Met plezier bij Plieger

afbeelding: groepsfoto medewerkers Plieger

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. Er werken 800 medewerkers en er zijn 60 vestigingen. Op het hoofdkantoor in Zaltbommel werkten 5 Werkzaak-medewerkers twee maanden aan een flex-klus.

Hetty den Daggelder, is teamleider en begeleidde John, Liesbeth en Jan op de tijdelijke klus. Zij kijkt terug op een leerzame periode.

“In 2012 had Plieger een positieve ervaring met medewerkers van Werkzaak. Sjan Verlouw werkt bijvoorbeeld nog steeds bij ons. Nu hebben we wederom een groepje van 5 mensen die ons helpt bij het tijdelijke project voor diverse bouwmarkten. De werkzaamheden zijn goed uit te voeren door de groep. Ze vinden het leuk en doen het goed!”

Meedoen en ontwikkelen

We namen een kijkje op het werk bij John, Liesbeth, Jan en Sjan.

John Rooijers, 55 jaar, heeft links een kunstoog en rechts een oogaandoening waar hij nog 20% mee ziet. John heeft een blindenstok.

‘Het werk is leuk, de mensen zijn leuk en de sfeer is goed. Het maakt mij rustiger. Het gaat ondanks mijn visuele beperking beter dan verwacht!’

Liesbeth Hovestadt, 57 jaar, is een schippersdochter en moeder van 6 kinderen. Door de zorg voor haar kinderen was ze langdurig werkloos voor ze bij Werkzaak terecht kwam.

"Ik werk hier met plezier. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Twee maanden zijn wel een beetje kort. Ik wil graag langer blijven."

Jan van Soest, 61 jaar, werkt al vanaf zijn 18e jaar via Werkzaak Rivierenland. Jan heeft een spasme aan zijn rechterkant.

’Ik heb mijn hele leven gewerkt. Dat leerden wij van huis uit. Ook met mijn spastische rechterkant. Ik ben vaak gedetacheerd. Het werk bij Plieger vind ik heel leuk om te doen. Plieger heeft speciaal voor mij een passende werkplek ingericht!’

Sjan Verlouw werkt vanaf 2012 bij Plieger.

‘Ik pak bakken uit en maak de bakken brandschoon. Dat is belangrijk! Ik doe dit nu 7 jaar en ben tevreden met het werk. Het gaat goed!’

Plieger denkt in mogelijkheden

Werkcoach Mat van IJzeren is trots op deze samenwerking: “Zo knap van deze medewerkers dat ze deze kans pakten om ervaring op te doen. Ze hebben hard gewerkt aan hun ontwikkeling. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij ons en bij Plieger. Mijn complimenten voor Plieger dat ze dit mogelijk hebben gemaakt in twee maanden. Fantastisch hoe zij zorgden dat Jan een aangepaste werkplek kreeg. Plieger denkt in mogelijkheden! Ik ben trots op het eindresultaat en hoop in de toekomst onze samenwerking verder uit te breiden.” Hetty stemt toe: “Bij een volgend project denken we zeker weer aan Werkzaak Rivierenland. Door goed overleg hebben wij met z'n allen een mooi resultaat neergezet!”

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen