vanaf de allereerste start van Werkzaak gelooft Elfriede dat iedereen een talent heeft en dat die talenten ook zichtbaar en inzetbaar moeten zijn. Ze is trots op wat we de afgelopen vijf jaar samen bereikt hebben!

  https://youtu.be/umX7np4lEZw

 • Werkzaak Rivierenland bestaat 5 jaar

  (06-01-2021)

  Hoera Werkzaak Rivierenland bestaat 5 jaar!
  Werkzaak bestaat vijf jaar. Vanaf de allereerste start van Werkzaak gelooft directeur Elfriede Boer dat iedereen een talent heeft en dat die talenten ook zichtbaar en inzetbaar moeten zijn. Haar geloof hierin en haar droom van een inclusieve arbeidsmarkt zijn inmiddels deels werkelijkheid geworden.

  Meer info
 • Medewerkers Werkzaak Rivierenland in het zonnetje gezet

  (14-12-2020)

  Na het harde werken van afgelopen jaar, met positief resultaat, trakteerde de Culemborgse gemeenteraad vandaag bij Werkzaak Rivierenland op tompouces. Namens de gemeenteraad dronk commissielid Roger van Asselt daarbij met een aantal medewerkers van productiehal 8 in Geldermalsen een kop koffie. Ook voor Werkzaak Rivierenland verliep dit jaar anders dan anders. Door tijdig en goed in te spelen op de coronamaatregelen, zijn alle productiehallen gewoon geopend gebleven. En werden werkzoekenden aan werk bij werkgevers in de regio geholpen. Uiteraard zodanig aangepast, dat iedereen hier veilig het werk kon blijven doen. Roger van Asselt: “En dat is belangrijk. Want werk geeft mensen ritme en structuur. En voorziet in sociale contacten.
   

  Meer info
 • Magazine Beschut

  (12-11-2020)

  Afgelopen anderhalf jaar was Judith van Maanen de inspirerende en verfrissende kartrekker van het Werkzaak project beschut. Samen met collega’s, samenwerkingspartners en werkgevers, werd er ingezet op het laten werken van werkzoekenden met de indicatie beschut. Want ook zij hebben talent en kunnen meedoen en dat hoort volgens Werkzaak ook bij een inclusieve arbeidsmarkt. Er is gezocht naar werkplekken, geprobeerd bij bedrijven en er zijn succesvolle arbeidsovereenkomsten gerealiseerd. In dit magazine lees je hoe Werkzaak dit deed. Judith vertelt bij een aantal artikelen haar ervaringen, kanttekeningen, lessen en succesfactoren.

 • Actieweek Rivierenland: winnaars All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2020

  (26-10-2020)

  Afgelopen maart is de uitreiking van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2020 vanwege corona niet doorgegaan. Ondertussen hebben we niet stilgezeten en vindt de digitale uitreiking deze week plaats tijdens de landelijke actieweek van de 1000 voorbeelden. 

  Meer info
 • Werkzaak staat voor u klaar!

  (14-10-2020)

  Na de persconferentie van 13 oktober en de aankondiging van een gedeeltelijke lockdown, willen we werkgevers en werkzoekenden in Rivierenland laten weten dat we voor jullie klaar staan. Wij hebben geen routekaart, dat is niet nodig. Het is eenvoudig om ons te bereiken via mail of telefoon.

  Meer info
 • Interview Elfriede

  (08-10-2020)

  Elfriede is geïnterviewd door het Ondernemersbelang. Dit artikel word deze maand gepubliceerd. Lees hier alvast het interview.

  Meer info
 • Puur Betuws is gestart

  (07-07-2020)

  Puur Betuws en Werkzaak bezorgen vanaf vandaag aan huis! Fruit uit de Betuwe, maar ook Betuwse kaas, vlees, wijn, groente en houdbare producten. Vanaf vandaag wordt het allemaal bezorgd door de nieuwe online winkel Puur Betuws. Je bestelling wordt thuis of bij je bedrijf of instelling bezorgd met de duurzame Puur Betuws-bestelwagen door drie medewerkers van Werkzaak: Hans de Gier, Real de Groot en Wim van Ingen. Het motto van het bedrijf is lokaal, sociaal en lekker. 

  Meer info
 • Frank wil aan de slag als taxi-chauffeur

  (06-07-2020)

  De 26-jarige Frank uit Tiel werkt als vrijwilliger bij AutoMobiel. Frank: "Ik zit helaas in de bijstand en op deze manier ben ik bezig en kan ik wat terugdoen voor de maatschappij. Ik fungeer als taxi met mijn privéauto voor mensen die zelf geen vervoer hebben."  Frank vindt het chauffeurswerk zo leuk dat hij zijn taxipas heeft gehaald om als taxichauffeur aan de slag te gaan. Nu nog een betaalde baan!

  Meer info
 • Staatssecretaris van Ark op online werkbezoek bij Werkzaak Rivierenland

  (23-06-2020)

  ​Maandag 22 juni bracht Staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Tamara van Ark een online werkbezoek aan Werkzaak Rivierenland om meer inzicht te krijgen in de uitvoering van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers ‘ (Tozo) in de praktijk. Werkzaak voert de Tozo-regeling uit voor zelfstandig ondernemers in de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. 

  Meer info
 • Een leven lang ontwikkelen

  (19-06-2020)

  Werkzaken is een magazine waarin we toelichting geven over actuele onderwerpen. In deze editie staat Een leven lang ontwikkelen centraal. Er zijn nog te veel mensen die langs de kant staan omdat ze vaardigheden missen. Juist omdat we goed geschoold personeel keihard nodig hebben, is een leven lang ontwikkelen van groot belang. 

 • Werkzaak Rivierenland, Mozaïek en Avri maken samen mondkapjes

  (05-06-2020)

  De mensen van Avri en Werkzaak blijven ook in tijden van corona hun werk doen, hier en daar met aanpassingen. De mondkapjes die zij dragen tijdens hun werk worden nu gemaakt door werkzoekenden van Werkzaak uit Syrië, Eritrea en El Salvador. Ze mogen hiervoor de ruimte gebruiken bij Dynamiek, locatie van Mozaïek. Lieke van der Heijden, Coördinator van de locatie Dynamiek geeft aan dat het een echte voor- en door-activiteit is, “Ze leren van en met elkaar, dit is precies waar we voor staan.” Avri zorgt voor het gebruikte textiel waarvan de kapjes gemaakt worden. In elk mondkapje komt een label te hangen over de samenwerking Werkzaak-Mozaïek-Avri.

  Meer info
 • Meer dan 22.000 Gelderlanders vragen uitkering aan door corona

  (03-04-2020)

  Meer dan 22.000 zelfstandigen in Gelderland hebben een uitkering aangevraagd bij de gemeente. Dat blijkt uit een rondvraag van Omroep Gelderland. Het aantal is gebaseerd op de antwoorden van 47 van de totaal 51 gemeenten. Apeldoorn spant de kroon: 2664 ondernemers hebben de gemeente laten weten dat zij financieel niet rondkomen. Lees hier het volledige artikel op Omroep Gelderland.

 • Perspectief op werk

  (03-04-2020)

  Sinds de opstart van de projecten in september 2019 is er enorm veel goed werk verricht om mensen aan het werk te helpen. En ondanks de vele beperkingen nu tijdens de coronacrisis gebeurt er, daar waar mogelijk, ook nu nog veel. In de Update Perspectief op Werk worden een aantal projecten uitgelicht.

 • Coronamaatregelen en dienstverlening Werkzaak Rivierenland

  (16-03-2020)
  virus afbeelding

  De verspreiding van het coronavirus in ons land raakt steeds meer ons werk en dagelijks leven. De dienstverlening van Werkzaak Rivierenland gaat door. We hanteren een aantal ingrijpende maatregelen. Natuurlijk conform de instructies van de overheid. Wij updaten de informatie op onze site dagelijks, zo bent en blijft u op de hoogte.

  Meer info
 • De WAB! Wat betekent dat voor u?

  (29-11-2019)

  Op 1 januari 2020 treedt een nieuwe wet in werking die het huidige arbeidsrecht gaat aanpassen: dit is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Met de invoering van de WAB wil het kabinet werkgevers stimuleren werknemers sneller in vaste dienst te nemen. Ook wil het kabinet met de nieuwe maatregelen flexibel werk beter reguleren. Lees er alles over in het online magazine WAB

 • Avri en Werkzaak Rivierenland ondertekenden samenwerkingsovereenkomst

  (11-11-2019)

  Avri en Werkzaak Rivierenland ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren. De afspraak is dat Avri via Werkzaak mensen een werkplek geeft of de kans biedt om zich binnen Avri te ontwikkelen. Dat kan door bijvoorbeeld leerwerkplekken, tijdelijke inleen (groeps-)detacheringen.

  Meer info
 • Werkzaak is sterk door samenwerking van alle 8 regiogemeenten

  (04-11-2019)

  Gezien de uitstroom naar werk en de beoordeling van de kwaliteit van de dienstverlening door belanghebbenden kan worden geconcludeerd dat Werkzaak beantwoordt aan haar doelstelling en goed presteert tegen reële kosten. Dit schrijft BMC Advies B.V., in het evaluatierapport dat zij onlangs, in opdracht van het bestuur van Werkzaak, afrondde.

  Meer info
 • Loonkostensubsidie voor werkzoekenden uit de Participatiewet? Wat betekent dat voor mij als werkgever?

  (11-10-2019)

  De loonkostensubsidie (LKS) is bedoeld om werkzoekenden uit de Participatiewet die moeilijk werk vinden, makkelijker aan een baan te helpen. Hier vallen ook de werkzoekenden onder die in het doelgroepregister zijn opgenomen. U als werkgever krijgt deze subsidie als u zo’n werkzoekende in dienst neemt.

  Meer info
 • Inspiratie

  (01-10-2019)

  Meer info
Archief
 Naar boven