Merry heeft de smaak te pakken

Afbeelding: vrouw aan werktafel pakt dozen in

Merry kwam op 23-jarige leeftijd naar Nederland. Ze spreekt nauwelijks Nederlands en ze heeft geen inkomen. Ze heeft wel de zorg over haar drie kinderen. “Ik heb hier geen familie én ik moest eerst een inburgeringscursus doen. Gelukkig ontving ik een uitkering van Werkzaak Rivierenland. Zo kon ik boodschappen doen voor het avondeten!”  

Ontwikkeling biedt kansen
Hoewel Merry al ruim 10 jaar in Nederland was had zij geen netwerk om op terug te vallen. “Ik begon met vrijwilligerswerk bij ’s Heeren Loo om werkervaring op te doen. Dat smaakte naar meer! Ik wilde zo graag werken en een toekomst opbouwen voor mijn kinderen. In Nederland zijn zo veel meer kansen en mogelijkheden. Op Ambon liet ik mijn vader en stiefmoeder achter. Mijn stiefmoeder leerde mij Indisch koken. Het vuur moest ik dan zelf aanmaken met stenen. Als mijn dochter nu vraagt om Hollandse pot te bereiden zoek ik dat recept via internet op!”

Ik wilde zo graag werken en een toekomst opbouwen voor mijn kinderen. In Nederland zijn zo veel meer kansen en mogelijkheden.

Dit is dé baan voor Merry
Werkcoach Britta Mittendorf: “Merry wilde graag een betaalde baan. Ze startte met het traject Praktijkobservatie om te kijken welke werkzaamheden bij haar passen en hoe haar werknemersvaardigheden zijn. Merry bleek een echte aanpakker. De juiste mentaliteit voor in de productie. Het werk beviel haar goed.

Toen de vacature inpakker Kuehne & Nagel kwam wist ik gelijk: dit is dé baan voor Merry! Ze werkt er nu ruim een half jaar en het gaat hartstikke goed! De werkgever is heel blij en ik ben heel trots op haar!”

Een eigen inkomen
“Ik fiets iedere ochtend vrolijk naar mijn werk. Ik werk 36 uur in de week en ik heb er plezier in! Deze baan heeft mij geluk gebracht. Ik heb nu een eigen inkomen waarmee ik mijn eigen boodschappen kan betalen! Dat was jarenlang anders. Ik wil in de toekomst nog beter Nederlands leren praten … én koken!”, lacht Merry.

Kuehne + Nagel is een internationale logistieke dienstverlener met 3.500 medewerkers op 22 locaties. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Op de locatie Tiel, waar Merry werkt, werken momenteel ongeveer 45 medewerkers via Werkzaak. Daarmee staat Kuehne + Nagel in de top 3 van betrokken werkgevers met groepsplaatsingen.

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen