Kleine plannen voor in de toekomst

Afbeelding: Jongen achter lopende band

Heel graag willen werken maar nergens worden aangenomen. Voor de 19-jarige Dimitri was dit maanden lang de harde realiteit. Door zijn handicap heeft hij om de twee uur hulp van zijn vader nodig.

Een reguliere werkplek is daarom lastig. Sinds hij de indicatie beschut kreeg, kan hij werken bij Werkzaak Rivierenland. 

Ik wilde zo graag werken

Dimitri is geboren met spina bifida, ook wel een open rug genoemd. Dit is een aangeboren afwijking waarbij hij geen gevoel meer in zijn benen heeft. "Nadat ik het speciaal onderwijs in Utrecht had afgerond ging ik vol goede moed op zoek naar een baan. Ik heb het diploma vmbo economie en ondernemen op zak.

In dat jaar had ik net een operatie gehad waardoor geen enkel bedrijf mij wilde aannemen. Dit was heel teleurstellend. Ik wilde zo graag werken.’’ Uiteindelijk kwam hij terecht bij het UWV. "Zij gaven mij de indicatie beschut. Ik voelde me zo blij en opgelucht. Eindelijk kon ik aan het werk."

Leergierigheid, doorzettingsvermogen en trouw naar het werk

In juni 2020 kwam hij bij Werkzaak. Daar ging Dimitri aan de slag op de afdeling van MCI. Hier worden autospiegels in elkaar gezet. Werkcoach Zippora helpt hem in dit traject. "Wat mij het meest verwonderd is zijn leergierigheid, doorzettingsvermogen en trouw naar het werk toe.

Ondanks dat hij veel belemmeringen heeft en er allerlei aanpassingen nodig zijn." Door Dimitri zijn handicap is hij afhankelijk van zijn vader. Zijn werkplek is hiervoor passend gemaakt. "Om de twee uur komt mijn vader naar me toe. Ik heb verzorging nodig."

"Ik ben blij dat dit soort plekken bestaan, omdat het voor mensen met een handicap moeilijk is om werk te vinden."

Grote motivatie

Bij Werkaak ontwikkelde Dimitri persoonlijke kwaliteiten. Hij heeft steeds beter contact met collega's, waar hij ook goed mee kan praten. Het werk kan hij goed uitvoeren. Dimitri ziet zichzelf nog lang bij Werkzaak werken.

Toch heeft hij al wel kleine plannen voor in de toekomst. "Misschien wil ik ooit mijn eigen online bedrijf oprichten. Voor nu zit ik hier op mijn plek. Ik ben trots op mijn werk en dankbaar dat ik hier mag werken." 

Zippora had verwacht dat Dimitri zich zo op zijn plek zou gaan voelen. "Hij kwam gemotiveerd en betrouwbaar over, dit heeft hij waargemaakt. Hij is een vast contract waard. Ik hoop dat hij op een gegeven moment bij een werkgever in Rivierenland kan werken."

Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen