Matthew vindt droombaan bij De Muziekschool

Afbeelding Matthew

Matthew is zeven jaar als hij zijn eerste elpee krijgt. Hier ontstaat zijn passie voor muziek. Van zijn dyslexie en zichtbeperking heeft hij geen last. “Ik zag het als kans! Ik leerde mijzelf gitaar spelen én behaalde mijn diploma als vormgever bij het Grafisch lyceum.”  

Matthew had grote dromen. “Ik woonde een half jaar in Hollywood en trad veel op met mijn band. Toen overleed mijn vader en ging ik terug naar Nederland.”

Meer zelfvertrouwen en talenten leren kennen

Als de drukkerij waar Matthew werkt failliet gaat raakt Matthew zijn werk kwijt“Het was een lastige tijd. Ik zat een lange tijd thuis en ik kon geen betaalde baan vinden. Muziek maken hield mij overeind. Via mijn werkcoach van Werkzaak Rivierenland vond ik werk als vrijwilliger bij de geluidstudio van een middelbare school in Culemborg. Hier kreeg ik het gevoel weer mee te mogen doen. Ik werkte zo ook aan mijn persoonlijke vaardigheden zoals communiceren, meer zelfvertrouwen en mijn talenten leren kennen. Een geweldige tijd waar ik ontzettend veel heb geleerd.”

Matthew pakt zijn kans

Matthew zag de vacature bij DUMS, de Utrechtse Muziekschool en solliciteerde gelijk. “Dit was mijn kans om van mijn hobby mijn werk maken. Vanaf mijn 17e speel ik al in een band en is mijn grote liefde muziek!” De Utrechtse Muziekschool zag de kwaliteiten van Matthew ook. “Ik werk nu ruim een half jaar bij de Utrechtse Muziekschool. Het werk is ontzettend leuk om te doen ik maak heel veel toffe dingen mee. Ik geniet ervan om kinderen te leren over muziek. Muziek verbindt jong en oud! Werkzaak gaf mij de kans om als vrijwilliger werkervaring op te doen. Dat heeft mij enorm geholpen. Ik heb nu mijn droombaan gevonden!”

"Werkzaak gaf mij de kans om als vrijwilliger werkervaring op te doen. Dat heeft mij enorm op weg geholpen!"

Matthew

Van vrijwilligerswerk naar droombaan

Werkcoach Jeroen is trots op Matthew. “Het was een lange weg. Matthew gaf niet op en heeft hem daar gebracht waar hij altijd al van droomde. Matthew is facilitair beheerder en in de toekomst ziet DUMS mogelijkheden voor Matthew als hoofd techniek."

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen