Gert-Jan op weg naar werk

Afbeelding: man achter het stuur van busje

De 54-jarige Gert-Jan, heeft zijn droombaan gevonden. Gert-Jan rijdt voor Voet Personenvervoer kinderen met een beperking van én naar school in Gorinchem. Hij heeft het enorm naar zijn zin. 

“Ik begrijp deze kinderen. Ik weet zelf hoe het is om een beperking te hebben. Met de meeste kinderen bouw ik een band op, ze noemen me zelfs papa G-J!”

Gert-Jan kreeg op 20-jarige leeftijd een ernstig verkeersongeval. Het was spannend of hij het wel kon na vertellen. “Na 2 weken ontwaakte ik uit mijn coma. Het revalidatieproces nam ruim 2 jaar in beslag én de rest van mijn leven.”

Het ongeluk laat na 34 jaar nog steeds littekens achter. De linkerkant van Gert-Jan is motorisch beperkt en de hersenkneuzing tastte zijn geheugen aan. ”Ik kan me niets meer herinneren van het ongeluk.”

“Studeren en werken wilde niet lukken. Ik volgde een opleiding verzorging en werkte als vrijwilliger bij een dierenasiel. Het was allemaal te zwaar. In 1995 begon ik als medewerker assemblage bij Werkzaak Rivierenland.“ Hij werkte er 25 jaar.

Gert-Jan wist niet goed wat hij wilde. De aanpak bij Werkzaak richt zich sinds 2016 nadrukkelijker op het ontwikkelen van Talent door te kijken naar wat iemand wel kan. Vanuit die invalshoek ging werkcoach José van der Werken met Gert-Jan in gesprek over zijn drijfveren en talenten. Samen gingen ze op zoek naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Toen kwam de vacature voor chauffeur bij Voet Personenvervoer voorbij.

Sociaal ondernemer geeft kansen

Voet Personenvervoer is al jaren een begrip in Culemborg en omstreken. Al 16 jaar opereert zij in een groot gebied, met als hart de regio Culemborg en Tiel. Voet Personenvervoer heeft sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan. Ze werken al jaren samen met Werkzaak Rivierenland, re-integratiebureaus en hebben duurzame elektrische auto's.

Marc Gremmen is bedrijfsleider van Voet Personenvervoer. Hij woont in Beneden-Leeuwen en vindt taxichauffeur het mooiste beroep dat er is. Acht jaar geleden werkte Marc al samen met Werkzaak in een pilot voor taxichauffeurs. “Dat verliep heel goed. Twee chauffeurs werken hier nog steeds!” Als José van der Werken Gert-Jan aandraagt voor het leerlingenvervoer hoeft Marc niet lang na te denken.

“Gert-Jan is een gemotiveerde vent, ik wilde hem graag een kans geven bij Voet. Het enige wat Gert-Jan nodig had was ritme en structuur. De werkcoach ontzorgde mij. Zij reed de route meerdere keren met Gert-Jan voordat hij echt aan het werk ging."

Marc Gremmen

Marc heeft zoveel mogelijk ondersteuning geboden in de weg naar zelfredzaamheid als taxichauffeur en dat lukte! "Waar een wil is, is een weg hadden Gert-Jan en ik afgesproken. En dat lukte! Hij haalde het praktijk- en theorie-examen de eerste keer. Ik ben super trots op Gert-Jan! “

Supertrots op Gert- Jan

José, werkcoach: “Samen gingen we een weekend lang op pad. Van kennismakingsgesprekken met ouders en kinderen tot de route rijden zodat de route in Gert-Jan zijn hoofd zat. Ik heb zoveel mogelijk ondersteuning geboden in de weg naar zelfredzaamheid als taxichauffeur en dat lukte! Waar een wil is, is een weg hadden Gert-Jan en ik afgesproken. En dat lukte! Hij haalde het praktijk- en theorie-examen de eerste keer. Ik ben super trots op Gert-Jan! “

Vast gezicht voor kinderen met een beperking

Voet Personenvervoer vervoert honderden kinderen met een taxi naar school.

Marc: “Gert-Jan rijdt iedere dag 5 á 6 kinderen met een beperking van en naar scholen in Gorinchem. We werken voor het leerlingenvervoer graag met vaste chauffeurs. Daar zijn de kinderen bij gebaat. Sommige kinderen slaan op tilt bij veranderingen, dat willen we voorkomen. Met Gert-Jan kunnen we deze kinderen een stukje veiligheid bieden. Hij is het vaste gezicht!”
 

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen