Mick redt bananen van de prullenbak

Mick redt bananen

Mick stopte vroegtijdig met de middelbare school. “Ik voelde mij er niet thuis en had weinig zelfvertrouwen. Toen ik 18 werd begon ik bij Werkzaak. Hier kreeg ik de persoonlijke begeleiding die ik nodig had en ontdekte ik mijn talenten!

Mick bleek autisme te hebben. “ Ik werd vaak boos en ik had het niet naar mijn zin bij de dagbesteding. Daarom ging ik kickboksen om zo te werken aan mijn zelfbeheersing. Dat hielp mij enorm!” Mick vond zijn motivatie terug en wilde graag weer meedoen en zijn rijbewijs halen. “Werkzaak kijkt in de praktijk naar wat je kan. Zo bouwde ik werkritme op. Ik leerde op tijd komen en waar mijn talenten liggen. Werkcoach Jeroen gaf me goede begeleiding. Het was heerlijk om weer bezig te zijn!”

“Mick pakte alles aan en deed zo veel ervaring met werken op!”

Jeroen zag de talenten van Mick direct. “ Mick zat nog bij de dagbesteding toen hij bij Werkzaak begon. Hij startte op de afdeling Praktijkobservatie waar we kijken naar wat je goed kan. Zijn arbeidsdeskundige dacht dat hij 12 uur per week kon werken. Mick trok zich daar niks van aan en werkte al snel 24 uur per week. Hij werkte bij in onze productiehallen en in het magazijn. Hij pakte alles aan en deed zo veel ervaring met werken op. Ook haalde Mick zijn heftruckcertificaat. En dat laatste maakte dat Mick rijp was om naar een werkgever te gaan!”

Gaan met die ba(na)aan!

Mick startte bij The Banana Factory in Geldermalsen. De eerste bananenfabriek in de wereld die bananenverspilling aanpakt. Mick is operator en vertelt er met veel passie over: “Van al het fruit worden bananen het meest verspild. Ze worden weggegooid omdat het rijpingsproces al is gestart en ze de normale route naar de supermarkt niet meer kunnen afleggen. Van de afgekeurde bananen maken we ‘no-waste bananenpuree’ die we verkopen én verwerken in bananenbrood, granola en ovengebakken donuts!

“Ik werk 32 uur per week maar ik wil in de toekomst nog meer gaan werken. Ik krijg veel verantwoordelijkheid. Dit werk past heel goed bij mij! En vanaf januari 2024 heb ik zelfs een vast contract!”

Duurzame samenwerking smaakt naar meer

Nick Roelofs (Operationeel Manager): "Mick heeft zich enorm ontwikkeld sinds zijn start in The Banana Factory en hij is een waardevolle toevoeging aan ons team. We zijn dan ook super tevreden over de samenwerking met Werkzaak." Werkcoach Jeroen glundert van trots: “ Mick weet precies wat hij moet doen en kan je écht alles vertellen over bananen. Zo schreef Mick bijvoorbeeld alle werkinstructies voor het proces. Mick leerde veel in korte tijd. Hij haalde zijn rijbewijs en kocht een auto. Wat wil je nog meer? Zijn doorzettingsvermogen in combinatie met onze begeleiding maken hem een goede medewerker die nu zelfverzekerd verder kan. En door Mick is er nu een duurzame samenwerking met de werkgever. Er startte nog een medewerker via Werkzaak bij The Banana Factory. Dit smaakt zó naar meer!”

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen