Nieuws en inspiratie

Deel deze pagina:

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en inspirerende voorbeelden.

 • Training Ken je kracht

  (13-07-2021)

  Ken je Kracht is een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en empowerment. De training bestaat uit 14 trainingsbijeenkomsten en werkopdrachten. De training duurt van september tot januari. De training kan jou helpen als je ervaart dat je bent vastgelopen in je leven. En dat het je niet lukt om daar (geheel) op eigen kracht uit te komen. Anders gezegd: voor mensen die ervaren dat het moeilijk is om tot actie te komen en toekomstplannen ook daadwerkelijk vorm te geven.

  Meer info
 • Nieuwe samenwerking: Arbeidsmarktregio Rivierenland helpt werkloosheid door corona voorkomen

  (17-06-2021)

  Gemeenten, UWV, vakbonden, werkgevers, onderwijsinstellingen, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Werkzaak Rivierenland gaan intensief samenwerken in een multi-disciplinair mobiliteitsteam om mensen zoveel mogelijk van-werk-naar-werk te begeleiden en te voorkomen dat mensen in een uitkeringssituatie terecht komen door de coronacrisis.

  Meer info
 • Minimaregelingen en bijzondere bijstand West Maas en Waal

  (01-04-2021)

  Woont u in West Maas en Waal? Heeft u een laag inkomen? Is het vaak lastig om rond te komen? Dan is het goed om te weten dat er regelingen zijn om u te ondersteunen. Mogelijk kunt u bij Werkzaak Rivierenland extra geld aanvragen voor u en uw gezinsleden. Werkzaak voert deze regelingen alleen voor inwoners van gemeente West Maas en Waal uit.

  Meer info
 • West Maas en Waal besteedt begeleiding werkzoekenden met grote afstand tot arbeidsmarkt uit aan Werkzaak Rivierenland

  (29-03-2021)

  Vanaf 1 januari 2021 heeft de gemeente West Maas en Waal als eerste gemeente in de Regio Rivierenland besloten de begeleiding van de meest kwetsbare werkzoekenden volledig bij Werkzaak Rivierenland onder te brengen.

  Meer info
 • Groen kan jouw toekomst zijn

  (11-03-2021)

  Ben je op zoek naar werk? Kom je graag in de buitenlucht? In het groen is er volop werk. Bijvoorbeeld bij Winklers Garden, T&G (Terrein en Groenvoorziening) en Donkergroep. Ze stellen zich graag aan je voor! 
   

  Meer info
 • Tips voor de Online Banenmarkt

  (12-01-2021)

  Op dinsdag 19 januari van 10:00 tot 13:00 uur is de eerste editie van de Online Banenmarkt Rivierenland. Om je hier goed op voor te bereiden hebben we 4 tips die handig zijn om te weten voordat de Online Banenmarkt Rivierenland van start gaat.

  Meer info
 • Netwerken achter het stuur 50+

  (29-10-2020)

  Iedereen doet mee in de samenleving. Daar gelooft Werkzaak Rivierenland in. Om de doelgroep 50+ op weg naar werk te helpen startte Werkzaak Rivierenland in samenwerking met UWV-werkbedrijf Rivierenland het project ‘Netwerken achter het stuur’. 

  Meer info
 • Training Ken je kracht

  (12-08-2020)
  kracht

  9 september start een nieuwe trainingsronde Ken je Kracht.  Een training voor mensen die ervaren dat ze zijn vastgelopen in hun leven en ondersteuning kunnen gebruiken in het (her)vinden van hun eigen kracht. Doel van de training is om meer kracht en eigen regie te ervaren en te weten welke stappen je wilt zetten in je leven. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

  Meer info
 • Werkzaak Rivierenland helpt Mozaïek in tijden van corona

  (07-05-2020)

  Eind maart is Mozaïek Welzijn uit Tiel Coronahulp opgestart voor inwoners uit onder andere Tiel. Inwoners kunnen bij Mozaïek terecht voor een luisterend oor, hulp bij boodschappen, het bijhouden van de tuin, maar ook hulp om de administratie op orde te brengen. Daarnaast kunnen Mantelzorgers terecht voor ondersteuning, advies of een gesprek. Mozaïek doet dit samen met vrijwilligers.
   

  Meer info
 • Warme douche voor Arriva

  (24-04-2020)

  Een van onze medewerkers kan niet meer werken op de locatie van de werkgever vanwege corona maatregelen. Voor haar, en veel van onze collega’s, is dagritme van groot belang voor het welzijn. Werk is belangrijk, juist nu! Op de Poppenbouwing, onze ontwikkel- en productieafdeling in Geldermalsen, voeren we diverse werkzaamheden uit voor onze klanten en is gezocht naar werk voor deze medewerker.

  Meer info
 • Banenmarkt 'Werken in het groen' druk bezocht

  (04-03-2020)

  Ruim 40 enthousiaste werkzoekenden bezochten dinsdag 3 maart de banenmarkt ‘Werken in het groen’ op de Poppenbouwing in Geldermalsen. Kennis delen, motiveren en (mee) ‘doen’ stonden centraal op deze inspirerende middag. Het resulteerde voor maar liefst 15 werkzoekenden tot een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

  Meer info
 • Zelfstandig ondernemer worden?

  (13-11-2019)

  U kunt als zelfstandig ondernemer in bepaalde gevallen bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als u een bedrijf wilt starten of als uw bedrijf financiële problemen heeft. U vraagt deze Bbz-uitkering aan bij Werkzaak. Met een Bbz-uitkering kunt u de kosten van uw eigen levensonderhoud blijven betalen. U kunt ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf.

  Meer info
 • Moeite met lezen en taal? Kom langs bij de Oranje Servicebalie

  (26-08-2019)

  Heb jij moeite met lezen en taal? Vind je het lastig om brieven van instanties te begrijpen? Vanaf 26 augustus kun je met al je vragen terecht bij de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis Tiel. De balie is open op iedere maandagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur en woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

 • Tozo 5 aanvragen voor ondernemers

  (01-07-2021)

  Vanaf 1 juli 2021 kunt u Tozo-5 aanvragen (log in via DigiD, kies 'Mijn inkomen' - 'Aanvraag en wijzigingen doorgeven' - 'Tozo verkorte aanvraag' of 'Tozo voor het eerst aanvragen').

  Uw Tozo-4-uitkering wordt niet automatisch verlengd.  

  Vergeet uw inkomstenformulier niet in te vullen. Dit kan online.

  Meer info
 • Docu: Stuk voor stuk powervrouwen

  (15-04-2021)

  In de indrukwekkende documentaire staan de powervrouwen Douaa Assaf en Tabarak Darwish centraal. Zij kwamen zo’n vijf jaar geleden uit het door oorlog geteisterde Syrië naar Nederland. Inmiddels zijn ze statushouders en bezig zich hier te settelen met hun gezin. Douaa en Tabarak volgden de training K!X Works bij Werkzaak Rivierenland. 

  Meer info
 • Stadhuiscampus Tiel gesloten op Goede Vrijdag

  (01-04-2021)

  Vrijdag 2 april 2021 (Goede Vrijdag) is Werkzaak telefonisch en per mail bereikbaar. De locatie Stadhuiscampus is gesloten. Werkzaak is gesloten op zondag 4 en maandag 5 april 2021 (1e en 2e Paasdag). Werkzaak wenst u fijne feestdagen.

 • Tozo 4 voor ondernemers

  (23-03-2021)

  Vanaf 1 april 2021 kunt u Tozo-4 aanvragen bij Werkzaak Rivierenland. Uw Tozo-3-uitkering wordt niet automatisch verlengd.  

  Meer info
 • Jaaropgave 2020 downloaden in Mijn Werkzaak

  (11-02-2021)

  Vanaf 1 maart kun je belastingaangifte doen.

  Meer info
 • Heeft u als zelfstandig ondernemer een hulpvraag?

  (22-12-2020)

  De gevolgen van corona treft sommige ondernemers hard. Heeft u als zelfstandig ondernemer een hulpvraag? Dan kunt u terecht bij uw gemeente of Werkzaak Rivierenland. Ook kunt u landelijke initiatieven benutten. Lees hieronder waar u moet zijn met welke vraag.

  Meer info
 • Herfstvakantie staat voor de deur

  (19-10-2020)

  Ga je er op uit? In Nederland of toch naar het buitenland? De overheid raadt reizen naar landen met code oranje of code rood af. Dit is een advies, geen verbod. Je beslist zelf of je dat dat risico wil nemen. De gevolgen dat het recht op bijstand na vier weken verblijf in het buitenland eindigt, ook als de overschrijding wordt veroorzaakt door een (totale) lockdown in het betreffende land.

  Meer info
 • Kom jij bij Werkzaak werken?

  (24-06-2020)

  Werken bij Werkzaak Rivierenland doe je met plezier. Je talenten worden ingezet en ontwikkeld én je krijgt de ruimte om bij te dragen aan het continu verbeteren van onze dienstverlening. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen en je werkt tijd- en plaatsonafhankelijk; op verschillende locaties, thuis of bij werkgevers. Momenteel zijn er 2 vacatures:Intaker participatiewet & Medewerker DIV.  Bekijk ze op werkeningelderland.nl

 • Werkzaak brengt samen met Gispen de circulaire economie in de praktijk

  (28-04-2020)

  Werkzaak heeft een prachtige opdracht binnen van opdrachtgever Gispen. Na een pilot van 66 bureaustoelen gaan we nu volop aan de slag met het refurbishen van ruim 1500 bureaustoelen. Werkzaak slaat de brug tussen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers. En wil dat ook in de toekomst doen. Daarom startte Werkzaak in januari samen met Gispen een pilot voor het refurbishen van kantoormeubilair. De eerste klus: 66 stoelen weer als nieuw maken doorstonden we met elkaar met vlag en wimpel. En dat leverde een prachtige vervolgopdracht op.

  Meer info
 • Noodpakket voor (zelfstandig) ondernemers: Tozo en NOW 2.O

  (18-03-2020)

  Voor ondernemers die in de problemen komen door de coronacrisis biedt het kabinet hulp met het noodpakket banen en economie. Werkzaak voert voor de regio Rivierenland de regeling: U kunt in de loop van de middag op 1 oktober Tozo 3 aanvragen via Mijn Werkzaak.Houdt deze website in de gaten voor het laatste nieuws. Ontving u eerder een Tozo van Werkzaak dan informeren wij u bij meer informatie per mail.

  Meer info
 • Zelfstandig ondernemen met Werkzaak Rivierenland

  (15-11-2019)

  Een onderneming starten vanuit de bijstand? Financiële problemen met uw bedrijf? Of wilt u stoppen met uw bedrijf omdat het niet levensvatbaar is? Werkzaak Rivierenland helpt u (weer) op weg met financiële bijstand, advies en begeleiding via de zogenaamde Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).
  Janet Meier en Carl-Peter Goosen delen hun ervaring met de Bbz-regeling in het magazine Rivierenland Business.

  Meer info
 • Vakantie aanvragen via Mijn Werkzaak

  (17-10-2019)

  Je kunt je vakantieaanvraag (of verblijf) en terugmelding online regelen via Mijn Werkzaak. Mijn Werkzaak is een digitale persoonlijke pagina. Je logt hier in met je persoonlijke DigiD-inlogcode. Dit is een persoonlijke pagina en uiteraard alléén toegankelijk voor jou.

  Meer info
 Naar boven