Samsom aan het werk met exoskelet

afbeelding man sorteert kleding bij cirtex

Samsom vluchtte 4 jaar geleden vanuit Eritrea naar Nederland. Met zijn vrouw en 4 kinderen kwam hij in Beneden Leeuwen terecht. Via Werkzaak Rivierenland kreeg hij een uitkering en werk. “Ik deed eenvoudig en zittend werk. Mijn praktijkbeleider Ben motiveerde mij om meer staand werk te doen. Toen kwam het aanbod van het exoskelet en Cirtex!”

Opnieuw leren lopen

Samson was taxichauffeur. Hij kreeg een ongeluk en hield daar blijvende rugklachten aan over. “Ik lag drie maanden in het ziekenhuis en ik heb ruim één jaar gerevalideerd. Door rust en massage leerde ik weer lopen.”

Exoskelet op maat

Het exoskelet is een gordel die over de borst, rug en bovenbenen loopt. Als het vastzit worden alle delen vergrendeld en geeft het steun. Met een knopje kan Samsom het exoskelet losmaken en er dan ook mee rondlopen en gaan zitten.

Samsom: “De eerste keer werken met het exoskelet om voelde vreemd. Nu is het exoskelet helemaal op mijn lengte en gewicht in gesteld. Ik vind het heel fijn werken! Ik hou het werk staand veel langer vol. Door de steun ben ik minder bang om te bukken. Zo kan ik meer afwisselen en de kleding ook zelf sorteren. Ik werk 2 ochtenden bij Cirtex. Ik heb het naar mijn zin en de collega’s bij Cirtex vind ik heel leuk!”

" Ik hou staand werk veel langer vol. Ik ben minder bang om te bukken!"

Samsom

​​​​Steuntje in de rug

Werkcoach Albert is trots: “Samsom is een gedreven en fijne collega. Je ziet dat zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Het exoskelet biedt hem zoveel meer mogelijkheden. Ik ben trots dat we Samsom zo, letterlijk en figuurlijk, een steuntje in de rug kunnen geven!”

Het textielcentrum Cirtex draagt bij aan duurzaamheid en aan een regio waar iedereen telt en mee kan doen.

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen