Nieuws en inspiratie

Deel deze pagina:

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en inspirerende voorbeelden.

 • 31 oktober Dag van de Logistiek in Tiel

  (10-10-2019)

  De sector Transport en Logistiek biedt veel kansen. Voor nu en in de toekomst. Er zijn banen op verschillende niveaus: op kantoor, in het magazijn, of op de vrachtwagen. Bij Van Tilburg-Bastianen DAF op Medel in Tiel kun je op 31 oktober zelf ervaren hoe leuk logistiek is. Kom je ook?

  Meer info
 • Werkzaak is op zoek naar werkcoaches

  (07-10-2019)

  We zoeken 4 werkcoaches voor verschillende teams. Deze teams zijn gericht op specifieke doelgroepen. Iedere doelgroep vraagt zijn eigen benadering waar jouw kennis, ervaring en affiniteit op aansluit. Ben jij een coach die werkzoekenden in beweging zet, motiveert, stimuleert en uitdaagt uit om een stap te maken? Bekijk de vacatures en solliciteer!

  Meer info
 • Werkzaak is op zoek naar werkcoaches

  (26-09-2019)

  Werkzaak Rivierenland is op zoek naar 2 werkcoaches voor het team groepsplaatsingen. Haal jij energie uit het succesvol plaatsen van een werkzoekende bij een werkgever? Heb jij een achtergrond in (commerciële) arbeidsbemiddeling? En ben je bekend met de doelgroep (waaronder WSW-ers en Wajongers) en kent de Participatiewet? Bekijk dan deze vacature bij Werkzaak Rivierenland.

  Meer info
 • Zomergroeten van Werkzaak

  (16-07-2019)

  Werkzaak wenst jou een fijne zomer met veel mooi weer! Denk nog eens na over werk dat je graag wilt doen. Werkzaak biedt mogelijkheden in: groen, transport & logistiek, horeca, schoonmaak, zorg, techniek en ICT.

  Meer info
 • Save the date: 5 november Talent Event Rivierenland 2019

  (03-07-2019)

  De arbeidsmarkt in Rivierenland is volop in beweging. Werkgevers zoeken talenten. Werknemers, werkzoekenden, studenten en schoolverlaters zoeken nieuwe kansen om zich te ontwikkelen. Het Talent Event 2019 is op dinsdag 5 november 2019 op de hoofdlocatie van ROC Rivor. Kom je ook?

  Meer info
 • Nog niet verloren

  (20-06-2019)

  De 23-jarige Sidy van Gemert kampte al jaren met psychische klachten. “Over deze problemen en mijn emoties heb ik veel geschreven in de vorm van poëzie,” vertelt Sidy. “Het gaat nu veel beter. Ik heb een betaalde baan, een leuke vriend én mijn eigen gedichtenbundel uitgegeven!”


   

  Meer info
 • Werkzaak is op zoek naar een Intaker Participatiewet

  (28-01-2019)

  Jij staat aan de poort van de organisatie. Werkzoekenden melden zich bij jou voor inkomen en werk. Jij doet je werk zorgvuldig en gestructureerd. Je staat stevig in je schoenen en weet met mensen van verschillende achtergronden en culturen om te gaan. Werkzaak Rivierenland zoekt een Intaker Participatiewet voor 36 uur per week voor het team Inkomen, Het is een tijdelijke functie voor 1 jaar.

  Meer info
 • Zelfstandig ondernemen met Werkzaak Rivierenland

  (07-11-2018)

  U kunt als zelfstandig ondernemer in bepaalde gevallen bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als u een bedrijf wilt starten of als uw bedrijf financiële problemen heeft. U vraagt deze Bbz-uitkering aan bij Werkzaak. Met een Bbz-uitkering kunt u de kosten van uw eigen levensonderhoud blijven betalen. U kunt ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf.

  Meer info
 • Werkzoekenden ontmoeten uitzendbureaus op zonnig Werk Event

  (18-09-2018)

  Donderdagmiddag 13 september organiseerden Gemeente Tiel, UWV en Werkzaak Rivierenland voor de tweede keer het Werk Event voor werkzoekenden uit de regio Tiel. Het Werk Event is een unieke gelegenheid voor werkzoekenden om in contact te komen met werkgevers (dit keer uitzendbureaus) die op zoek zijn naar gemotiveerde kandidaten en aan het werk willen.

    

  Meer info
 • Van Ark presenteert resultaten drie-meting banenafspraak

  (12-07-2018)

  Staatsecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft eerder vandaag de resultaten van de drie-meting van de banenafspraak gepresenteerd aan de Tweede Kamer. De resultaten van eind 2017 laten zien dat in totaal 36.904 extra banen zijn gerealiseerd ten opzichte van de nul-meting van 1 januari 2013, terwijl 33.000 banen de doelstelling was. De sector overheid blijft echter achter bij de gestelde norm.

  Meer info
 • Talent Event Rivierenland drukbezocht

  (13-04-2018)

  Op donderdag 12 april presenteerden 50 regionale werkgevers zich aan mensen die op zoek zijn naar werk tijdens het Talent Event Rivierenland. Ruim 600 werkzoekenden bezochten deze tweede editie van het groots opgezette evenement.

  Meer info
 • Beroep schoonmaker is aantrekkelijker dan vaak wordt gedacht

  (08-10-2019)

  Eric Ordelmans, coördinator Speciaal Facilitair van Werkzaak Rivierenland:“Het kost wel eens moeite om medewerkers te overtuigen dat schoonmaak een leuk en interessant vak is. Laatst volgde een jongen met een petje op de basisopleiding Schoonmaak, te midden van oudere dames. Ze hadden zijn tante of moeder kunnen zijn. Toch ging hij om en is nu vol enthousiasme als schoonmaker aan de slag!"

  Meer info
 • Laat je inspireren, motiveren en adviseren op het Talent Event 5 november2019

  (04-10-2019)

  De arbeidsmarkt in Rivierenland is krap! Er is genoeg werk en iedereen is nodig. Werkgevers zoeken talenten. Op dinsdag 5 november kun je verschillende workshops volgen, meedoen met het First dates café en op het beleefplein van alles uitproberen. Proef, beleef en ervaar hoe jij het verschil kan maken op de arbeidsmarkt en kans maakt op die fantastische baan. Ben jij er bij? Schrijf je hier in!

  Meer info
 • Moeite met lezen en taal? Kom langs bij de Oranje Servicebalie

  (26-08-2019)

  Heb jij moeite met lezen en taal? Vind je het lastig om brieven van instanties te begrijpen? Vanaf 26 augustus kun je met al je vragen terecht bij de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis Tiel. De balie is open op iedere maandagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur en woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

 • ISO Certificaat afdeling MCi Werkzaak

  (08-07-2019)

  Na maanden van intensieve voorbereidingen en twee geslaagde audits is de productieafdeling die productiewerk voor Mirror Controls international (MCi) uitvoert,  ISO 9001-2015 gecertificeerd. In vrijwel iedere sector is ISO 9001 een begrip: het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Werkzaak is dan ook trots op het behaalde certificaat!

  Meer info
 • Op zoek naar een baan? Kom naar onze speeddates

  (25-06-2019)

  Ben jij op zoek naar een baan? Kom woensdag 25 september a.s. naar onze speeddates! Ga in gesprek met verschillende uitzendbureaus en wie weet zit jouw perfecte match erbij.


   

  Meer info
 • 3-daagse bedrijventour voor 50+ doelgroep

  (08-02-2019)

  Eind 2018 verzorgde boegbeeld voor de werkzoekende 50-plusser, John de Wolf, bij Werkzaak Rivierenland de aftrap van de 50+ weken: ‘Op weg naar werk’. Hierop volgden een aantal workshops, zoals netwerken. Klaargestoomd voor de finale startte 4 februari de 3-daagse bedrijventour door Rivierenland.
   

  Meer info
 • Zelfstandig ondernemen met Werkzaak Rivierenland

  (04-12-2018)

  Een onderneming starten vanuit de bijstand? Financiële problemen met uw bedrijf? Of wilt u stoppen met uw bedrijf omdat het niet levensvatbaar is? Werkzaak Rivierenland helpt u (weer) op weg met financiële bijstand, advies en begeleiding via de zogenaamde Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).
  Janet Meier en Carl-Peter Goosen delen hun ervaring met de Bbz-regeling in het magazine Rivierenland Business.

  Meer info
 • Samen kansen creëren om te scoren

  (25-10-2018)

  In samenwerking met UWV, Servicepunt Leren en Werken Rivierenland, organiseert Werkzaak Rivierenland de aankomende weken verschillende workshops, TED-Talks en bedrijfsbezoeken voor de doelgroep werkzoekenden 50+. Het gezamenlijke doel is de kloof tussen de vraag van de werkgever en de kwaliteiten van deze waardevolle werkzoekenden kleiner te maken. Donderdag 25 oktober verzorgde oud topvoetballer en ambassadeur voor de werkzoekende 50-plusser John de Wolf de aftrap ‘Op weg naar werk’.

  Meer info
 • Voorlichting Leren en Werken

  (27-08-2018)

  Wil jij graag (verder) leren en een opleiding doen? Denk je hierbij aan de combinatie
  leren en werken? Heb je hier vragen over of twijfel je nog?

  Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over Leren en Werken op 24 september.
  Deze voorlichting wordt georganiseerd in het kader van Festival van het Leren door het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland.

  Meer info
 • Vakantie aanvragen via Mijn Werkzaak

  (27-06-2018)

  Werkzoekenden kunnen vanaf nu ook hun vakantieaanvraag (of verblijf) en terugmelding online regelen via Mijn Werkzaak. Mijn Werkzaak is een digitale persoonlijke pagina. U logt hier in met uw persoonlijke DigiD-inlogcode. Dit is een persoonlijke pagina en uiteraard alléén toegankelijk voor u.

  Meer info
 Naar boven