Chaib is het visitekaartje van Werkzaak Rivierenland

Afbeelding Chaib aan het werk bij Werkzaak

Chaib komt op zijn 11e verjaardag naar Nederland. “We reden op zondagmiddag Culemborg in en de volgende dag zat ik al in de klas!” 
De leergierige Chaib behaald zijn mavo-diploma en gaat aan de slag als taxichauffeur. “Ik leerde de Nederlandse taal snel en beleefde iedere dag een nieuw avontuur. Door mijn rugklachten kon ik dit werk niet meer doen!”

Chaib start op de afdeling MCi

Chaib komt bij Werkzaak. Hij start op de afdeling MCi. “Het werk bij MCi vond ik heel leuk en leerzaam om te doen. Het was fijn omdat ik door mijn rugklachten zittend werk kon doen. Na een poosje merkte ik dat ik meer uitdaging nodig had. Het hele proces van vrachtwagenspiegels in elkaar zetten had ik wel gezien!”

Leven lang leren en ontwikkelen

“Ik snakte naar nieuwe dingen leren. Ik stapte naar het Leerlab van Werkzaak en ging daar werken aan mijn computervaardigheden. Hier heb ik veel geleerd. Ik maakte een plan van aanpak. Het Leerlab stelde voor om de Leerwerkroute KCC (Klantcontactcentrum) te gaan doen. Nooit gedacht dat dit iets voor mij zou zijn. Dit werk past precies bij mij!”

Ik kan mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen helpen omdat ik Arabisch, Berbers en Frans spreek en versta.

Chaib

De gastvrijheid van Chaib komt goed van pas aan de receptie. “Ik vind het contact met mensen het leukste van het werk. Aan de telefoon help ik de mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ik spreek en versta Berbers, Arabisch en Frans. Ook weet ik om te gaan met lastige situaties! Dat heb ik wél geleerd als taxichauffeur!”, vertelt hij lachend.

Chaib is een fantastische gastheer

Werkcoach Leo is trots op Chaib: “ Chaib is leergierig en enthousiast. Wij zijn heel blij met hem. Chaib blijft bijvoorbeeld bij pittige telefoongesprekken rustig en dat is niet altijd makkelijk. Chaib laat zien hoe een fantastische en vrolijke gastheer hij is. Dit werk is ook voor mannen! Chaib werkt pas drie maanden bij het KCC, maar het voelt alsof hij hier al jaren werkt. Hij is écht het visitekaartje van Werkzaak geworden!”

 

 

Meer weten over de Leerwerkroute KCC?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen