Inez straalt weer door IPS-traject

afbeelding portret vrouw

Inez uit Culemborg was jarenlang verslaafd. Ze raakte haar baan kwijt en kwam bij Werkzaak Rivierenland terecht. Ze kickte af en volgde het IPS-traject. Na een donkere periode kijkt Inez met stralende ogen haar toekomst weer tegemoet.

Niet meer werken

“Ik kon door mijn verslaving niet meer werken. Toen kwam ik bij Werkzaak terecht. Ik kreeg een bijstandstuitkering om van te leven. Afkicken werd mijn eerste prioriteit. Ik volgde een intensief traject bij Iriszorg met EMDR-behandelingen. Het herstellen was een heftige periode. Ik sliep slecht en ik was heel moe. “

Ik wist weer wat ik wilde!

“Toen ik hoorde over IPS (Individuele Plaatsing bij een werkgever en Steun) was ik gelijk enthousiast. Ik kreeg een IPS-trajectbegeleider, Jet, zij hielp mij. Jet steunde mij op weg naar een nieuwe baan. Het intensieve contact was altijd heel fijn."

"Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint. Ik was er klaar voor want ik wist weer wat ik wilde. Ik weet dat ik altijd aan mezelf moet blijven werken. Dat geldt voor iedereen.”

Sterk door werk

Tijdens het IPS-traject ging Inez ook weer aan het werk. “Ik ben nu al ruim een half jaar aan het werk. Ik werk 32 uur in de week. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Door de informele werksfeer voel ik mij hier écht goed.”

IPS-trajectbegeleider Jet is trots op Inez: “Inez is een enthousiaste en ambitieuze vrouw die haar kansen pakte. Door haar doorzettingsvermogen en inzet bij IPS is zij met veel energie weer aan het werk en bouwt zo aan haar toekomst.”

“ IPS is een mooie stap in de goede richting. Het leert je wat je waard bent en je krijgt meer zelfinzicht. De toekomst is weer in beeld."

Inez

Dankbaar

“Door het IPS-traject heb ik alles weer op de rit. Omdat ik niet alleen was lukte het mij. Ik heb de steun van mijn ouders, broer en zussen en mijn geloof. Ik ben hier dankbaar voor: ik heb werk en een eigen huis. Ik ben weer gelukkig en ik zit vol levenslust!”

Kansen pakken

“Voor anderen wil ik meegeven als je worstelt met je zelf en je een IPS-traject kan doen? Doe het! En doe dit vooral ook voor jezelf. Pak deze kans, voor nu en voor jouw toekomst! Het heeft mij weer op de juiste weg geholpen!”

* Inez is een fictieve naam en niet de dame op de foto. 

Meer weten over het succes van de reïntegratiemethode IPS? Lees er alles over in het online magazine

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen