Gert: Lift maakt werken mogelijk

Afbeelding: man op lift van shovel

Al sinds zijn geboorte heeft de 20-jarige Gert een spierziekte. Gert’s vorige werkgevers konden niet genoeg rekening met hem houden waardoor het werken niet goed lukte. Met hulp van zijn werkcoach van Werkzaak en een kennis die hem wees op het bedrijf Zagron in Ammerzoden is hij daar aan de slag als shovel chauffeur.

‘Dankzij deze lift kan ik werken op de shovel’

Gert: "Wat Zagron doet spreekt me enorm aan en dan in het bijzonder het werken op de shovel. Het beklimmen van de shovel was voor mij te zwaar. Werkzaak loste dit probleem op met de aanschaf van een lift aan de shovel. Dit technische hulpmiddel zorgt ervoor dat ik nu en voor de toekomst mijn droombaan heb."

Wie niet waagt, die wint niet

Vorig jaar kwam Gert midden in de coronacrisis zonder werk te zitten. "Het bedrijf waar ik werkte hield geen rekening met me. Ze zagen me als een volledige werknemer maar dat ben ik niet door mijn beperking." Gert hoorde over Zagron en nam de gok om te vragen of er een plek voor hem was bij Zagron. "Ik kreeg de kans om hier twee maanden op proef te komen en nu werk ik hier sinds vorig jaar oktober."

Lift maakt werken mogelijk

Tijdens de proefperiode kwam Gert er al snel achter dat hij het liefste op de shovel wilde rijden. "Het klimmen in de shovel gaat alleen erg moeizaam. Ik verlies mijn spierkracht steeds meer en bij fysieke inspanning gaat dit nog sneller." Het steeds in de shovel klimmen was geen optie. Werkcoach Evert Treur van Werkzaak bedacht dat een lift de oplossing zou kunnen zijn waardoor Gert duurzaam aan het werk zou kunnen als shovelchauffeur.

Verder kijken naar mogelijkheden op een kraan

Deze investering in een technische hulpmiddel blijkt zeer de moeite waard, want Gert heeft nu een baan met vast contract bij Zagron!

Gert: "Ik zie mezelf hier nog lang werken. Ik heb het enorm naar mijn zin en ik word goed begeleid. In de toekomst wil ik graag een keer kijken of ik ook op de kraan kan werken."

Werkgever, benut het talent van een vakman!

Zagron is erg blij met Gert. Ad: "Het is een vakman op de machine en met onze klanten. Hij heeft een goede kijk op het werk en iedereen vindt hem leuk. Als zijn beperking in de toekomst een grotere rol gaat spelen, kan hij altijd op het kantoor komen werken. Zo is het erg duurzaam. Het is belangrijk om mensen met talenten zoals Gert een kans te geven, want iedereen verdient een plekje. En wie goed doet, goed ontmoet!"

Zo werkt de lift voor Gert:

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen