Erik werkt al 10 jaar bij Arbor

Afbeelding: man boort in hout

Erik werkt al 10 jaar bij houtbewerkingsbedrijf Arbor. Met heel veel plezier. Vanaf zijn eigen stek op de werkplaats waar hij in alle rust zijn werk kan doen. Als we hem spreken is hij in opperste concentratie bezig met zijn werk. Vandaag zijn dat poorten, maar Erik is van meer markten thuis.

"Ik ben hier begonnen met het werk aan containerkasten. Deze worden voor de klanten op maat gemaakt," vertelt Erik. “Eigenlijk zou dit een tijdelijke werkplek voor mij zijn, maar ik kwam er al snel achter dat ik dit werk leuker vond dan het werk dat ik hiervoor deed.” Erik’s werkcoach Mariska Verhagen vult aan: “Marc, de eigenaar van Arbor zag dat Erik inzicht had en dat hij het werk goed oppakte. Zo zijn de werkzaamheden van Erik beetje bij beetje uitgebreid. Hij krijgt hier de kans om zich in zijn eigen tempo verder te ontwikkelen.”

Met plezier naar het werk

“Ik heb hier mijn plek gevonden. Letterlijk ook: ik heb mijn eigen werkplek in de hal waar we werken. Daar heb ik mijn eigen gereedschappen en materiaal voor die dag. Elke dag begint met een daglijst, daar staat op hoeveel stuks er af moeten zijn, maar het kan ook zo zijn dat ik er zoveel mag maken als ik wil die dag,” aldus Erik. “Dat is prettig, ik tel dan ook niet meer, maar ga gewoon lekker aan de slag. Dat doe ik het liefst alleen. Als het echt nodig is kan ik wel samenwerken, maar alleen is prettiger. Wat ook fijn is dat ik als het nodig is altijd hulp kan vragen aan mijn collega’s. De contacten met elkaar zijn goed.”

Creativiteit

“Ik heb een opleiding gedaan in het praktijkonderwijs groenvoorziening. Dan zie je verschillende dingen, je probeert eens wat uit en uiteindelijk kom je waar je wezen wil. Voor mij is dat bij Arbor. Het is een fijne werkgever en ik werk ook graag met hout, daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt. Ik zeg altijd maar zo: ‘een goede timmerman maakt van het slechtste hout iets moois.’”

Die creativiteit kan Erik niet alleen in hout kwijt. In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen en kijkt hij graag naar films. Daar weet hij dan ook alles van. Erik zit vol met funny film facts. Bijvoorbeeld dat de Hulk door een misprint groen is. 

“Ik heb de instelling: als de klant iets op een bepaalde manier wil, dan zorg ik ervoor dat ze dat ook zo krijgen.”

Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen