Henrie leert door te doen

Afbeelding: Man aan bureau achter computerschermen

Henrie (17 jaar) volgde vanaf jonge leeftijd speciaal onderwijs. Stilzitten in de schoolbanken was niet zijn ding. Tijdens zijn stage bij de gemeente West Betuwe ontdekte Henrie dat hij leert door te doen. Gemeente West Betuwe zag dat talent ook en bood hem een vaste baan aan als facilitair medewerker.

“Toen ik een oriënterende stage zocht, wist ik niet waar ik moest beginnen. Vroeger wilde ik bakker worden. Of misschien verder in judo. De termen facilitair of dienstverlenend kende ik niet“, vertelt Henrie.

Van stage naar vaste baan

Na een jaar stage biedt gemeente West Betuwe Henrie een vast contract aan. Henrie straalt:

“ Wie had dat gedacht? Ik ben 17 jaar en heb een vast contract bij de gemeente. Ik ben zó blij dat ik deze kans krijg. Ik ben trots op mijzelf en ik hoop dat ik hier altijd mag blijven werken!”

Ton Nieuwkoop is facilitair medewerker en begeleidt Henrie. “Het is een plezier om met Henrie te werken. Hij komt zijn afspraken na en heeft de wil om te werken. Hij is altijd vrolijk en heeft een zeer dienstverlenende instelling. Dat moet in je zitten. Henrie past perfect in ons team. Hij heeft deze baan meer dan verdiend!“

Ton volgde via Werkzaak Rivierenland de training Mentorwijs. “De training Mentorwijs bood mij handvatten hoe ik met bepaalde zaken kon omgaan. Dit komt goed van pas bij de begeleiding van Henrie.”

Prachtig voorbeeld voor anderen

Een vast contract is een belangrijke factor voor een succesvolle plaatsing. Accountmanager Hetty Gielen vindt dit een plaatsing met een gouden randje!“Chapeau voor de gemeente West Betuwe die Henrie deze prachtige kans geeft!"

"Zij laten zien dat zij een bijdrage wil leveren aan een inclusieve samenleving. Midden in een fusie hielden zij de focus en brengen zij de inclusieve maatschappij in de praktijk, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gewoon meedoen. Een práchtig voorbeeld voor anderen!”

P&O-adviseur Veronique Kardol regelde het contract voor Henrie.

“Ik ben trots dat we dit samen hebben kunnen organiseren. Werkzaak regelde de loonkostensubsidie. Dat is fijn!"

"Het belangrijkste is dat we door een goede samenwerking tussen de gemeente, de Gabriëlschool in Den Bosch en Werkzaak Henrie een mooi toekomstperspectief bieden. Hij heeft zijn school afgerond en een vast inkomen. We gunnen het hem en hopen dat hij zich bij ons nog verder gaat ontwikkelen in de toekomst. Die ruimte is er zeker!”

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen