Omar werkt aan de toekomst bij Hoeksma Dental Art

Afbeelding: man aan het werk in tandenatelier

Wie we ook voor ons hebben het is iedereen gegund om mee te doen in de samenleving!” Daar zet Werkzaak Rivierenland zich voor in. Werkzaak helpt verschillende mensen aan het werk. Ook statushouders. Mensen die vluchteling waren en nu hier mogen blijven.

Songül en Rami van Werkzaak werken met deze groep. Ze helpen statushouders met het vinden van werk. Zoals bij Omar. Omar startte met een taalstage met behoud van uitkering. Zo kreeg hij de kans om de Nederlandse taal in de praktijk te verbeteren. Ook kon hij zijn vakkennis vergroten. Na drie maanden kreeg hij een jaarcontract bij Hoeksma Dental Art.

Trots op Omar
"We zijn trots op Omar dat hij dit zo snel voor elkaar kreeg. En blij dat Alfred, eigenaar van Hoeksma Dental Art, Omar deze kans bood. Alfred had eerder een mindere ervaring. Niet iedereen is hetzelfde, de een past beter in een team dan een ander. Alfred zag mogelijkheden en heeft hij er nu een goede werknemer bij," vertelt Songül enthousiast.

Snel en zelfstandig aan de slag
“Omar is een rustige jongen en leert snel. Het is duidelijk dat hij in Syrië dit werk ook deed.  Hij is andere technieken gewend, maar de materialen kent hij. Dat werkt prettig. Vóór Omar heb ik in samenwerking met Werkzaak ook een statushouder gehad. Deze man paste minder goed in het team. Daar hebben we van geleerd. Omar past perfect in ons team. Hij laat steeds een beetje meer van zich horen en werkt steeds zelfstandiger. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin. En dat is wederzijds. De patiënten én wij zijn blij met Omar! ”vertelt Alfred.

"Omar werkt aan de toekomst!"

Een voorbeeld voor velen
“De doelgroep statushouders is bijzonder. Niet iedereen staat te popelen om aan het werk te gaan. We zijn dan dubbel zo blij met mensen als Omar. Omar werkt aan de toekomst. We zien dat hij een positieve invloed heeft op de mensen om hem heen. Zo is ook Omar’s vrouw gestart met de B1-taalcursus. En er zijn meer mensen als Omar die kansen grijpen. Ze zijn voorbeelden voor andere statushouders. Zo proberen we mensen te motiveren om op eigen benen te staan. We begrijpen dat de stap soms groot en spannend is. Maar deze stap is de enige manier om een zelfstandige plek in de samenleving in te nemen.”

Wil je als werkgever ook een kans bieden aan statushouders?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen