Sam wordt heftruckchauffeur

afbeelding jongen op heftruck

Sam van 18 jaar kwam in zijn laatste jaar van het voortgezet speciaal onderwijs bij Werkzaak. Hij begon met inpakwerkzaamheden en wist nog niet goed wat hij wilde. Totdat hij zijn collega’s heen en weer zag rijden op de elektrische pallettrucks. Dat leek hem wel wat! Zo startte hij in de leerwerkroute Transport en Logistiek van Werkzaak. Nu rijdt hij zelf rond in het magazijn.

“Ik heb het enorm naar mijn zin en ik krijg goede begeleiding. In de toekomst wil ik graag werken als heftruckchauffeur.”

Wat kan wél

In de leerwerkroutes leer je een vak en vaardigheden, terwijl je werkt. Dit is perfect voor Sam, die vooral veel ervaring wil krijgen. Met zijn werkcoach van Werkzaak keek hij naar wat de beste weg is naar een geschikte baan in de logistiek. Sam kan niet al het werk doen. Want hij heeft een beperking aan zijn arm en beperkt zicht aan één oog. Bij Werkzaak kijken we naar wat wel kan en onder welke voorwaarden.

Werkcoach Sanne vertelt: “In het magazijn bij Werkzaak kan Sam zichzelf ontwikkelen. We kijken welk werk hij kan en waar hij extra hulp bij nodig heeft om zijn droom van heftruckchauffeur mogelijk te maken. Sam is enorm gemotiveerd, pakt dingen snel op en durft vragen te stellen.”

Met praktijkverklaring ROC aan het werk bij werkgever

Sam volgde trainingen bij het Leerlab van Werkzaak. Hij leerde snel en haalde zijn heftruckcertificaat en reachtruckcertificaat. En rijdt nu op een elektrische pallettruck in het magazijn. Een natuurtalent!

En Sam ontwikkelt zich verder in de leerwerkroute. Hij onderzoekt of de praktijkverklaring van Logistiek Medewerker iets voor hem is. Bij een praktijkverklaring beoordelen we Sam tijdens zijn werk in het magazijn. We kijken in de praktijk hoe hij taken uitvoert. Doet hij dat goed? Dan ontvangt hij een officieel erkende Praktijkverklaring van het ROC. Daarmee is Sam klaar om aan de slag te gaan als heftruckchauffeur bij een fijne werkgever.

Iedereen heeft een talent

Werkzaak zet zich in om mensen te begeleiden naar werk en hen te ondersteunen bij het behouden ervan. In Rivierenland zijn er honderden mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is. Mensen met potentie en talent, zoals Sam. Zij zijn de toekomstige medewerkers die met de juiste kansen en ondersteuning kunnen uitgroeien tot waardevolle krachten.

We bouwen samen aan een betere toekomst, waarin talenten tot bloei komen!

 

Het Leerlab van Werkzaak: samen bouwen aan talenten

Het Leerlab van Werkzaak biedt individuele en groepsondersteuning aan werkzoekenden en medewerkers van onze productielocatie. Alles draait om het ontdekken, benutten en vergroten van talent. Het Leerlab helpt bij het aanleren van vaardigheden die de zelfredzaamheid vergroten en bijdragen aan een plek bij een werkgever of opleiding.

Het Leerlab biedt veel verschillende cursussen en trainingen. Denk aan taaltrainingen, het aanleren van digitale vaardigheden, het leren omgaan met geld of leren solliciteren. Het Leerlab biedt ook maatwerk. Soms heb je net dat extra steuntje in de rug nodig, zoals Sam met zijn heftrucktrainingen.

Een duurzaam nieuw Leerlab bouwen
Werkzaak heeft een leerlab in Tiel en in Geldermalsen. In Geldermalsen wordt gebouwd aan gloednieuw duurzaam Leerlab. De inrichting bestaat grotendeels uit hergebruikte materialen, waaronder oude kleding die is verwerkt tot vilt. Het nieuwe Leerlab staat in de tuin in Geldermalsen. En is een oase van inspiratie. Met twee leslokalen, twee spreekruimtes en een gezellige ontvangstruimte met koffiecorner biedt het Leerlab de ideale omgeving voor leren en ontwikkelen.

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen