Nawal verovert harten van Zorglandgoed Bloemfonteijn

Afbeelding: Vrouw die werkt in de zorg

Nawal werkte bij de Albert Heijn en wilde iets doen wat beter bij haar past. Werkcoach Franc stelde voor om eens een kijkje te nemen bij Zorglandgoed Bloemfonteijn. “De Bloemfonteijn biedt kleinschalig en op maat gemaakte dagbesteding/wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo ook aan mijn 26-jarige zoon Pieter. Een perfecte werkplek voor Nawal”, vertelt Franc.

Franc: “Nawal viel altijd op door haar enorme doorzettingsvermogen. Toen ze aangaf in de ouderenzorg te willen werken dacht ik aan de gehandicaptenzorg. Ik sprak met de eigenaar van de Bloemfonteijn af om Nawal een dag mee te laten draaien. Dat bleek enorm succesvol, Nawal is niet meer weggegaan!”

Nawal is een natuurtalent

Eigenaar en initiatiefnemer Rian, wiens dochter ook in de Bloemfonteijn woont, was direct enthousiast over het voorstel van Franc. Rian was al bekend met Werkzaak en haar medewerkers.
In Nawal zag Rian gelijk een natuurtalent.

"Werken in de zorg en specifiek in deze sector moet bij je passen. Dit werk is Nawal op haar lijf geschreven!"

Rian: “Nawal is ontzettend zorgzaam en staat voor iedereen klaar. Werken in de zorg en specifiek in deze sector moet bij je passen. Dit werk is Nawal op haar lijf geschreven en voor haar een tweede natuur. De mogelijkheid voor een dienstverband via Werkzaak was een bijkomend voordeel. Maar het was vooral Nawal zelf die ons hart veroverde met haar positieve houding en inzet. Wij zijn ontzettend blij met Nawal. Het is uniek hoe snel ze haar draai hier vond en het vertrouwen kreeg van de bewoners.”

Het voelt helemaal niet als werken

Nawal lacht bescheiden: “ Ik voel me hier thuis en het voelt niet als werken. Ik help de mensen en ik ben gewoon mezelf! Uiteindelijk wil ik in de toekomst op mezelf gaan wonen. Ik woon nu thuis met 6 broers en zussen. Die drukte ben ik dus gewend. Ik wil mij wel verder ontwikkelen. Daarom ben ik nu verder aan het leren. Ik zie mezelf wel tot mijn pensioen werken bij de Bloemfonteijn. Ik wil hier niet meer weg, want ik heb een hechte band opgebouwd met de bewoners!|”

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen