Op Ronald kun je rekenen

Afbeelding: man achter bureau met computer

Ronald (57) werkte bijna 30 jaar bij Werkzaak Rivierenland. Zijn financiële talent kwam tot uiting in zijn werk als administratief medewerker. “Ik zat vanaf mijn 21e zes jaar werkloos thuis voordat ik bij Werkzaak begon op de afdeling administratie.Ik wilde meer. Ik voelde een enorme drang om ‘naar buiten’ te gaan. Vier jaar geleden begon ik bij de Vink Groep in Culemborg. Nu heb ik een vaste baan!”

Met diagnose Asperger kon ik verder

Ronald is intelligent en kon altijd al goed leren. In de omgang met anderen ondervindt hij van jongs af aan strubbelingen. Ik werkte op de afdeling Administratie. Op 42-jarige leeftijd werd ik ziek. Toen kwam de diagnose: het syndroom van Asperger. Een vorm van autisme. Toen ik dit wist kon ik verder.“

Jeroen Vink, directeur Vink Groep in Culemborg, zocht een financieel administratief medewerker: “Werkcoach Mat van IJzeren stelde Ronald aan ons voor. We wisten niet wat we konden verwachten. Ronald was stil en begreep onze humor niet. Dat is nu wel anders!”

Ronald lacht: “Bij de Vink Groep leerde ik communiceren en grapjes begrijpen. Ik voel mij op mijn plek en ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Ik ben blij met deze kans en ik hoop hier tot mijn pensioen te blijven. Ik heb tenslotte het mooiste kantoor!”

.“Durf je beschutte werkplek te verlaten. Het is nooit te laat en je bent nooit te oud om te leren als je iets echt wil! Kijk naar mij, het is mij ook gelukt!”

Een ware transformatie

Jeroen is blij met Ronald: “Ronald startte 8 uur per week op de financiële administratie. Zijn werk is ongelooflijk nauwkeurig. Precies wat ik zocht! Hij maakt facturen, boekt ze in, doet de BTW-aangifte en bijt zich vast in stukken. Ik kan op Ronald rekenen én bouwen! Ik bood Ronald daarom een vast contract aan en Werkzaak regelde de loonkostensubsidie.”

Werkcoach Mat van IJzeren is trots: “Ronald zit helemaal op zijn plek en heeft een ware transformatie doorgemaakt. De medewerkers van de Vink Groep hebben Ronald volledig omarmd en dat is prachtig om te zien! Mijn complimenten voor Jeroen hoe hij Ronald heeft laten opbloeien. Ook privé. Ronald kon door zijn baan een eigen appartement kopen. Jeroen hielp hem met verhuizen.”

Nooit te laat

Ronald wil anderen motiveren ook de stap te nemen.“Durf je beschutte werkplek te verlaten. Het is nooit te laat en je bent nooit te oud om te leren als je iets echt wil! Kijk naar mij, het is mij ook gelukt!”

 

 

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen