Teun: Ik geloof in goed netwerken

Afbeelding: man voor gebouw van een gemeentehuis

Teun is er duidelijk over: “Ik geloof in een goed netwerk, alleen als je mensen zelf actief benadert en ze vertelt waar je naar op zoek bent, dan zal men ook met je meedenken en met jou op zoek gaan naar oplossingen.”

Teun is bode in het gemeentehuis van Maasdriel in Kerkdriel. Na meer dan 30 jaar actief te zijn geweest als internationaal chauffeur en reisleider op een tourbus werd hij werkeloos. Teun was op zoek naar meer regelmaat in zijn werk. Die wens was niet zo 1-2-3 gerealiseerd. Het was best een uitdaging om het werk te vinden waar Teun graag verder in wilde.

Stap 1: netwerkbijeenkomst bezoeken

Stap één werd het aannemen van de uitnodiging om te komen op de transportdag van VOS Logistics, een netwerkbijeenkomst, georganiseerd door Werkzaak Rivierenland. Daar ontmoette Teun Yvonne, accountmanager bij Werkzaak.

Goede klik

“Het klikte direct tussen Yvonne en mij. Yvonne heeft een brede expertise en een groot netwerk. Ik zag het als mijn kans om mijn netwerk te verbreden. En dat heeft gewerkt. Yvonne snapte precies waar ik naar op zoek was en bracht mij in contact met Stefan de Croon, teammanager Publieke Diensten bij de gemeente Maasdriel. Daar kreeg ik de kans om tijdelijk voor 18 uur in de week als ondersteuning bij de afdeling Toezicht en Handhaving aan de slag te gaan.

Functie aanvaarden om de kans

Hoewel ik eigenlijk op zoek was naar een fulltime functie heb ik deze kans toch met beide handen aangegrepen. Het was voor mij een ingang bij de gemeente waar ik graag wilde werken. Hoe ik binnen zou komen vond ik niet zo interessant, interessanter was dat ik na het eerste gesprek voortaan via de personeelsingang mocht binnenkomen.”

“Eenmaal binnen hield ik mijn ogen en oren goed open”

Het duurde niet lang voordat hij een tweede kans zag: een vacature als bode. Een functie die Teun, als mensen-mens, op het lijf geschreven is.

Actieve houding helpt

“Toen ik hoorde van deze functie heb ik direct actie ondernomen en aangegeven dat ik interesse had in de vacature. Mijn eigen actieve houding heeft ervoor gezorgd dat ik de baan kreeg. Dat neemt niet weg dat dit niet gelukt was als de mensen hier niet hadden gezien dat ik goed zou passen in het team van bodes. De leidinggevenden hebben er per slot van rekening voor gezorgd dat ik als bode kon komen werken.”

Teun werkt op dit moment 24 uur in de week als bode, de functie die hij had bij de afdeling Toezicht en Handhaving werd teruggeschroefd naar 12 uur. Zo kwam hij met beide banen uit op een werkweek van 36 uur. Precies wat hij wilde.

Netwerken werkt, ook als je ouder bent

“Wat ik mensen vooral op het hart wil drukken is dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je contact legt met de mensen om je heen. En de kansen grijpt die je aangeboden krijgt. Óók als je ouder bent. Laat leeftijd geen belemmering zijn. Er zijn wel degelijk mogelijkheden die je verder kunt onderzoeken. Mensen waar je op af kunt stappen. Mensen als Yvonne die het netwerk dat zij heeft inzet om je verder te helpen.

Vertrouwen van de werkcoach

Al met al ben ik super blij met het vertrouwen dat Yvonne in mij heeft. Met haar actieve houding onderzoekt ze de mogelijkheden bij de bedrijven waar zij contact mee heeft. Ze ziet meteen de match met de mensen die via Werkzaak op zoek zijn naar nieuwe kansen en leuk werk. Binnen een goed netwerk help je elkaar. En dat werkt beide kanten op.”

Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen