Samad vindt het geluk weer terug

Afbeelding: man met diploma

Samad stond in de bloei van zijn leven toen hij zijn dochter verloor bij een ongeluk. Toen hij ook zijn baan verloor zocht hij professionele en financiële hulp. Samad krabbelde langzaamaan weer op en ontdekte zijn liefde voor de zorg. Samad behaalde zijn diploma en vond een baan als helpende bij Eigenwaard in Rossum.

"Geluk is belangrijker dan geld!”

Eten zonder zout

Samad: “ Het was op een woensdag. Twee dagen voor de uitgerekende datum. We werden frontaal van voren aangereden. Het stuur kwam in de buik van mijn vriendin waardoor onze dochter Yasmine overleed. Toen ik haar verloor, raakte ik mijzelf ook even kwijt. Het leven smaakte als ‘ eten zonder zout’ en ik had moeite om de draad weer op te pakken.”

Samad blijkt een echte doorzetter. “ Ik leerde van mijn vader dat als je iets wil bereiken je er hard voor moet werken. Toen ik een uitkering moest aanvragen vond ik dit lastig. Ik wilde werken, maar het lukte even niet!”

Samad ontdekt liefde voor de zorg

Samad gaat als enthousiaste vrijwilliger aan de slag bij het Vrijthof in Tiel. Daar ontdekt Samad zijn liefde voor de zorg.  “Werken in de zorg, daar moet je van houden. Bij mij past het. Daarom stelde ik mijn werkcoach Monica voor om te solliciteren bij Eigenwaard in Rossum, een speciale woonlocatie voor mensen met dementie. Het resulteerde in een opleiding én een baan.”

Luisterend oor

“Ik ben professioneel met mijn werk bezig. Ik hou er van om te praten en een luisterend oor te bieden. Daar maak ik tijd voor! Voor mensen met dementie is structuur heel belangrijk en daarom is er een vaste tijdsindeling. Ik begin om 7 uur ‘s ochtends, maar ik ben altijd een half uur van te voren aanwezig. En voor de gezelligheid organiseer ik een bingo-avond voor de bewoners.”

Toekomstdromen

Samad is weer gelukkig. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en bruist van de toekomstplannen. “Ik behaalde mijn diploma en werk 30 uur in de week als helpende. Ik ga iedere dinsdag naar school om mij verder te ontwikkelen in de zorg op BBL2-niveau. Uiteindelijk droom ik ervan dit werk te combineren met een eigen restaurant.”

"Sta niet stil, doe iets met je leven!"

Samad roept andere werkzoekenden op om niet stil te staan als je het even moeilijk hebt. “Geld maakt niet gelukkig. Sta niet stil, doe iets met je leven. Overwinning en succes kunnen alleen bereikt worden door beproeving!”

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen