Janna weer terug in haar oude communicatievak

Afbeelding: vrouw aan bureau met computer

Janna stond 10 jaar aan het roer van haar eigen bedrijf. Ze was in die tijd een bevlogen content creator, journalist en fotograaf.  Tot Janna een herseninfarct krijgt en bijna niets meer kan zien. “Ik was alles kwijt. Zowel mijn zicht als mijn blik op de toekomst!” Janna blijkt het Antifosfolipiden syndroom (APS) te hebben; een auto-immuunziekte.

“En dan ben je ineens alles kwijt. Een bijstandsuitkering aanvragen bij Werkzaak Rivierenland was de enige optie.”

Graag aan de slag

Na in totaal 1,5 jaar werkloos thuis zitten wil ze graag weer aan de slag. Haar werkcoach stelt voor te starten in de Leerwerkroute Schoonmaak bij Speciaal Facilitair. Dat was niet direct wat Janna wilde. “Schoonmaken was niet waar ik gelijk aan dacht. Ik wilde wel heel graag weer werken. Ik zag het als kans en dat pakte goed uit! Na 2 dagen begon ik met schoonmaken bij de basisschool de Hoeksteen in Maurik. Hier heb ik 2 jaar en 3 maanden gewerkt als voorvrouw.  Ik had het enorm naar mijn zin, maar ik wilde meer. Ik heb uitdaging nodig”.

Er zit meer in Janna

Abele, de coördinerend voorman van de afdeling Speciaal Facilitair, ziet talent in Janna. “Ik wil mensen vooruit helpen. Janna heeft veel capaciteiten. Ze is een loyale medewerker met het hart op de goede plaats. De functie als voorvrouw is haar op het lijf geschreven. Toch denk ik dat er meer inzit. Zoals werkcoach, praktijkbegeleider of weer terug naar de journalistiek. Ze heeft hier een mooie indruk achtergelaten. Ik gun het haar om zichzelf verder te ontplooien. Dat verdient ze.”

Nieuw op oud terrein

Janna verliet de schoonmaak om zichzelf binnen Werkzaak verder te ontwikkelen. Ze kwam op de afdeling marketing en communicatie terecht, onder begeleiding van Inge.

Inge: “Janna heeft een berg aan ervaring, kennis en vaardigheden in het communicatievak die weer helemaal de ruimte krijgen nu ze besloten heeft om haar oude vak communicatie op te pakken. Binnen ons team zagen we haar zelfvertrouwen toenemen. Janna is breed inzetbaar en maakt aansprekende teksten, mooie foto’s en filmpjes en is opvallend ‘vaardig’ in de technische kant van het communicatievak zoals bijvoorbeeld het maken van een website.“

Een baan en zelfstandig aan de slag

Doordat Janna deze kans kreeg ontdekte ze snel dat de oude Janna niet weg was. Haar zelfvertrouwen groeide en ze kon op eigen houtje een baan vinden bij een regulier bedrijf. Vanaf 1 mei 2021 is zij werkzaam bij Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) in Nieuwegein als digital marketeer. Vanaf 1 oktober 2021 zal Janna weer deels als zelfstandige aan de slag gaan in haar eigen media- en marketingbureau ‘Studio Imacom’.

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen