Stilstaan is geen optie voor Alex

Afbeelding: man op heftruck in magazijn

Alex (31) kon door zijn reuma zijn werk als postbezorger niet volhouden. Hij gaat aan de slag in de productie bij Werkzaak Rivierenland. Alex wil doorgroeien en gaat solliciteren. “Ik wilde een échte baan én een huis om mijn zoontje een stabiele basis te bieden!” Toen kwam de groepsdetachering bij Simon Loos voorbij.

Samen met een aantal collega’s ging Alex 5 jaar geleden aan het werk bij Simon Loos. Simon Loos is een landelijk familiebedrijf met o.a. een groot warehouse in Tiel. Met ruim 1.500 medewerkers verzorgen zij dagelijks de logistiek voor bijvoorbeeld retailers. Naast Transport zijn ze ook groot in Warehousing, Logistieke Consultancy en Co-Packing. Gemiddeld werken er in Tiel elf medewerkers via Werkzaak Rivierenland.

Trots op ‘manusje-van-alles’

Warehouse-manager Marcel van Huenen heeft 55 medewerkers werken op zijn afdeling, waarvan twee via Werkzaak Rivierenland. Marcel geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans. In Alex zag hij doorzettingsvermogen en potentie.

“Vijf jaar geleden kwam Alex ietwat verlegen en onzeker bij ons binnen en moet je hem nu eens zien! Hij begon op de co-packing en is op eigen kracht doorgestroomd naar het warehouse.”

“Alex is een échte doorzetter. Hij is betrokken, werkt hard en is áltijd vrolijk. Bovendien is hij multi-inzetbaar en noemen we hem ook wel ‘ons manusje-van-alles’.”

“Bij Simon Loos werken we ook in ploegendiensten. In december, de drukste maand voor ons warehouse, bewees Alex dat hij dit kan. Ik ben trots op Alex!”

Vast contract

De samenwerking beviel goed. Simon Loos gaf Alex (links op de foto) een vast contract. Alex is blij: “Door deze vaste baan kan ik mijn gezin onderhouden. Ik ben getrouwd en we hebben een fijn huis met een tuin voor ons zoontje.”

Stilstaan is geen optie

Alex: “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Simon Loos. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Ik ontvang en los goederen, help collega’s en dan rijd ik weer rond op de heftruck. En wie weet wat de toekomst nog meer in petto heeft? Misschien rijd ik over vijf jaar wel als vrachtwagenchauffeur voor Simon Loos. Ik hou niet van stilstaan, ik wil bezig zijn!”

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen