Sabrina wisselde van branche

Afbeelding: lachende vrouw

Jarenlang had Sabrina een eigen transportbedrijf. Ze heeft ruim acht jaar voor (internationale) opdrachtgevers gereden. Door rugklachten was de transport geen optie meer.

"Toen kwam ik thuis te zitten en moest ik iets anders verzinnen. Na een lange tijd kwam ik bij Werkzaak Rivierenland terecht en die konden mij verder helpen."

Zeer gemotiveerd
Bij Werkzaak Rivierenland liet Sabrina zien hoe graag ze weer aan het werk wilde. Werkcoach Letitia Rustenberg zag dat en hielp haar verder: "Ik kijk altijd naar wat de werkzoekende wil en hoe gemotiveerd hij of zij is. Sabrina was erg gemotiveerd. Dat maakte dat ze zelf mocht zoeken naar een geschikte werkplek."

"Het vertrouwen van mijn werkcoach is van groot belang geweest"

Graag onder de mensen maar zonder opleiding
Sabrina kwam een artikel tegen over Neos in Eindhoven. Dit is een regionale organisatie voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, begeleid en beschermd wonen en voor herstelgerichte ondersteuning. Dit werk sprak haar aan omdat ze graag onder de mensen is. "Maar ik wist niet goed wat ik moest doen. Ik had de opleiding namelijk niet en waar moest ik op solliciteren? Toen Letitia zei ‘vragen staat vrij’ was ik overtuigd om te bellen. Ze gaf mij vertrouwen." Sabrina werd uitgenodigd voor een gesprek en werd aangenomen.

"Iets doen wat bij mij past"
"De doelgroep zijn dak- en thuislozen en dat spreekt mij enorm aan. Door mijn eigen levenservaring kan ik mij goed inleven in de mensen daar." Ondanks haar presentatie en motivatie durfde Sabrina niet over dit scenario te dromen. "Ik had niet verwacht dat ik zo snel iets zou vinden wat zo goed bij mij past."

Verschillende diploma’s behalen
Momenteel volgt Sabrina de combi-opleiding verzorgende individuele gezondheidszorg en maatschappelijke zorg. Voor deze opleiding heeft ze een toelatingsexamen moeten doen. Hierover was ze erg twijfelachtig. "Ik dacht dat ik dit nooit zou halen, maar Letitia had vertrouwen in mij en sprak dat uit, waardoor ik het ben gaan doen. Met veel succes!" Sabrina probeert zich iedere dag te blijven ontwikkelen. In de toekomst zou ze graag willen doorleren voor verpleegkundige. "Daarna kan ik mij weer verder specialiseren en dat biedt veel mogelijkheden."

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen