Werk Inzicht. Dé Podcast van Werkzaak Rivierenland

afbeelding Podcast ikoon

Luister naar de boeiende, verfrissende en échte verhalen uit het hart van regio Rivierenland!

Een ondernemer en een werkzoekende gaan met twee presentatoren in gesprek over hoe zij de arbeidsmarkt in de regio beleven. Met als rode draad: deelnemen aan de maatschappij voor iedereen!

Zij vertellen over zichzelf, hun successen, (overwonnen) uitdagingen en wat inclusie voor hen betekent. 

De hosts Sophia en Dimitri van Werkzaak Rivierenland, nemen je mee op een inspirerende reis langs werkend Rivierenland.

 

Aflevering 1

“Het zijn mensen en die zijn zoals ze zijn. Ze brengen arbeidsethos. Wat ze meer hebben dan een gemiddelde werknemer zijn: humor, onbevangenheid, eerlijkheid en spontaniteit.”

Hermeta levert duurzame producten die comfort brengen in gebouwen, zoals bouw- en meubelbeslag, garderobes en jashaken, lockers, sanitaire wanden, vliesgevels, kozijnen en interieurinrichting op maat.

Aflevering 2

"Wij namen een jongen van 18 in dienst met afstand tot de arbeidsmarkt. In het begin was dat best lastig, ook voor hem, want hij kwam rechtstreeks van school. Wij hebben eigenlijk altijd haast en werken met grote machines en dit vraagt meer tijd voor begeleiding. We zijn nu 4 jaar verder en zelfs 'naast het spoor' mag hij mee. Hij werkt gewoon 4 dagen bij van Roon. Hij is nooit te laat en elke dag vrolijk. Ik ben nogal van het introduceren van dit soort jongens bij bedrijven en ik snap dat je even denkt 'oehh' maar het is het zo waard. Het geeft veel. Hij is super trots op zijn werk."

Van Roon Asperen is aannemer op het gebied van grondwerken, sloopwerken, straatwerken, railinfrawerken, tuin- en terraswerken en verhuur van machines. 

Aflevering 3

In deze aflevering komen veel onderwerpen aan bod zoals discriminatie, overkwalificatie, het wegtrekken van jonge mensen uit deze regio, mensen aannemen op basis van 'een klik' en competenties in plaats van functieomschrijving, waarom taal geen barrière hoeft te zijn en veel meer!

Metaglas is specialist in ontwerpen, produceren en monteren van slank geprofileerde en innovatieve aluminium famen, deuren en shuifpuien.

Aflevering 4

"We houden van duurzame inzetbaarheid in de breedste zin van het woord" Luister hoe dit er uit ziet bij Dekker Groep!

Dekkergroep is actief in het winnen van zand, grind en klei voor de bouw, landschapsontwikkeling, logistiek, grond voor herinrichting en beton. Zij laten na het winnen nieuwe landschappen achter die de omgeving verrijken.

Aflevering 5

"Als je veel voor die mensen doet, doen die mensen ook veel voor jou". Luister hoe Metec inclusiviteit aanpakt. 

Metec levert en monteert fietsenstallingen, straatmeubilair, verkeersvoorzieningen, aanrijbeveiligingen, wegmarkeringen en nog veel meer.

Aflevering 6

"Met het 'Fit4life' programma (voor UWV en Werk en Inkomen van gemeentes) helpen wij mensen met weer fit en sterk worden en dat ze lekker in jun vel zitten. Je haalt soms ook mensen uit de eenzaamheid. Bij de themasessies voegen we ook iets toe over financiële zaken en arbeidsmarkt, dus niet alleen over voeding en bewegen. Het gaat om verder denken dan je eigen programma." 

Aflevering 7

"Goed luisteren naar je kandidaat. Bij een wervingsgesprek heb je als ondernemer gauw de neiging te vertellen wie je bent, en hoe goed en onderscheidend je bent, maar draai het om. Vraag naar de onderscheidendheid van de kandidaat, van de persoon die tegenover je zit. Vraag wat hij of zij belangrijk vindt in relaties en werk. En doe daar wat mee."

Aflevering 8

EURES is een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling dat het vrije verkeer van werknemers bevordert. WerkgeversServicepunt Rivierenland is het nieuwe aanspreekpunt voor alle werkgevers in Rivierenland omtrent slimme personeelsoplossingen en bemiddeling van werkzoekenden. Luister in deze podcast wat de kansen zijn van werknemers uit het buitenland en werknemers met een arbeidsbeperking en waar je op moet letten.

Aflevering 9

Elfriede Boer, directeur van Werkzaak Rivierenland, vertelt over de landelijke onderscheidende en succesvolle aanpak van Werkzaak rond mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een bijstandsuitkering en de samenwerking met werkgevers en andere partijen. Ook blikt zij op de toekomst van de arbeidsmarkt: hoe je onbenut arbeidspotentieel kan inzetten en wat goed werkgeverschap kan zijn. "Iedereen kan iets en iedereen wil gezien worden".

Aflevering 10

Werkzaak Rivierenland helpt werkgevers om doelgroep-mensen in te zetten met verschillende vormen van technologie zoals digitale werkinstructies, vertaalapparaat, voorleespen, exoskelet en meer. Projectleider Technologie en inclusie, Malinda Janssen, vertelt over hoe mensen boven verwachting presteren en wat Werkzaak voor jou kan betekenen. Los jouw personeelsvraagstuk op met technologie!

Aflevering 11

Verschillende medewerkers vertellen over hoe blij zij zijn met de technische hulp voor hun dagelijkse werk waardoor zij beter en met meer plezier werken. Ook projectleider Technologie en inclusie, Malinda Janssen komt aan het woord. 

Aflevering 12

Richard van Gelder, productiemanager bij Itho Daalderop, Mathijs een medewerker digitale werkinstructies bij Itho Daalderop en Malinda Janssen, programmamanager Technologie en Inclusie geven je een inkijkje hoe vernuftig digitale werkinstructies werken, hoe je kunt zorgen dat mensen foutloos werken en dat mensen met een arbeidsbeperking hiermee makkelijker inzet baar zijn. 

Itho Daalderop maakt verschillende soorten producten voor klimaatregeling in de woning.

Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Succesverhalen

Successverhalen
Nieuwsbrief voor werkgevers ontvangen?

Wil je de twee-maandelijkse nieuwsbrief ontvangen over o.a. sociaal ondernemen, technologie voor inclusie, omgaan met cultuurverschillen en nog veel meer?