Kidane is helemaal op zijn plek

Afbeelding: man in magazijn

“Voordat ik hier werkte was ik alleen thuis, dat was erg saai. Ik ben heel erg blij dat ik nu weer lekker aan het werk ben en mensen om me heen heb.” Aan het woord is Kidane, statushouder uit Eritrea. Hij wordt bijgestaan door Selam, sleutelfiguur onder andere binnen Werkzaak Rivierenland voor de Eritrese gemeenschap.

“Toen ik in Hedel kwam wonen ben ik gelijk op zoek gegaan naar werk. Het is belangrijk voor mij dat ik voor mezelf kan zorgen en niet afhankelijk ben. Maar het is moeilijk om werk te vinden als je de taal nog niet goed spreekt. "

"Toen ik in contact kwam met Werkzaak Rivierenland en gekoppeld werd aan mijn werkcoach Laura ging het al snel beter. Ik kon terecht bij CNC Exotic Mushrooms."

Zij maken voedingsbodems voor allerlei soorten paddestoelen, behalve champignons, die op hout geteeld worden. Het werk is fysiek best zwaar en niet heel moeilijk, maar dat vind ik prima. Ik zie het echt als een plek waar ik ervaring op kan doen en de taal kan leren.”

Meedoen

“Ik werk hier nog maar kort en ben vooral blij dat ik hier een plek heb gekregen waar ik meer kan leren over de manier waarop het allemaal werkt in Nederland. Op de werkvloer zijn de mensen aardig, al is het nog wel wennen, maar ik merk wel dat we elkaar steeds beter leren kennen. Nederlands leer ik nu vooral op school. De Nederlandse les die ik krijg is heel belangrijk voor mij. Als ik de taal goed onder de knie krijg zal dat me helpen om volledig mee te draaien in de Nederlandse samenleving. De lessen, de begeleiding van mijn werkcoach, van Selam, mijn werk en collega’s het zijn allemaal belangrijke elementen om me hier in Hedel helemaal thuis te voelen.”

Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen