Werk Inzicht. Dé Podcast van Werkzaak Rivierenland

Podcast ikoon

Luister naar de boeiende, verfrissende en échte verhalen uit het hart van regio Rivierenland!

Een ondernemer en een werkzoekende gaan met twee presentatoren in gesprek over hoe zij de arbeidsmarkt in de regio beleven. Met als rode draad: deelnemen aan de maatschappij voor iedereen!

Zij vertellen over zichzelf, hun successen, (overwonnen) uitdagingen en wat inclusie voor hen betekent. 

De hosts Sophia en Dimitri van Werkzaak Rivierenland, nemen je mee op een inspirerende reis langs werkend Rivierenland.

Aflevering 1
Gasten: Marcel van der Sluijs (Directeur van Hermeta) en Fons Alders (op zoek naar werk). 

“Het zijn mensen en die zijn zoals ze zijn. Ze brengen arbeidsethos. Wat ze meer hebben dan een gemiddelde werknemer zijn: humor, onbevangenheid, eerlijkheid en spontaniteit.”

Hermeta levert duurzame producten die comfort brengen in gebouwen, zoals bouw- en meubelbeslag, garderobes en jashaken, lockers, sanitaire wanden, vliesgevels, kozijnen en interieurinrichting op maat.

Aflevering 2
Gasten: Ben en en Martine van Roon, (directie Van Roon Asperen) en Layefa Okunwei (op zoek naar werk).

"Wij namen een jongen van 18 in dienst met afstand tot de arbeidsmarkt. In het begin was dat best lastig, ook voor hem, want hij kwam rechtstreeks van school. Wij hebben eigenlijk altijd haast en werken met grote machines en dit vraagt meer tijd voor begeleiding. We zijn nu 4 jaar verder en zelfs 'naast het spoor' mag hij mee. Hij werkt gewoon 4 dagen bij van Roon. Hij is nooit te laat en elke dag vrolijk. Ik ben nogal van het introduceren van dit soort jongens bij bedrijven en ik snap dat je even denkt 'oehh' maar het is het zo waard. Het geeft veel. Hij is super trots op zijn werk."

Van Roon Asperen is aannemer op het gebied van grondwerken, sloopwerken, straatwerken, railinfrawerken, tuin- en terraswerken en verhuur van machines. 

Aflevering 3
Gasten: Heske Groenendaal (Algemeen directeur-eigenaar Metaglas) en Serap Can (op zoek naar werk).

In deze aflevering komen veel onderwerpen aan bod zoals discriminatie, overkwalificatie, het wegtrekken van jonge mensen uit deze regio, mensen aannemen op basis van 'een klik' en competenties in plaats van functieomschrijving, waarom taal geen barrière hoeft te zijn en veel meer!

Metaglas is specialist in ontwerpen, produceren en monteren van slank geprofileerde en innovatieve aluminium famen, deuren en shuifpuien.

Aflevering 4:
Gasten: Jolanda van Faassen (HR manager van Dekker Groep) en Gré van den Hanenberg (op zoek naar werk)

"We houden van duurzame inzetbaarheid in de breedste zin van het woord" Luister hoe dit er uit ziet bij Dekker Groep!

Dekkergroep is actief in het winnen van zand, grind en klei voor de bouw, landschapsontwikkeling, logistiek, grond voor herinrichting en beton. Zij laten na het winnen nieuwe landschappen achter die de omgeving verrijken.

Wil jij ook invulling geven aan inclusief werkgeverschap? Bel vrijblijvend met één van onze adviseurs.